Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Mikään ihonväri ei kestä väkivaltaa

Jaa

Helsingin kaupunki kampanjoi tänä syksynä yhdessä poliisin ja yhteistyöjärjestöjen kanssa kulttuuritaustaustaista lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Kampanjan käynnistää kaupungintalolla ylipormestari Jussi Pajunen torstaina 22. päivä lokakuuta.

Kampanjalla halutaan kiinnittää erityistä huomiota kansainvälistyvän Helsingin monikulttuuristen perheiden kokemaan, erityisesti naisiin kohdistuvaan, lähisuhdeväkivaltaan.

Perhe- ja lähisuhdeväkivalta liittyy ihmisten yksityisimpään elämänpiiriin. Tapaukset saattavat jäädä ilmoittamatta häpeän, syyllisyyden ja pelon tunteiden vuoksi. Ilmoittamista voivat vaikeuttaa myös kieleen, kulttuuriin ja uskonnolliseen taustaan liittyvät syyt.

Haluamme nostaa tämän aran aiheen helsinkiläisten tietoisuuteen. Puheeksi otto kannattaa aina. Jokainen voi auttaa.

Lähisuhdeväkivalta on viranomaisen näkökulmasta haastava kokonaisuus toimivallan jakautuessa useille eri toimijoille. Avun ja tuen tarjoamisessa tärkeässä roolissa ovat järjestöt. Tarvitaan sujuvaa hoitoketjua, jossa roolit ja vastuut on selkeästi sovittu eri toimijoiden välillä.

Helsinki on aikaisempina vuosina kampanjoinut muun muassa lapsiin, ikääntyneisiin ja vammaisiin kohdistuvaa lähisuhdeväkivaltaa vastaan.

Kampanjafilmi näkyy 22.10. - 29.10. sekä 20.11. - 26.11. Finnkinon elokuvateatterissa pääkaupunkiseudulla ja Nelosen netti-TV:ssä. Noin minuutin pituinen tietoisku on katsottavissa myös sosiaali- ja terveysviraston Youtube-sivulla.

Kampanjaan liittyviä julisteita ja postikortteja on lähetetty kaupungin omiin yksiköihin ja yhteistyökumppaneille. Kampanja näkyy myös kaupungin infotauluilla eri puolilla kaupunkia.

Tietoa kampanjasta sekä viranomaisten ja muiden lähisuhdeväkivaltatilanteissa auttavien tahojen yhteystietoja löytyy nettisivustolta www.kotiväkivalta.fi.

Lisätietoja

Olli Salin, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö,
lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän puheenjohtaja
p. 050 402 0125
olli.salin@hel.fi

Hannu Kortelainen, komisario/ tutkinnanjohtaja,
Helsingin poliisilaitos, läheisväkivaltaryhmä
p. 029 547 1172
hannu.kortelainen@poliisi.fi

**
Tiedotteen lähetti Markus Snellman, tiedottaja, p. 09 310 42619

Facebook painike

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelevat:

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
p. 310 42240
jaana.juutilainen-saari@hel.fi

Markus Snellman
tiedottaja
p. 310 42619
markus.snellman@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto - Terveyttä ja hyvinvointia helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme