Novo Nordisk Farma Oy

Yhteistyö edistää potilaiden hyvää hoitoa

Jaa

Novo Nordisk julkistaa yhdessä muiden Lääketeollisuus ry:n jäsenyritysten kanssa tiedot terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tekemästään yhteistyöstä. Julkistuksen tavoitteena on lisätä alan läpinäkyvyyttä luottamuksen ja avoimuuden kasvattamiseksi.

Suuri osa terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä Novo Nordiskilla liittyy diabeteksen hoidon koulutukseen, joko kotimaassa tai kongresseissa ulkomailla. Lääkeyritykset mahdollistavat koulutustilaisuuksien ja tutkimusyhteistyön kautta lääkäreiden ja hoitajien ammattitaidon kehittämisen sekä sitä kautta potilaiden pääsyn uusimpien lääkeinnovaatioiden pariin. Sekä potilas, terveydenhuolto että yhteiskunta hyötyvät yhteistyöstä.

- Me Novo Nordiskilla olemme sitoutuneet diabeteksen hyvän hoidon edistämiseen Suomessa. Diabetes on merkittävä kansansairaus, jonka hoitaminen vaatii sekä potilaalta että lääkäriltä paljon osaamista. Mahdollisuus edistää suomalaista lääkealan tutkimusta ja terveydenhuollon ammattilaisten osaamista diabeteksen hoidosta on meille osa vastuullista yritystoimintaa. On hyvä asia, että tästä yhteistyöstä käydään avointa ja läpinäkyvää keskustelua, toteaa viestintäjohtaja Karoliina Vuopala Novo Nordiskilta.

Suomalaisen lääkärin perustutkintoon kuuluu vain muutama tunti diabeteksen hoidon koulutusta, joten tarve vaativan sairauden hoitamiseen liittyvään täydennyskoulutukseen on suuri. Esimerkiksi Novo Nordiskin NovoAkatemia–koulutuskonsepti kuuluu toimialan arvostetuimpiin ja sen puitteissa tarjottuihin koulutuksiin osallistuu satoja lääkäreitä vuodessa. Kouluttajiksi haluamme tarjota parhaita ja kokeneimpia diabeteksen hoidon osaajia.

Diabetekseen liittyvän tutkimustiedon edistäminen ja saattaminen osaksi hoitokäytäntöjä on meille tärkeää ja siksi myös haluamme osaltamme huolehtia siitä, että suomalaisilla diabetespotilaita hoitavilla lääkäreillä on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin kongresseihin ja tuoda osaamista Suomeen ja suomalaisten potilaiden hyväksi.

- Diabetes on vakava pitkäaikaissairaus, joka vaatii paljon myös potilailta. Novo Nordisk haluaa vahvistaa potilaiden sitoutumista omaan hoitoonsa. Tähän tarvitsemme yhteistyötä myös terveydenhoidon ammattilaisten kanssa. Lääkäri saattaa toimia konsulttinamme mm. potilasoppaiden tekemiseen, Vuopala kertoo.

 

Avainluvut 2015:

NN:ltä korvausta saaneiden terveydenhuollon ammattilaisten lukumäärä ja vastaanottama taloudellisten etuisuuksien yhteissumma

527 henkilöä

322 691 euroa (pl. kliiniset lääketutkimukset)

Julkistamisluvan antaneet

369hlöä (71 %)

Julkistamisesta kieltäytyneet

148 hlöä (29 %)

NN:ltä korvausta saaneiden terveydenhuollon organisaatioiden lukumäärä ja vastaanottama taloudellisten etuisuuksien yhteissumma

10 organisaatiota

80 903 euroa

NN:ltä korvausta saaneiden terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kokonaismäärä ja kokonaissumma

SUMMA:403 594 euroa

Raportti on kokonaisuudessaan luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa:

http://www.novonordisk.fi/vastuullinenyritystoiminta/sidosryhmayhteistyo/taloudellinenyhteistyo.html

Lisätietoja:

   

Viestintä- ja markkinointijohtaja

 

Karoliina Vuopala

 

Puh: 050 4320708

 

kvup@novonordisk.com

 
   

Lääketieteellinen johtaja

 

Tero Saukkonen

 

Puh: 040 843 3339

 

tskk@novonordisk.com

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Novo Nordisk Farma Oy
Novo Nordisk Farma Oy
Linnoitustie 6
02600 ESPOO

020 762 5300http://www.novonordisk.fi

Novo Nordisk on globaali lääkealan yritys, jolla on yli 90 vuoden kokemus edelläkävijänä diabeteshoidon kehittämisessä. Tämän työn kautta olemme saaneet kokemusta ja osaamista, jota voimme hyödyntää myös muiden vakavien pitkäaikaissairauksien, kuten hemofilian, kasvuhäiriöiden ja lihavuuden voittamiseksi. Novo Nordiskilla on yli 41 000 työntekijää 75 eri maassa, ja sen tuotteita markkinoidaan yli 180 maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

Lisätietoa on luettavissa: www.novonordisk.fi ja www.novonordisk.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novo Nordisk Farma Oy

Novo Nordiskin älykkäät insuliinikynät ovat nyt yhteensopivia Abbottin FreeStyle LibreLink -mobiilisovelluksen kanssa Suomessa10.11.2022 09:07:50 EET | Tiedote

Espoo, 10.11.2022 NovoPen® 6 ja NovoPen Echo® Plus älykkäät insuliinikynät ja Abbottin FreeStyle LibreLink® -mobiilisovellus ovat jatkossa yhteensopivia Suomessa. Yhteyden myötä insuliinin annostelutiedot voidaan siirtää älykynästä† FreeStyle LibreLink® -sovellukseen, jossa ne näkyvät yhdessä glukoositietojen kanssa. Tämä voi helpottaa diabetesta sairastavien sairauden seurantaa sekä hallintaa. Lisäksi tiedot voidaan välittää potilasta hoitaville terveydenhuollon ammattilaisille Abbottin LibreView‡-järjestelmän kautta. “Tällä hetkellä insuliinin annostelu- sekä glukoositiedot tallennetaan usein erikseen, jos ollenkaan. Nyt käyttäjät voivat yhdellä skannauksella nähdä FreeStyle LibreLink® -sovelluksessa, kuinka NovoPen®†-kynän tallentamat insuliinin annostelutiedot vaikuttavat glukoositasoihin. Tällä tavoin käyttäjät voivat havaita muutokset ja ryhtyä toimiin reaaliajassa. Myöhemmin he voivat esittää kysymyksiä tai keskustella havainnoista lääkärin tai hoitajan kanssa”, kommentoi Novo N

TIEDOTE: Lihavuus on pitkäaikaissairaus, jonka hoitomuodot kehittyvät nopeasti3.3.2022 14:56:25 EET | Tiedote

Nykyään lihavuus ymmärretään pitkäaikaiseksi, mutta hoidettavissa olevaksi sairaudeksi. Lihavuuteen liittyy kuitenkin edelleen paljon ennakkoluuloja, väärinkäsityksiä sekä häpeän tunnetta. Huomenna 4.3. vietetään kansainvälistä maailman lihavuuspäivää, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä lihavuuden syistä, tarjota keinoja niiden ratkaisemiseksi sekä muuttaa tapaa, jolla lihavuuteen puututaan yhteiskunnassa.

Tutkimus: Suomalaiset haluavat puhua lihavuudesta lääkärin kanssa – silti vain harva hakee tukea lihavuuden hoitoon2.12.2021 10:15:48 EET | Tiedote

Vaikka jo joka neljäs yli 30-vuotias suomalainen elää lihavuuden kanssa (1), vain harva hakeutuu hoitoon sen vuoksi. Yhdeksän kymmenestä lihavuuden tai ylipainon kanssa elävästä haluaisi keskustella hoidosta vastaanotolla, mutta liki puolet kokee keskustelun epäonnistuneen. Lihavuuden hoitoon kaivataan ennen kaikkea konkreettisia toimenpiteitä ja empatiaa, paljastaa juuri julkaistu tutkimus.

Lääkkeiden hintalautakunta on vahvistanut Saxenda® 6 mg/ml -valmisteelle (liraglutidi 3,0 mg/vrk) rajoitetun peruskorvattavuuden 1.7.2021 alkaen.18.5.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Saxenda® on rajoitetusti peruskorvattava painonhallinnan avuksi vähäenergisen ruokavalion ja fyysisen aktiivisuuden lisäämisen rinnalla aikuisille potilaille, joiden painoindeksi on lähtötilanteessa ≥ 35 kg/m², kun potilaalla on diabeteksen esiaste (plasman glukoosipitoisuuden paastoarvo 6,1- 6,9 mmol/l tai glukoosirasituskokeen kahden tunnin arvo 7,8-11,0 mmol/l tai HbA1c-pitoisuus 43- 47 mmol/mol) sekä vähintään toinen seuraavista, lääkehoitoa edellyttävistä sairauksista: kohonnut verenpaine tai dyslipidemia. Hoidon teho arvioidaan 12 viikon ylläpitohoitoannoksen (3,0 mg) käytön jälkeen ja myöhemmin vähintään kerran vuodessa. Hoidon jatkamisen kannalta riittävänä hoitovasteena pidetään vähintään 5 %:n painonlaskua lähtöpainosta. Saxenda® -valmisteen (injektioneste, liuos, esitäytetty kynä 6 mg/ml, 5 x 3ml) uusi hinta 1.7. 2021 alkaen on 180,20 euroa (VMH + alv). Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteen korvaamisesta kesäkuun 2021 aikana. FI21SX00042_05_2021

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme