Perheyritysten liitto ry

Anne Berner valittiin Perheyritysten liiton uudeksi puheenjohtajaksi

Jaa

Julkaisuvapaa 13.11.2008 kello 11.30. Perheyritysten liiton hallitus on nimennyt syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi kolmannen polven yrittäjä Anne Bernerin (s.1964). Berner aloittaa kolmevuotisen puheenjohtajakautensa tammikuussa 2009.

Uusi puheenjohtaja haluaa entistä enemmän nostaa esille perheyritysten merkitystä kasvollisina ja sitoutuneina omistajina Suomessa.

-Tästä syntyy Perheyritysten liiton mandaatti, joka erottaa liittomme muista elinkeinoelämän järjestöistä.

Bernerin mukaan kasvollisen omistajuuden merkitys vahvistuu finanssikriisin runtelemassa taloustilanteessa.

-Sukupolvenvaihdoksen tavoitteleminen on osa perheyritysten identiteettiä, joka sisältää voimakkaan viestin aktiivisesta omistajuudesta ja tahtotilasta. Tämä tietoisuus vaikuttaa päätöksentekoon, johtajuuteen ja hallintotapoihin yrityksen sisällä, Berner toteaa.

Anne Berner on työskennellyt vuodesta 1989 isoisänsä Otto Bernerin perustaman Oy Vallila Ab:n toimitusjohtajana. Hänet valittiin vuonna 2006 kansainvälisen Veuve Clicquot -palkinnon saajaksi.

Berner vastaanottaa Perheyritysten liiton hallituksen vetovastuun Machinery Oy:n toimitusjohtaja Janne Timoselta . Uutta puheenjohtajaa odottaa Timosen arvion mukaan "kihelmöivän innostava ja haasteellinen tehtävä".

- Tämä on leimallisesti yhteistyötä ja vain sen kautta laadukas yksityisajattelu jalostuu tuloksiksi. Perheyritysten liiton hallitus on täynnä kasvollisia omistajia, jotka ovat tavattoman määrätietoisia, taitavia ja karismaattisia ihmisiä.

Anne Berner on Perheyritysten liiton kuudes puheenjohtaja. Ensimmäinen oli Peter Fazer . Häntä ovat seuranneet Klaus Sohlberg , Krister Ahlström , Marjo Raitavuo ja Janne Timonen .


Lisätietoja antavat:
Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Anders Blom p. 0400 523 409
Perheyritysten liiton tiedottaja Eveliina Talvitie p. 0400 188 601

Perheyritysten liitto ry edistää suomalaisten perheyritysten toimintaedellytyksiä sekä vastuullista, kasvollista omistajuutta erityisenä tavoitteena yritystoiminnan jatkuvuuden turvaaminen. Liittoon kuuluu noin 300 jäsenyritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 26,5 miljardia euroa ja jotka työllistävät 150 000henkilöä. www.perheyritystenliitto.fi

Tietoja julkaisijasta

Perheyritysten liitto ry
Perheyritysten liitto ry
Perheyritysten liitto vastalaskut
20101 Turku

075 325 4200http://www.perheyritystenliitto.fi

Perheyritysten liiton toimisto Museokatu 8 A 4, 3. krs, 00100 HELSINKI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Perheyritysten liitto ry

Perheyritysten liitto: Hyvä verojärjestelmä kannustaa vastuulliseen omistajuuteen ja kasvuun14.4.2010 06:00:00 EESTTiedote

Perheyritysten liiton tuoreen verokannan lähtökohta on Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn, työllisyyden ja suomalaisten yritysten kasvumahdollisuuksien turvaaminen. Perheyritysten tavoitteena on ennen muuta Suomen talouskasvua ja työllisyyttä tukeva verojärjestelmä. -Hyvä yritysverojärjestelmä luo kannustavaa toimintaympäristöä, jossa yritykset eivät tarvitse laajaa tukijärjestelmää vaan menestyvät ja luovat hyvinvointia jokapäiväisellä toiminnallaan. Menestyvä yritys työllistää ja investoi sekä maksaa ja kerää veroja, Perheyritysten liiton puheenjohtaja Anne Berner toteaa. Yritystoiminnan verotus muodostuu yrityksen ja omistajan verotuksesta. Useimpia pääomatuloja kuten korkoja ja vuokratuloja verotetaan Suomessa yhdenkertaisesti. Oman pääoman tuoton verotus puolestaan on nykyään osittain kahdenkertaista. Siihen kohdistuu verotusta sekä yrityksen että omistajan tasolla. -Osinkojen muita pääomatuloja ankarampi verokohtelu vähentää pääomien ohjautumista kasvua tuottavaan yritystoiminta

Petra Thorénista Perheyritysten liiton uusi toimitusjohtaja10.12.2009 08:32:20 EETTiedote

Perheyritysten liiton hallitus on nimittänyt liiton uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Petra Thorénin. Thorén (40) toimii tällä hetkellä YIT Oyj:n sijoittajasuhdejohtajana. Thorén aloittaa Perheyritysten liitossa 1.2.2010. - Saamme Thorénista määrätietoisen johtajan, joka on ammattimainen verkostoituja. Hän on myös erittäin hyvin perillä yrityksen tuloksentekomekanismeista, mikä tuo toimintaamme uudenlaista asiantuntijuutta, toteaa liiton puheenjohtaja Anne Berner. - Perheyritysten liitolla on edessään vahvan vaikuttamisen aika. Liiton asema elinkeinoelämässä on merkittävä. Tavoitteena on entisestään vahvistaa perheyritysten ja vastuullisten omistajien ääntä yhteiskunnassa. Tehtävä on minulle iso ja kiinnostava haaste, pohtii tuleva toimitusjohtaja Thorén. Nykyinen toimitusjohtaja Anders Blom antaa tulevalle johtajalle täyden tukensa. - Thorén on erinomainen valinta jatkamaan työtäni Perheyritysten liitossa. Toivotan hänelle onnea ja menestystä tässä haastavassa tehtäv