Verohallinto

Verohallinnon organisaatio muuttui uuden strategian mukaiseksi - asiakaspalveluun muutoksella ei ole välittömiä vaikutuksia

Jaa

Verohallinnon organisaatio muuttui 1.9.2010. Verohallitus lakkautettiin ja sen entiset tehtävät jakautuivat usealle taholle. Yritysverotusta ja verotarkastusta hoitamaan perustettiin valtakunnalliset pääyksiköt. Veronkanto on toiminut valtakunnallisena yksikkönä jo vuodesta 2008. Muita Verohallituksen entisiä tehtäviä hoidetaan Esikunta- ja oikeusyksikössä, Viestintäyksikössä sekä Yhteiset palvelut -yksikössä. Henkilöverotusta hoidetaan siirtymäkauden ajan vuoteen 2012 asti verovirastojen verotoimistoissa.

Organisaatiomuutos toteuttaa uutta strategiaa

Verohallinto uudisti strategiansa vuoden 2009 lopulla. Nyt toteutettu organisaatiouudistus on osa strategian toteuttamista. Valtakunnallisten yksikköjen tehtävänä on kehittää asiakkaiden yhdenmukaista verotusta, kohdennettua palvelua ja tehokkaampaa valvontaa. Verohallinnon oman toiminnan kannalta valtakunnalliset yksiköt mahdollistavat töiden tasaisen jakamisen eri puolille Suomea, mikä lisää tuottavuutta.

Verohallinnon yksiköiden ajantasaiset yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.vero.fi/yhteystiedot .

Yritysverotuksen ylijohtajaksi OTK Pekka Ruuhonen

Yritysverotusyksikön ylijohtajaksi on nimitetty 1.9.2010 alkaen OTK Pekka Ruuhonen. Ruuhosella on pitkä kokemus Verohallinnon johtotehtävistä muun muassa Verohallituksen ja Konserniverokeskuksen ylijohtajana.  Ruuhonen on työskennellyt usean vuoden ajan myös kansainvälisissä verohallintojen kehittämistehtävissä EU:n ja IMF:n palveluksessa, muun muassa Bosnia-Hertsegovinassa ja Indonesiassa.

Yritysverotuksen parissa työskentelee koko Suomen alueella yhteensä yli 850 henkilöä. Valtakunnalliseen Yritysverotusyksikköön kuuluvat 7 alueellista yritysverotoimistoa, valtakunnallinen Konserniverokeskus sekä Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö. Yritysverotoimistot toimivat 14 paikkakunnalla. Suuryritysten verotuksesta vastaava Konserniverokeskus toimii Helsingissä.  

Verotarkastuksen ylijohtajaksi OTK Anita Wickström

Verotarkastusyksikön ylijohtajaksi on nimitetty 1.9.2010 alkaen OTK Anita Wickström. Wickström on toiminut aiemmin pitkään verotarkastuksen johtotehtävissä Verohallituksessa. Verotarkastuksen johtoon hän palaa Sisä-Suomen veroviraston alueverojohtajan tehtävästä.  Wickströmin laajat kansainväliset verkostot ovat syntyneet EU-yhteistyössä ja useissa verohallintojen yhteistyöjärjestöissä.

Wickström työskentelee Helsingissä sijaitsevassa verotarkastuksen Ohjaus- ja kehittämisyksikössä. Kaikkiaan verotarkastuksessa työskentelee 750 henkilöä viidessä verotarkastusyksikössä, joilla on toimintaa 25 paikkakunnalla.

Viestintäjohtajaksi FM Martti Lahti

Syyskuun alussa toimintansa aloittavan, Helsingissä sijaitsevan Viestintäyksikön viestintäjohtajaksi on nimitetty 1.9.2010 alkaen FM Martti Lahti. Lahti siirtyy Verohallintoon ammattikorkeakoulu Metropolian viestintäjohtajan tehtävistä. Hänellä on laaja kokemus median ja viestinnän opetus-, tutkimus- ja johtotehtävistä.


Lisätietoja tiedotusvälineille:
Pääjohtaja Mirjami Laitinen, puh. (09) 7311 4041
Yritysverotusyksikön ylijohtaja Pekka Ruuhonen, puh. 0400 701 366
Verotarkastusyksikön ylijohtaja Anita Wickstöm, puh. 040 564 6240
Viestintäjohtaja Martti Lahti, puh. 040 148 6209

Tietoja julkaisijasta

Verohallinto
-
20101 TURKU

http://www.vero.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Verohallinto

Suomalaiset löysivät verkon veroasioiden hoitamiseen16.5.2012 11:39:24 EESTTiedote

Verohallinnon asiakkaat eivät epäröi sähköisten palvelujen käyttöä, sillä veroilmoituksen korjasi lähes 565 000 Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Palvelu sulkeutui 15.5.2012. Tavoitteena oli, että 35 % esitäytetyn veroilmoituksen palauttaneista eli 525 000 asiakasta tekisi korjauksensa verkossa. Tavoite verkkoilmoitusten määrästä saavutettiin jo päivää ennen palvelun sulkeutumista. Palvelua parannettiin pitkin matkaa muun muassa joustamalla 8.5. veroilmoituksen palautuksen jättöajassa kahdella päivällä.