Ilmastoinfo HSY

Espoon ja Kauniaisten kaupunginjohtajat Mäkelä ja Masar kisaavat fillari-tapahtumassa

Jaa
Voittaako Kauniainen Espoon menopelikisassa? Vai kurvaako Hollannin varasuurlähettiläs ensimmäisenä maaliin? Tämä selviää perjantaina 26.8. klo 15, kun leikkimielinen kilpailu eri menopelien välillä alkaa Kauniaisista ja päättyy Espoon Kulttuurikeskuksen edustalle Tapiolaan, jossa järjestetään koko perheen maksuton Pyörät pyörimään -fillaritapahtuma klo 19 asti.

Menopelikisassa jokaisella kilpailijalla on allaan erilainen menopeli, kuten sähköpyörä, Segway, puupyörä tai ihan tavallinen pyörä. Mukana kilpailemassa ovat mm. Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Maria Guzenina, Hollannin varasuurlähettiläs Özlem Canel, HSY:n tulosaluejohtaja Irma Karjalainen sekä pyöräilyasiantuntija Marek Salermo. Kilpailijat yrittävät selvitä Kauniaisista Tapiolaan mahdollisimman nopeasti.

- Pyöräily on mitä mainioin tapa pitää kunnostaan huolta. Espoossa on vapaa-aikaan upeita pyöräilyreittejä niin järvi- kuin merimaisemissa. Työ- ja koulumatka- sekä kauppareissupyöräilyllekin puitteet ovat mainiot. Tärkeää onkin olla ajopeleistä riippumatta kohtelias liikkuja. Huomioidaan aina toinen toisemme liikenteessä ja pysytään pääkaupunkiseudun turvallisimpana pyöräilykaupunkina, toteaa menopelikisaan osallistuva Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina.

Pyörät pyörimään -fillaritapahtumassa yleisö pääsee testaamaan erilaisia ilmaston kannalta kestäviä liikkumisvälineitä, kuten sähköisiä ja tavallisia fillareita, hoov-leijulautoja sekä Segway-kuljettimia. Tapahtumassa voi myös huoltaa oman pyöränsä ja selvittää, miten oman pyörän saa muunnettua sähköpyöräksi. Hollannista saapuu Suomeen BMX-pyörätaituri, jonka näytöksiä on tunnin välein.

Tapahtumassa voi bongata myös Fillaripianistin, Tapiolan kirjaston kirjastopyörän ja Onnenpyörä-arvonnassa voi voittaa pyöräilyaiheisia palkintoja. Tunnelman takaa aurinkopaneeleista sähkönsä saava Aurinko-DJ. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Fillaritapahtuman jatkoilla klo 19 alkaen Espoo Cinéssä esitetään Fillarilyhärit, kahdeksan pyöräilyaiheista lyhytelokuvaa (näytökset maksullisia), joiden jälkeen pidetään pyöräilyaiheinen paneelikeskustelutilaisuus, tervetuloa kuuntelemaan! Tapiolassa järjestetään myös samanaikaisesti suosittu Street Food Carnival -tapahtuma.

Pyörät pyörimään -fillaritapahtuman ja menopelikisan järjestävät HSY:n Ilmastoinfo, Espoon ja Kauniaisten kaupungit, HSL sekä Alankomaiden suurlähetystö.

Koko ohjelma tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/1094836843916854/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mira Soini-Nordström, HSY:n Ilmastoinfo, mira.soini-nordstrom@hsy.fi, puh. 040 503 6220

Suunnittelija Helena Kyrki, Espoon kaupunki, helena.kyrki@espoo.fi, puh. 043 824 8661

Ympäristöpäällikkö Anna-Lena Granlund-Blomfelt, Kauniaisten kaupunki, agb@kauniainen.fi, puh. 050 323 6269

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmastoinfo opastaa ja kannustaa kaupunkilaisia ja pk-yrityksiä käytännön toimiin hiilijalanjäljen pienentämisessä. Olemme mukana arjen ilmastoteoissa esittelemällä vaihtoehtoisia tapoja toimia kulutuspäätöksiä, kuten vaikkapa  ruokavalintoja ja liikkumista, koskevissa valintatilanteissa. Toimimme siellä missä kulutuspäätöksiä tehdään.
Energiatehokkuus ja uusiutuva energia, ruoka, liikkuminen ja kuluttaminen ovat neljä pääteemamme.
Ilmastoinfo on osa HSY:tä ja toimintaamme rahoittavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien lisäksi HSL Helsingin seudun liikenne sekä Helen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Energiansäästömahdollisuuksista viestiminen taloyhtiössä kasvattaa asukkaiden energiatietoisuutta6.10.2022 11:42:09 EEST | Tiedote

Harvassa taloyhtiössä valitetaan liiasta viestinnästä. Toisaalta taloyhtiöiden hallituksissa tuskaillaan viestinnän vaikeutta ja sopivia kanavia. Ajankohtainen energia-aihe osuu kipeästi myös taloyhtiöihin ja niiden asukkaisiin, kun energian hinta nousee kohisten. HSY:n Ilmastoinfon hankkeessa havaittiin, että aktiivinen viestintä asukkaiden omista energiansäästömahdollisuuksista kasvatti heidän kokemustaan energiansäästön tärkeydestä ja tyytyväisyyttään viestinnän määrään ja sisältöön. Hankkeessa tuotettiin viestintämateriaaleja, jotka ovat nyt vapaasti hyödynnettävissä kaikissa Suomen taloyhtiöissä.

Kaupunkiviljelyä voi harrastaa myös ilman omaa pihaa tai palstaa - HSY:n Ilmastoinfon uutuuskurssi tarjoaa apua taloyhtiöviljelijöille6.4.2022 11:08:49 EEST | Tiedote

Verkkokurssialusta Koutsin tämän kevään kurssiuutuus on Koko talo viljelee -kaupunkilaisen viljelykurssi. Kaupunkiviljely on yhä suositumpaa, mutta palstoille voi olla vuosienkin jonot. Kurssin avulla helpotetaan taloyhtiöitä ja taloyhtiöiden asukkaita ottamaan viljelyharrastus osaksi yhteisöllistä asumista. Viljelykurssin lisäksi kestävän elämän verkkokurssialustalta löytyy suosikkikurssit Ilmastotreeni ja Energiaekspertti. Kevään kunniaksi HSY:n Ilmastoinfo istuttaa puun jokaista uutta rekisteröitynyttä kohti, joten jo pelkällä rekisteröitymisellä pääset ilmastotekojen alkuun.

Taloyhtiöiden energiatehokkuutta vauhditetaan asukasviestintää kehittämällä22.2.2022 08:13:00 EET | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden TAVIS-hankkeessa taloyhtiöiden hallituksille tarjotaan tukea energia-asioista viestimiseen, lisäksi tuetaan asukkaiden, osakkaiden ja taloyhtiön hallituksen vuoropuhelua energiatehokkuushankkeiden edistämiseksi. Ensimmäinen toimenpide oli viestinnän lähtötilanteen kartoitus. Taloyhtiöiden hallituksille suunnattu kyselytutkimus toteutettiin Kiinteistöliitto Uusimaan jäsenille, vastauksia saatiin 372 hallituksen jäseneltä. Lisäksi reilut sata vastausta saatiin asukaskyselytutkimuksena hankkeessa mukana olevissa neljässä pilottitaloyhtiössä. Näin saatiin kokonaiskuva taloyhtiöviestinnän toimivuudesta niin asukkaan, osakkaan kuin hallituksenkin jäsenen näkövinkkelistä.

Huippuravintoloiden kikat kotikeittiöön – Toinen Kattaus minimoi ruokahävikin24.1.2022 07:45:00 EET | Tiedote

Ruoan kasvatus, tuotanto ja valmistus ovat maailman suurimpia päästölähteitä. Ravinnon tuotantoketju syö valtavat määrät energiaa ja ketjun loppupäässä vain osa ruoasta päätyy sinne, minne se kuuluu. Suomalaisissa kotitalouksissa vuosittainen ruokahävikki on yli 130 miljoonaa kiloa – tämä on noin 500 miljoonan euron edestä ruokaa! Neljän hengen perheessä määrä vastaa usean sadan euron heittämistä roskiin. Hyvä uutinen on se, että pienillä käytännön teoilla asiaan voi vaikuttaa. HSY:n Toinen Kattaus –kampanjassa ravintoloiden huippukokit antavat ammattitaitonsa kaupunkilaisten käyttöön hävikin hillitsemiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme