Nukketeatteri Sampo

NUKKETEATTERI SAMPO 35 vuotta

Jaa

Helsinkiläinen Nukketeatteri Sampo on toiminut ammattiteatterina jo 35 vuotta. Tänä aikana yli miljoona katsojaa on vieraillut näytöksissä, joita on ollut lähes 10.000.

TOIMITILAT
- Teatterin aloitti esitystoimintansa Suomi Filmiltä vapautuneessa elokuvateatteri Joukolassa
Kapteeninkadulla (nyk. KOM teatteri). Vuodesta 1984 Sampo toimi vakinaisena teatterina Helsingin ensimmäisessä monitoimi-kulttuuritalossa, nykyisessä Stoassa, kunnes vuodesta 1992 toiminut omassa teatteritilassa Puotilassa, jossa teatteriesitysten lisäksi on vilkasta yleisökasvatus- ja koulutustoimintaa, vaihtuvia näyttelyitä ja taiteilijatapaamisia.
Teatterimiljöötä entisissä kolmen pankin tiloissa onkin kutsuttu osuvasti lastenkulttuurin satumaiseksi olohuoneeksi.

OHJELMISTO
Juhlavuoden ensi-ilta on nimeltään HYRRÄ, hellyttävä, monien tunteiden kirjon sisällään pitävä kolmen tarinan musiikkipitoinen kokonaisuus, jossa pienen lapsen ja vanhemman keskinäinen vuorovaikutus luo tarinaan toisesta välittämisen ja empatian teemaa.

Nukketeatteri Sampon Joulu on saavuttanut jo klassikon maineen.
Yli kahdenvuosikymmenen ajan joulun tunnelmaa, iloa ja lämpöä nukketeatterin ja musiikin keinoin loppuunmyydyille katsomoille.

- Nukketeatteri Sampon näytökset ovat ikärajattomia ja niihin on alusta lähtien liittynyt elävä musiikki yhdistyneenä monipuoliseen taidokkaaseen nukketeatteri-ilmaisuun.
Näytelmien aiheina on ollut klassikkosatuja, uusia teatteria varten kirjoitettuja näytelmiä, runoutta, lauluja ja konserttimusiikkia.
Nukeilla näyttelijöiden ohella toteutuksista ovat vastanneet erilaiset musiikin ammattilaisista koostuneet kokoonpanot muutaman muusikon yhtyeestä yli 50 hengen orkesteriin.

ÄÄNITTEET
- Nukketeatteri Sampon lauluista on tehty useita äänitteitä, jotka ovat tulleet tutuiksi ja rakkaiksi jo lukemattomissa päiväkodeissa, kouluissa ja kodeissa ympäri maata.
Esitysten ja äänitteiden myötä ovat monenlaiset akustiset soittimet tulleet tutuiksi yleisölle, ja musiikki ja laulut yhdessä teatterinukkien kanssa luoneet taiteiden välisiä mieleenpainuvia elämyksiä ja kokemuksia niin lapsille kuin aikuisille.

NUKKETEATTERI- JA TAIDEKASVATUS
-Nukketeatteri Sampo on ollut myös nukketeatteritaidekasvatuksen ja yleisökasvatuksen uranuurtaja. Teatteri on luonut ainutlaatuisen nukketeatterikasvatusmenetelmän, ja kouluttanut niin koti kuin ulkomailla kymmeniä tuhansia aikuisia ja lapsia nukketeatterin maailmaan.

Taidekasvatuksen tueksi on tuotettu monipuolista kirjallisuutta ja välineistöä.
Esimerkiksi: Maija Baric-Kristiina Louhi: Nukketeatteria! kirja sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 1997 ja on käännetty ainakin kymmenelle eri kielelle.

Kuluvana syksynä on meneillään Helsingin kulttuurikeskuksen tukemana Voimaannuttavan Nukketeatterin projekti, joka on suunnattu toisaalta vanhuksille ja hoitohenkilökunnalle vanhainkodissa sekä sijaisperheissä asuville lapsille ja nuorille.

Lisätiedot: www.nukketeatterisampo.fi
Teatterinjohtaja Maija Baric p. 040-561 1533

Tietoja julkaisijasta

Nukketeatteri Sampo
Nukketeatteri Sampo
Klaavuntie 11
00910 HELSINKI

09 323 6968http://www.nukketeatterisampo.fi
Nukketeatteri Sampo on Helsingin ainoa valtion teatteri- ja orkesterilakiin kuuluva ammattinukketeatteri. Teatteri on perustettu 1977 ja sen nykyiset toimitilat sijaitsevat Helsingin Puotilassa. Ohjelmistoon kuuluu tällä hetkellä 11 musiikillista nukketeatteriesitystä. Esityksissä ei ole ikärajoja, kohderyhmänä ovat kaikenikäiset nukketeatterin ystävät. Yleisö koostuu pääosin perheistä sekä päiväkotiryhmistä ja ala-asteluokista. Esityksiä on vuosittain n.250-300, yleisöä vuosittain n. 30 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nukketeatteri Sampo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme