Helsingin yliopisto

Vuoden 2012 LUMA-koulu- ja LinssiLUMA-kilpailujen voittajat valittiin

Jaa
Kokkolassa, Vantaalla ja Lappeenrannassa tehdään palkittua koulutyötä luonnontieteissä. Voittajat saavat palkintonsa ja kunniakirjansa luonnontieteiden opettajien ISSE-symposiumissa Helsingin yliopistossa 10.-12.6.2013.

Vuoden LUMA-koulu -kilpailussa oli kolme sarjaa. Kilpailuun osallistuneiden tuli raportoida koulunsa LUMA-toiminnasta vuonna 2012, ja raporteissa tuli näkyä kansallisen LUMA-strategian mukaiset vuoden teemat: toiminnallinen matematiikka, uudet materiaalit ja teknologia opetuksessa, LUMA-aineet, teknologia ja liikunta opetuksessa tai YK:n kansainvälinen kestävän energian vuosi.

Neljäntenä kilpailusarjana oli LinssiLUMA. Kilpailuehdotusten tuli olla enintään 10 minuutin mittaisia videointeja koulun LUMA-viikolla LUMA-strategian vuositeemojen hengessä toteutetuista aktiviteeteista, demonstraatioista tai esityksistä.

Voittajien valinnassa huomioitiin vuoden teemojen lisäksi koulun LUMA-toiminnan pitkäjänteisyys ja vaikuttavuus koulun ulkopuolellakin sekä uudet kilpailuihin osallistujat.

Vuoden 2012 LUMA-koulu -kilpailun voittajat ovat:

Varhaiskasvatus ja alakoulu -sarja: Halkokarin koulu, Kokkola

Yläkoulu-sarja: Havukosken koulu, Vantaa

Lukio ja ammatillinen koulutus -sarja: Lappeenrannan lyseon lukio

Kukin voittaja saa 500 euron palkinnon, jonka tarjoavat Energiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry.

Lue jutut palkittujen koulujen toiminnasta:

Halkokarin koulussa matematiikkaa opiskellaan toiminnallisesti

Havukosken koulussa luonnontieteiden eheyttävä opetus on arkipäivää

Havukoskella opiskellaan matematiikkaa kansainvälisesti arkielämän kontekstissa

Havukosken koulussa vietettiin toiminnallista LUMA-päivää kestävän kehityksen hengessä

Lappeenrannassa rikotaan rajoja tieteenalojen ja kouluasteiden välillä

LinssiLUMA 2012 -kilpailun voitti vantaalainen Peltolan koulu, joka palkitaan kameralla.

Katso palkittu video koulun LUMA-viikon aktiviteeteista: http://www.luma.fi/videot/1823

Voittajat saavat palkintonsa ja kunniakirjat luonnontieteiden opettajien ISSE-symposiumissa Kumpulan tiedekampuksella Helsingissä 10.-12.6.2013. Symposiumin aiheena ovat globaalit ympäristöhaasteet.

Kilpailut järjesti Valtakunnallinen LUMA-keskus, www.helsinki.fi/luma, joka on yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen sateenvarjo-organisaatio. Helsingin yliopistosta sen toiminnassa on mukana viisi tiedekuntaa.

Keskuksen tehtävänä on tukea ja edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista varhaiskasvatuksesta. Se sai Helsingin yliopiston Yliopisto yhteiskunnassa -palkinnon vuonna 2012 monipuolisesta ja pitkäaikaisesta toiminnastaan.

Keskus täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

Lisätietoja antavat keskuksen koordinaattori Lauri Vihma, 050 319 9281, ja keskuksen johtaja, professori Maija Aksela, 050 514 1450.

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme