Irti Huumeista ry

TIEDOTE JA KUTSU: TORSTI KOSKISEN RAHASTON PALKINTO

Jaa

12.6.2015. Tiedote on julkaisuvapaa 17.6.2015 klo 12.00.

Kansallinen Huumetyön Tukiyhdistys ry:n hallitus on päättänyt myöntää Torsti Koskisen rahaston palkinnon Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion linjapäällikkö Laura Aalbergille sekä tunnustuspalkinnot vapaaehtoistyöntekijä Sanna Tuomiselle ja Kanta-Hämeen seutualueelle.

Tilaisuudessa jaetaan myös Irti Huumeista ry:n myöntämä OMA PÄÄ – PÄÄOMA -palkintopäihdepsykiatri Juha Kemppiselle.

Palkinnot jaetaan keskiviikkona 17.6.2015 klo 13.00

Irti Huumeista ry:n tiloissa

Mariankatu 13 A 1, Helsinki.                 

Lisäksi tilaisuudessa julkaistaanrikosylikostaapeli Yrjö Ketosen teos Huumepoliisin jalanjäljissä, jonka tuotto käytetään Irti Huumeista ry:n läheistoiminnan tukemiseen.

Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion linjapäällikkö Laura Aalberg
on toiminut Keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa huumausainetutkimusten parissa pitkään. Hänen tehtävänsä liittyvät huumausaineiden viralliseen tunnistamiseen ja myös lausuntojen antamiseen. Aalberg osaa ja tuntee työnsä erinomaisesti. Hän on ollut mukana monen merkittävänkin törkeän huumausainerikoksen tutkinnassa.

Poliisiorganisaation järjestämissä kansallisissa huumeseminaareissa Laura Aalberg on ollut vakituinen luennoitsija. Hän on myös mukana kansainvälisessä toiminnassa, josta erimerkiksi mainittakoon amfetamiinien vertailu.

Aalberg on henkilönä helposti lähestyttävä. Hän on ammattitaitoinen ja hänen kanssaan on miellyttävä asioida. Hänen tietonsa ja taitonsa ovat auttaneet huumerikostutkinnassa tutkijoita ympäri maata. Hän on ollut tutkijoiden kanssa vuorovaikutuksessa ja hankkinut ajankohtaista tietoa suoraan kentältä. Tätä tietoa on sitten jalostettu ja jaettu tutkijoiden käyttöön.

Vapaaehtoistyöntekijä Sanna Tuominen
toimii Vantaan aluevastaavana ja Facebook-vertaistukiryhmän ohjaajana sekä Päihdelinkin Vilpolassa keskustelun ohjaajana.Hän on aktiivisesti ollut kehittämässä nettityöskentelyä ja Vantaan toimintaa.

Kanta-Hämeen seutualue
on osoittanut innokkuutta, innovatiivisuutta ja hyvää vapaaehtoista toimintaa Kanta-Hämeen alueella. Seutualueen vapaaehtoisilla on hyvä tekemisen meininki.

Päihdepsykiatri Juha Kemppinen
on kehittänyt psykiatrian hoidon organisaatiota potilaslähtöisesti. Tämä on johtanut jonottomaan hoitoon pääsyyn Etelä-Karjalan Sairaanhoitopiirissä kustannuksia säästäen. Juha Kemppisen raportti nuorten aivojen kehityksestä ja päihteiden vuodelta 2013 käytöstä on yhä ajankohtainen ja tärkeä.

Tervetuloa haastattelemaan palkinnon saajia!

Kansallinen Huumetyön Tukiyhdistys ry

Lisätietoja

Puheenjohtaja Yrjö Ketonen, Kansallinen Huumetyön Tukiyhdistys ry, 
puh. 050 517 5202
Toiminnanjohtaja Kimmo Sainio, Irti Huumeista ry, puh. 0400 937 1278

Yrjö Ketonen: Huumepoliisin jalanjäljissä

Mielenkiintoinen ja merkittävä, moniääninen ja ajankohtainen teos huumausainerikosten selvittelystä. Ääneen pääsevät niin kenttätyöntekijät kuin päällikötkin.
Historialliset haastettelut ovat nyt yksissä kansissa, koko kansan luettavina.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Irti Huumeista ry
Irti Huumeista ry
Mariankatu 13 A 1
00170 HELSINKI

010 830 8000http://www.irtihuumeista.fi
Irti Huumeista ry on vuodesta 1984 toiminut poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen ehkäisevää ja korjaavaa yksilö- sekä perhekeskeistä päihdetyötä tekevä kansalais- ja vapaaehtoisjärjestö. Irti Huumeista ry toimii huumeiden käyttäjien ja heidän läheistensä tukena ja äänitorvena sekä tekee ehkäisevää päihdetyötä. Kun perheessä on huumeiden käyttäjä, koko perhe tarvitsee tukea. Ohjatut läheisryhmät ja Päivystävä puhelin ovat olennainen osa toimintaa.