Terveyden edistämisen keskus Tekry

Vuoden Terveysteko -tunnustuspalkinto Pekkaniska Oy:lle

Jaa

Tiedote 25.5.2010. Terveyden edistämisen keskus ry (Tekry) jakoi 25.5. Vuoden 2009 Terveysteko -tunnustuspalkinnon Pekkaniska Oy:lle. Palkinnon myöntämisen perusteluissa yritystä kiitetään laaja-alaisesta henkilöstön työhyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Tekry palkitsi Vuoden Terveysteon 13. kerran.

 - Tekryn hallitus nosti palkitsemisperusteissaan henkilönostimia ja nostureita vuokraavan ja myyvän Pekkaniska Oy:n pitkäjänteisen työn ja konkreettiset toimet, joilla se panostaa työntekijöidensä työterveyteen ja työhyvinvointiin. Erittäin ajankohtaisena haasteena korostuu työssäjaksaminen ja työurien pidentäminen. Pekkaniskalla työntekijöiden hyvinvointia ja terveyttä tukevia rakenteita on vahvistettu jo vuosien ajan ja edelleenkin järjestelmää kehitetään, sanoi Tekryn toiminnanjohtaja Janne Juvakka palkitsemisjuhlassa 25.5. Helsingissä.

- Palkittu yritys näyttää mahtavaa esimerkkiä myös siinä, että ikääntyneistä työntekijöistä pidetään erityistä huolta. Pekkaniskalla korostetaan sitä, että työntekijän tulee nauttia elämästään terveenä ja hyvinvoivana vielä työvuosien jälkeenkin.

Palkintoraati kiittää Pekkaniska Oy:n johtoa erittäin merkittävästä ja tärkeästä yhteiskunnallisesta työstä, jolla se tukee ja edistää työntekijöiden terveitä elämäntapoja. Palkitussa yrityksessä investointi liikuntaan ja monella muulla tasolla on saanut aikaan hyviä tuloksia. Sairauspoissaolot ovat kymmenen vuoden aikana pudonneet roimasti 0,7-2,3 prosenttiin, kun ne ko. alalla yleisesti ovat kuuden prosentin luokkaa. Tupakointi on erittäin harvinaista ja kokonaan ilman alkoholia pysytteleviä työntekijöitä on vuosittain useita. Liikuntaa tuetaan monin eri tavoin, mm. työntekijät voivat halutessaan ja työtilanteen salliessa käyttää siihen päivittäin työajastaan tunnin.

Työntekijöistä 90 prosenttia kuittaakin vuosittain kuntobonuksia, joita maksetaan keskimäärin 1000 euroa / työntekijä, ahkerimmille jopa 4000 euroa. Kaiken kaikkiaan kuntobonuksiin satsataan Pekkaniska Oy:ssä 200 000 euroa vuosittain.

Tekry myöntää vuosittain Vuoden Terveysteko -tunnustuspalkinnon huomionarvoiselle työlle, joka nostaa esille terveyttä edistävän toimintatavan tai näkökulman ja jonka toivotaan leviävän laajemmin.

Palkintoraadissa olivat Tekryn hallituksen jäsenet toiminnanjohtaja Leena Rosenberg-Ryhänen, toimitusjohtaja Stefan Mutanen, toiminnanjohtaja Kristiina Hannula, toiminnanjohtaja Jukka Keronen, toiminnanjohtaja Rauno Koitermaa, dosentti Kristiina Patja, toiminnanjohtaja Timo Peltovuori, toiminnanjohtaja Christel Raunio, toiminnanjohtaja Jukka Salminen, YTT Pirjo Somerkivi, toiminnanjohtaja Tiina Viljanen ja toiminnanjohtaja Janne Juvakka.

Lisätietoja: Tekryn toiminnanjohtaja Janne Juvakka, puh. 040 591 7098, janne.juvakka@tekry.fi

Palkinnon saajan edustaja: Pekkaniska Oy:n viestintäpäällikkö Kaisa Leppänen, puh. 040 846 1420, kaisa.leppanen@pekkaniska.com

Tiedotteen lähettäjä: Tekryn tiedotuspäällikkö Eija Ahola, puh. 040 590 0724, eija.ahola@tekry.fi

Tietoja julkaisijasta

Terveyden edistämisen keskus Tekry
Karjalankatu
00520 HELSINKI

http://www.tekry.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden edistämisen keskus Tekry

"Dags att förandra drogklimatet" - Drogförebyggande veckan 5.-13.11.20114.11.2011 11:40:21 EETTiedote

4.11.2011. För att stävja de hotbilder som orsakas av klimatförändringen utvecklas olika innovationer. Även för att minimera drogrelaterade skador behöver vi få till stånd innovativa förändringar i drogklimatet; såväl stora som små gärningar för att förändra attityder och strukturer. Med en förändring i drogklimatet eftersträvas en minskning av drogrelaterade skador: färre alkohol- och drogrelaterade dödsfall, tryggare och trivsammare gator för alla, en tryggare barndom utan onyktra föräldrar, lägre hälso- och socialvårdskostnader för skattebetalarna.

"Päihdeilmastomme kaipaa muutosta" - Ehkäisevän päihdetyön viikko 5.-13.11.20114.11.2011 11:40:00 EETTiedote

4.11.2011. Ilmastonmuutoksen aiheuttamien uhkien torjumiseksi kehitellään erilaisia innovaatioita. Myös päihdehaittojen minimoimiseksi tarvitaan innovatiivista päihdeilmaston muuttamista; suuria ja pieniä tekoja asenteiden ja rakenteiden muuttamiseksi. Päihdeilmastonmuutoksella tavoitellaan päihdehaittojen vähentymistä: vähemmän alkoholi- ja huumekuolemia, vaarattomammat ja viihtyisämmät kadut kaikille, turvallisempi lapsuus ilman humalaisia vanhempia, pienemmät terveys- ja sosiaalihuoltokulut veronmaksajille.

Kutsu: Päihde- ja mielenterveyspäivien tiedotustilaisuus 11.10. kello 11.40-13.006.10.2011 15:18:45 EESTTiedote

Terveyden edistämisen keskus järjestää Valtakunnalliset Päihde- ja mielenterveyspäivät 11.-12.10. Tampere-talossa. Koulutustapahtuma kokoaa yhteen yli 1400 ammattilaista ja asiantuntijaa pohtimaan, kehittämään ja etsimään ratkaisuja monitasoisiin asioihin ja ongelmiin yhteiskunnassa. Yhteiset mahdollisuudet yhdessä oppien on päivien läpileikkaava teema. Tapahtuma järjestetään 18. kerran.