Ilmastoinfo HSY

Espoon ja Kauniaisten kaupunginjohtajat Mäkelä ja Masar kisaavat fillari-tapahtumassa

Jaa

Voittaako Kauniainen Espoon menopelikisassa? Vai kurvaako Hollannin varasuurlähettiläs ensimmäisenä maaliin? Tämä selviää perjantaina 26.8. klo 15, kun leikkimielinen kilpailu eri menopelien välillä alkaa Kauniaisista ja päättyy Espoon Kulttuurikeskuksen edustalle Tapiolaan, jossa järjestetään koko perheen maksuton Pyörät pyörimään -fillaritapahtuma klo 19 asti.

Menopelikisassa jokaisella kilpailijalla on allaan erilainen menopeli, kuten sähköpyörä, Segway, puupyörä tai ihan tavallinen pyörä. Mukana kilpailemassa ovat mm. Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Maria Guzenina, Hollannin varasuurlähettiläs Özlem Canel, HSY:n tulosaluejohtaja Irma Karjalainen sekä pyöräilyasiantuntija Marek Salermo. Kilpailijat yrittävät selvitä Kauniaisista Tapiolaan mahdollisimman nopeasti.

- Pyöräily on mitä mainioin tapa pitää kunnostaan huolta. Espoossa on vapaa-aikaan upeita pyöräilyreittejä niin järvi- kuin merimaisemissa. Työ- ja koulumatka- sekä kauppareissupyöräilyllekin puitteet ovat mainiot. Tärkeää onkin olla ajopeleistä riippumatta kohtelias liikkuja. Huomioidaan aina toinen toisemme liikenteessä ja pysytään pääkaupunkiseudun turvallisimpana pyöräilykaupunkina, toteaa menopelikisaan osallistuva Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina.

Pyörät pyörimään -fillaritapahtumassa yleisö pääsee testaamaan erilaisia ilmaston kannalta kestäviä liikkumisvälineitä, kuten sähköisiä ja tavallisia fillareita, hoov-leijulautoja sekä Segway-kuljettimia. Tapahtumassa voi myös huoltaa oman pyöränsä ja selvittää, miten oman pyörän saa muunnettua sähköpyöräksi. Hollannista saapuu Suomeen BMX-pyörätaituri, jonka näytöksiä on tunnin välein.

Tapahtumassa voi bongata myös Fillaripianistin, Tapiolan kirjaston kirjastopyörän ja Onnenpyörä-arvonnassa voi voittaa pyöräilyaiheisia palkintoja. Tunnelman takaa aurinkopaneeleista sähkönsä saava Aurinko-DJ. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Fillaritapahtuman jatkoilla klo 19 alkaen Espoo Cinéssä esitetään Fillarilyhärit, kahdeksan pyöräilyaiheista lyhytelokuvaa (näytökset maksullisia), joiden jälkeen pidetään pyöräilyaiheinen paneelikeskustelutilaisuus, tervetuloa kuuntelemaan! Tapiolassa järjestetään myös samanaikaisesti suosittu Street Food Carnival -tapahtuma.

Pyörät pyörimään -fillaritapahtuman ja menopelikisan järjestävät HSY:n Ilmastoinfo, Espoon ja Kauniaisten kaupungit, HSL sekä Alankomaiden suurlähetystö.

Koko ohjelma tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/1094836843916854/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mira Soini-Nordström, HSY:n Ilmastoinfo, mira.soini-nordstrom@hsy.fi, puh. 040 503 6220

Suunnittelija Helena Kyrki, Espoon kaupunki, helena.kyrki@espoo.fi, puh. 043 824 8661

Ympäristöpäällikkö Anna-Lena Granlund-Blomfelt, Kauniaisten kaupunki, agb@kauniainen.fi, puh. 050 323 6269

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmastoinfo opastaa ja kannustaa kaupunkilaisia ja pk-yrityksiä käytännön toimiin hiilijalanjäljen pienentämisessä. Olemme mukana arjen ilmastoteoissa esittelemällä vaihtoehtoisia tapoja toimia kulutuspäätöksiä, kuten vaikkapa  ruokavalintoja ja liikkumista, koskevissa valintatilanteissa. Toimimme siellä missä kulutuspäätöksiä tehdään.
Energiatehokkuus ja uusiutuva energia, ruoka, liikkuminen ja kuluttaminen ovat neljä pääteemamme.
Ilmastoinfo on osa HSY:tä ja toimintaamme rahoittavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien lisäksi HSL Helsingin seudun liikenne sekä Helen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

#lähdinkäveleen - mikä saa sut lähtemään kävelemään?29.4.2021 14:08:01 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla noin puolet lyhyistä, yhden-kahden kilometrin matkoista kuljetaan autolla. Valtaosa näistä matkoista voitaisiin tehdä kävellen, siksi HSY:n Ilmastoinfo kannustaa sinua lähtemään kävelemään. Autoilusta siirtyminen kävelyyn ja pyöräilyyn vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä, parantaa ilmanlaatua, vähentää melua sekä lisää ympäristön viihtyisyyttä ja liikenteen turvallisuutta. Miksi sinä lähdet kävelemään? Kerro syysi Instagramissa tunnisteella #lähdinkäveleen.

Unohda marmori – energiatehokas taloyhtiö on nykyajan luksusta21.10.2020 08:03:00 EEST | Tiedote

Taloyhtiöissä energia- ja vesikustannukset vievät yli kolmanneksen kaikista hoitokustannuksista. Erityisesti vanhoissa taloyhtiöissä iso osa tästä on hukkaenergiaa. Helsinkiläinen asunto-osakeyhtiö Tuulimyllyntie 3 on päättänyt päihittää hukkaenergian ja lähtenyt tekemään kattavaa energiaremonttia. Ennen remonttia taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sakari Kuvaja kävi HSY:n Ilmastoinfon Taloyhtiön energiaeksperttikurssin ja vakuuttui energiatehokkuuden merkityksestä.

Taloyhtiöklubeista joukkovoimaa energiatehokkuuden parantamiseen14.10.2020 08:00:00 EEST | Tiedote

Asunto-osakeyhtiöiden energiaremontteja vauhditetaan Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kunnianhimoisessa yhteishankkeessa, jonka päärahoittajana on ympäristöministeriö. Taloyhtiöklubi-hankkeessa kehitetään asunto-osakeyhtiöille kokonaan uusi alueellisen yhteistyön toimintamalli ja sitä pilotoidaan laajasti pääkaupunkiseudulla. Hankkeen tavoitteena on, että toimintamalli vakiintuu ja leviää jatkossa myös muihin kaupunkeihin. Taloyhtiöklubit tukevat kaupunkien ilmastotavoitteiden toteutumista laittamalla liikkeelle energiatehokkuustoimenpiteitä sekä energiaremontteja.

KORJAUS TIEDOTTEESEEN: PUUTTUVA NIMI LISÄTTY Suosittu taloyhtiöiden energiaeksperttikurssi nyt myös verkkokoulutuksena17.2.2020 10:01:44 EET | Tiedote

Energiaekspertti edistää taloyhtiön asumisolosuhteiden paranemista, energiatehokkuutta ja yhteisöllisyyttä. Samalla pienennetään taloyhtiön kustannuksia ja tehdään ilmastotekoja. Energiaeksperttikurssin voi nyt suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta. Energiaeksperttikurssi löytyy HSY:n verkkokurssipalvelu Koutsista (koutsi.hsy.fi), jonne on tulossa jatkossa myös muita kestävään elämään liittyviä kursseja.

Suosittu taloyhtiöiden energiaeksperttikurssi nyt myös verkkokoulutuksena17.2.2020 08:00:00 EET | Tiedote

Energiaekspertti edistää taloyhtiön asumisolosuhteiden paranemista, energiatehokkuutta ja yhteisöllisyyttä. Samalla pienennetään taloyhtiön kustannuksia ja tehdään ilmastotekoja. Energiaeksperttikurssin voi nyt suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta. Energiaeksperttikurssi löytyy HSY:n verkkokurssipalvelu Koutsista (koutsi.hsy.fi), jonne on tulossa jatkossa myös muita kestävään elämään liittyviä kursseja.

Proteiinin liikasyönti kasvattaa typen määrää jätevedenpuhdistamoilla   28.1.2020 07:30:00 EET | Tiedote

Jätevedenpuhdistamoihin tuleva typpikuorma pk-seudulla on noussut tasaisesti vuosikymmenten ajan. Vuodesta 1999 vuoteen 2019 kasvua on ollut 50 %. Vuonna 2019 kasvu jatkui edelleen ja on suurin vuoden 1999 jälkeen. Yhtenä syynä typpikuorman kasvuun on proteiinin syönnin lisääntyminen. Ylimääräinen proteiini, jota keho ei tarvitse, poistuu kehosta muun muassa typpenä virtsan mukana jäteveteen. Pk-seudulla Viikinmäen jätevedenpuhdistamo puhdistaa typestä lähes 90 %, mutta silti typpeä päätyy Itämereen aiheuttaen rehevöitymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme