Novo Nordisk Farma Oy

Novo Nordisk A/S vetää takaisin kaksi erää GlucaGen® –valmistetta Suomessa

Jaa

Novo Nordisk A/S vetää takaisin Suomen markkinoilta kaksi erää GlucaGen® 1 mg -valmistetta (kertakäyttöruiskupakkaus). GlucaGen® 1 mg valmiste on tarkoitettu vakavan hypoglykemian (matala verensokeri) hoitoon insuliinihoitoisilla diabetespotilailla.

A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).
A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).

Espoo, Suomi, 5. syyskuuta ­–Novo Nordisk A/S vetää takaisin Suomen markkinoilta kaksi erää GlucaGen® 1 mg, injektiokuiva-aine + liuotin kertakäyttöruiskussa -lääkevalmistetta. GlucaGen® 1 mg valmiste on tarkoitettu vakavan hypoglykemian (matala verensokeri) hoitoon insuliinihoitoisilla diabetespotilailla.

Novo Nordisk A/S:n tekemän selvityksen perusteella joissakin GlucaGen® 1mg -valmistuserissä on löydetty pieni osuus pakkauksia (0,006 %), joissa kertakäyttöruiskun neula on irronnut. Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Novo Nordisk vetää takaisin kaikki pakkaukset kyseisistä eristä lääketukkukaupasta, apteekeista, sairaala-apteekeista, terveyskeskusten lääkekeskuksista ja potilailta Suomessa.

Niiden GlucaGen® 1 mg, Injektiokuiva-aine + liuotin kertakäyttöruiskussa -valmisteiden, joita takaisinveto koskee, eränumerot (Lot) ja viimeiset käyttöpäivämäärät (EXP) ovat:

Lista eränumeroista Suomessa:

Eränumero: FS6X463   viimeinen käyttöpäivä: 08/2018

Eränumero: FS6X910   viimeinen käyttöpäivä: 09/2018

Potilaita pyydetään palauttamaan hallussaan oleva ko. eriin kuuluva GlucaGen® 1 mg pakkaus lähimpään apteekkiin, josta heille annetaan veloituksetta uusi GlucaGen® 1 mg, Injektiokuiva-aine + liuotin kertakäyttöruiskussa -pakkaus. Potilaita pyydetään myös ilmoittamaan mistä tahansa haittavaikutuksesta maksuttomaan asiantuntijapalveluumme joko puhelimitse p. 0800 122 566 tai sähköpostilla novoinfo@novonordisk.fi.

Niiden valmistuserien osalta, joiden eränumeroa EI OLE mainittu tässä tiedotteessa, ei edellytetä mitään toimenpiteitä.

Potilaat tai heitä hoitavat henkilöt voivat itse tarkistaa GlucaGen® -valmisteenpakkauksen eränumerosta, koskeeko takaisinveto heidän lääkettään. Eränumero on painettu GlucaGen® -pakkaukseen oheisessa kuvassa esitetyllä tavalla, nuolen osoittamalla punaisella laatikolla merkittynä.

Novo Nordisk on sitoutunut valmistamaan ja toimittamaan korkealaatuisia valmisteita ja vilpittömästi pahoittelee tapahtunutta sekä takaisinvedosta aiheutuvaa huolta ja epämukavuutta niin potilaille kuin terveydenhuollon ammattilaisillekin. Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä lääkeviranomaisten (FIMEA) kanssa potilasturvallisuuden varmistamiseksi ja minimoidaksemme takaisinvedosta mahdollisesti aiheutuvat haitat.

GlucaGen® -valmisteesta

GlucaGen® 1 mg -valmistetta käytetään vakavan hypoglykemian (matala verensokeri) hoitoon, kun diabetespotilas on tajuton tai ei pysty ottamaan sokeripitoista ravintoa suun kautta. Siksi on tärkeää, että GlucaGen®-valmiste toimii ja sitä voidaan käyttää tehokkaasti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).
A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Novo Nordisk Farma Oy
Novo Nordisk Farma Oy
Linnoitustie 6
02600 ESPOO

020 762 5300http://www.novonordisk.fi

Novo Nordisk on globaali lääkealan yritys, jolla on yli 90 vuoden kokemus edelläkävijänä diabeteshoidon kehittämisessä. Tämän työn kautta yrityksellä on kokemusta ja osaamista, jota se hyödyntää myös muiden vakavien pitkäaikaissairauksien, kuten hemofilian, kasvuhäiriöiden ja lihavuuden voittamiseksi. Novo Nordiskilla on yli 41 000 työntekijää 75 eri maassa, ja sen tuotteita markkinoidaan yli 180 maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

Lisätietoa on luettavissa: www.novonordisk.fi ja www.novonordisk.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novo Nordisk Farma Oy

Älykynäpilotti tuo pelillistämisen keinot diabeteksen hoitoon7.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Lääkeyhtiö Novo Nordisk ja suomalainen teknologiayritys Harald AI ovat ryhtyneet yhteistyöhön, jossa etsitään keinoja tukea ykköstyypin diabeteksen säännöllistä hoitoa pelillistämisen avulla. Harald AI:n kehittämä Happy Bob -sovellus tuo insuliinin annosteluun tarkoitetun älykynän antamat tiedot puhelimeen ja kannustaa käyttäjää sairauden säännölliseen seurantaan ja hoitoon. Tarkoituksena on samalla tehdä diabeteksen hoidosta hauskempaa ja vaikuttavampaa – seurannan ei tarvitse olla pelkkien lukujen tuijottamista.

Tutkimus: Potilaat kaipaavat toimivampia hoitopolkuja – korona peruutti myös diabetespotilaiden hoitokäyntejä7.4.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Koronapandemia vaikuttaa myös diabeteksen hoitoon. Yli neljänneksellä potilaista hoitokäyntejä on peruttu koronaepidemian takia. Myös omahoidossa havaittiin puutteita merkittävällä osalla vastaajista. Asiantuntijat muistuttavat, että katkokset ja viivästykset diabeteksen hoidossa voivat aiheuttaa pitkäaikaisia terveyshaittoja. Epidemian jatkuessa toimivan hoitopolun merkitys korostuu.

FinWeight-tutkimus: lihavuus heikentää työkykyä ja lisää sairauspoissaoloja – tunnistaminen sairaudeksi edistäisi hoitoa Suomessa, asiantuntijalääkäri sanoo9.11.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Tuore FinWeight-tutkimus kartoitti ensimmäistä kertaa lihavuuden yhteyttä elämänlaatuun ja työkykyyn laajasti suomalaisessa aikuisväestössä. Tulokset osoittivat, että lihavat kokevat elämänlaatunsa ja työkykynsä normaalipainoisia heikommiksi ja raportoivat enemmän työpoissaoloja. Tehokas hoito voi kuitenkin parantaa elämänlaatua ja ehkäistä liitännäissairauksia. Tärkeä askel lihavuuden hoidossa on tunnistaa se sairaudeksi, tutkijaryhmässä mukana ollut Novo Nordiskin asiantuntijalääkäri Tero Saukkonen arvioi.

Tutkimus: Jopa 70 prosenttia tyypin 2 diabeteksen diagnooseista tehdään sattumalta – moni oire tunnetaan huonosti18.8.2020 07:00:00 EEST | Tiedote

Kakkostyypin diabetes voi vaikuttaa elämänlaatuun monin tavoin. Väsymys, unettomuus ja jaksamattomuus harrastaa nousivat esiin, kun Taloustutkimus kysyi tyypin 2 diabetespotilailta sairauden vaikutuksista heidän hyvinvointiinsa. Tutkimuksen mukaan yli kahdella kolmesta potilaasta sairaus on havaittu sattumalta, ja moni kärsii oireista pitkäänkin ilman diagnoosia ja oikeaa hoitoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme