Tammi

KUTSU: Hopeanuolen Yoshihiro Takahashi Tammessa to 1.9. klo 14

Jaa

Hopeanuoli” -sarjakuvan tekijä Yoshihiro Takahashin tiedotustilaisuus torstaina 1.9. klo 14, Tammen auditorio, Korkeavuorenkatu 37, Helsinki Suomen tämän hetken myydyimmän mangan, Hopeanuolen , piirtäjä-käsikirjoittaja Yoshihiro Takahashi saapuu Suomeen syyskuun alussa. Torstaina 1.9. ja perjantaina 2.9. ohjelmassa on kirjakauppavierailuja sekä luento Taideteollisessa korkeakoulussa. Viikonloppuna Takahashi on kunniavieraana roolipeli- ja animetapahtuma Tracon VI:ssa. Tapahtuma järjestetään Tampere-talossa 3.-4. syyskuuta 2011.

Takahashi on odotettu vieras animen ja mangan eli japanilaisen animaation ja sarjakuvan harrastajien keskuudessa Suomessa. Karhukoira Hopeanuolen seikkailuilla jatko-osineen on Suomessa oma uskollinen fanikuntansa, mutta ilmiö on laajempi - lähes jokainen 18-25-vuotias on vähintään kuullut Hopeanuolesta. Ginga Nagareboshi Gin -animaatiosarja, joka pohjautuu samannimiseen mangaan, julkaistiin Suomessa ensimmäisen kerran 1980-luvun lopussa leikattuna ja suomeksi puhuttuna nimellä Hopeanuoli. Hopeanuoli-animaatiota sekä sen jatkosarja Weediä on myyty yli 200 000 dvd-levyä.

Hopeanuolta, alkuperäiseltä nimeltään Ginga -Nagareboshi Gin-, julkaisee Suomessa Punainen jättiläinen, Kustannusosakeyhtiö Tammen mangaan erikoistunut kustannuslinja. Tammi on mangan markkinajohtaja, jonka julkaisuihin kuuluvat mm. klassikko Tuulen laakson Nausicaä ja lähes puoli miljoonaa kirjaa myynyt Dragon Ball .

Ilmoittautumiset viimeistään pe 26.8. klo 15 mennessä: tiedotus@tammi.fi

Ennakkovarauksen tehneillä on mahdollisuus haastatella Takahashia tiedotustilaisuuden jälkeen. Varaukset ja lisätietoja: Kustannustoimittaja Antti Valkama, antti.valkama@tammi.fi   tai 041 543 0893YOSHIHIRO TAKAHASHI
syntyi 18. syyskuuta 1953 Akitan prefektuurissa, Higashinarusen kylässä. Takahashi oli alusta alkaen kiinnostunut piirtämisestä ja hänen ensimmäinen julkaistu sarjakuvansa oli Shitamachi Benkei vuonna 1971. Takahashi on kaikkein tunnetuin koira-aiheisista tarinoistaan, joissa hän usein käsittelee lemmikkikoiran kuolemaa, koirien villiintymistä sekä taistelukoiria.Takahashin ensimmäisiä pitkiä sarjoja olikin Shiroi Senshi Yamato (Valkoinen soturi Yamato), joka kertoo taistelukoirasta nimeltä Yamato.Takahashin tunnetuin työ on vuosina ilmestynyt 1983-1987 Ginga NagareboshiGin eli tutummin Hopeanuoli, joka on ilmestynyt myös animena. Idean Hopeanuoleen Takahashi sanoo saaneensa luettuaan lehdestä tarinan omistajiltaan karanneista koirista, jotka olivat villiintyneet ja sitten muodostaneet laumoja vuorilla. Huomattavaa on myös, että vuonna 1999 Takahashi päätti jatkaa Hopeanuolen tarinaa sarjassa Ginga Densetsu Weed, joka kertoo Hopeanuolen pojasta, Weedistä. Weedistä tuli yhtä suosittu kuin GNG:stä aikoinaan ja siitä tehtiin anime. Weed päättyi 2009, kun sitä oli ilmestynyt 60 osaa. Tämänkin jälkeen Ginga-saaga jatkui Ginga Densetsu Weed: Orionissa.Koiratarinoiden lisäksi Takahashi on piirtänyt niin urheilumangaa hevosista, pesäpallosta kuin golfi sta kuin myös aikuisille suunnattuja jännäreitä. Takahashi on kuitenkin kaikkein tunnetuin koirasarjoistaan ja häntä onkin sanottu ensimmäiseksi mangakaksi, joka on tehnyt sankarin koiranpennusta.Takahashi on myös itse koiranomistaja ja hänen tunnetuin lemmikkinsä oli puolisusi Hanako, jonka kuolemasta Takahashi piirsi lyhyen tarinan Hanako to Kurasu.

Joitakin Takahashin sarjoja:
• Shiroi Senshi Yamato (1978)
• Aozora Fishing (1982)
• Ginga Nagareboshi Gin (1983)
• Great Horse (1990)
• Byakuren no Fang (1993)
• FANG (1998)
• Ginga Densetsu Weed (1999)
• Ginga Densetsu Riki (2000)
• Lassie (2001)
• Ginga Densetsu Weed: Orion (2009)

Kuvat

Hopeanuoli
Hopeanuoli
Lataa
Yoshihiro Takahashi
Yoshihiro Takahashi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Mystisen runokirjan taustalla kirjoittajakollektiivi – mukana mm. Pauli Aalto-Setälä, Ami Hasan, Lauri Kivinen, Reetta Meriläinen, Jan Vapaavuori ja Anssi Vanjoki18.9.2019 14:59:54 EESTTiedote

Tammen toukokuussa julkaiseman Luonnon armosta -runokokoelman kirjoittajan, Urmas Korpikosken, takana on kirjoittajakollektiivi. Kollektiiviin kuuluvat mm. Pauli Aalto-Setälä, Ami Hasan, Lauri Kivinen, Reetta Meriläinen sekä Jan Vapaavuori. Fiktiivinen runoilija Urmas Korpikoski marssitettiin lukijoiden tietoisuuteen keväällä kirjailija Kalle Isokallion uusimmassa kirjassa Sattuman kansanedustaja.

Tammi julkaisee Suomen suosituimpien lapsitubettajien Elinan ja Sofian esikoiskirjan15.8.2019 00:01:00 EESTTiedote

Valtavaan suosioon nousseet tubettajasiskokset Elina, 11, ja Sofia, 8, tekevät kirjan, jonka Tammi julkaisee ensi toukokuussa. Elina ja Sofia ovat tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti suosituimmat lapsitubettajat. Heillä on YouTubessa yli 70 000 seuraajaa ja Instagramissa yli 15 000. Seuraajia viehättää erityisesti heidän positiivinen ja avoin asenteensa, ja myös kirja on täynnä tätä samaa iloista tyttöenergiaa.

Dekkarifestivaalin ohjelma on julkistettu – samaan aikaan järjestetään myös Lasten dekkarifestivaali14.8.2019 11:00:09 EESTTiedote

Syyskuussa viidennen kerran järjestettävän Dekkarifestivaalin ohjelmassa on keskusteluja, kirjailijatapaamisia, pakohuonepeli ja viihteellinen rikosillallinen, jonka ohjelmasta vastaa Improvisaatioteatteri Stella Polaris. Lauantaina 21.9.2019 Paasitornissa järjestettävässä tapahtumassa on mukana 10 kustantamoa ja parikymmentä kirjailijaa. Samana päivänä vietetään myös Lasten dekkarifestivaalia Kallion kirjastossa.

Tammi vahvistaa kustantamistaan8.8.2019 11:00:20 EESTTiedote

Tammen kotimaisessa kaunokirjallisuudessa jatkaa kustannuspäällikkönä Hannu Harju ja uudeksi kustannuspäälliköksi on nimetty Petra Maisonen. Kustannustoimittajana jatkaa Anne Ilves ja osastolla aloittaa uutena kustannustoimittaja Antti Berg. Berg on aiemmin työskennellyt mm. Helsingin Sanomissa. Tammeen hän siirtyy Kotimaa-lehdestä. Kustannuspäällikkönä aloittava Petra Maisonen on työskennellyt kustannustoimittajana Tammessa yli 15 vuoden ajan. Hänen toimittamansa kirjat ovat saaneet lukuisia palkintoja, kuten Finlandia-, Runeberg-, Johtolanka- ja Tiiliskivi-palkinnot. ”Tämän työn tähtihetkiä on se, kun saa käsiinsä tekstin, jossa on vahva oma ääni ja puhutteleva tarina. Tavoitteenani onkin löytää Tammen listalle niin kiinnostavia tarinoita, että nekin jotka eivät yleensä lue, joutuvat tarttumaan kirjaan. Kirjat avaavat meille näkymän paitsi toisenlaisiin maailmoihin, myös ihmisyyteen, ja tässä ajassa tarvitsemme enemmän kuin mitään muuta ymmärrystä toisesta ihmisestä”, Maisonen sanoo.

Tammi julkaisee Suomen ensimmäisen chatfiktio-romaanin Pientä säätöä28.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Tammi julkaisee syksyllä 2019 ensimmäisenä kustantamona Suomessa nuorille suunnatun, chat-muotoon kirjoitetun kirjan eli chatfiktio-romaanin. Chatfiktio mullistaa käsitykset e-kirjasta tuomalla kirjallisuuden nuorten lukijoiden ulottuville heille tutussa muodossa - videona, jota voi seurata puhelimen ruudulta. Veera Ojolan kirjoittama Pientä säätöä kertoo aidolla ja elämänmakuisella tavalla kolmen lukion ensimmäistä luokkaa käyvän tytön elämästä vaiheessa, jolloin ei olla vielä aikuisia muttei enää lapsiakaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme