TalentAdore

Risto Siilasmaa sijoitti HR-teknologiayritys TalentAdoren kansainväliseen kasvuun: Rekrytointiin inhimillisyyttä tekoälyn avulla

Jaa

Rekrytointiviestinnän mullistava kasvuyritys TalentAdore sai joulukuussa 2016 merkittävän rahoituskierroksen päätökseen. Sen myötä yhtiö sai uusien sijoittajiensa joukkoon Risto Siilasmaan sijoitusyhtiönsä First Fellow Partners Oy:n kautta.

TalentAdore on suomalainen, vuonna 2014 perustettu rekrytointityökaluja tarjoava kansainvälistyvä yritys, joka keskittyy erityisesti ylivertaisen rekrytointiviestinnän kehittämiseen. Kuluneen vuoden aikana toteutettu kaksivaiheinen rahoituskierros on nyt maalissa ja tuotti lähes miljoona euroa. 

TalentAdoren toinen perustaja ja toimitusjohtaja Saku Valkama kertoo olevansa erittäin otettu merkittävästä panostuksesta yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen. Yrityksellä on merkittäviä asiakkuuksia Suomessa, ja kansainvälinen kasvu tulee suuntautumaan ensin Iso-Britanniaan sekä espanjankielisiin maihin. 

”Satsaus on suunnattu kansainväliseen kasvuumme ja tuotekehitykseen. Suomi säilyy meille tärkeänä, minkä lisäksi keskitymme vahvasti uusiin markkina-alueisiin. Olemme onnistuneet kehittämään jotain sellaista, jota on aikaisemmin pidetty mahdottomana. Ylivertaisesta asiakaskokemuksesta on puhuttu jo pitkään, ja sama ajattelutapa on siirtymässä rekrytointiin hakijakokemuksen muodossa. Kehittämämme älykkään teknologian avulla hakijaviestintää voidaan parantaa huomattavasti sekä työllistää ihmisiä nopeammin. Ratkaisumme on ainutlaatuinen, ja siitä meillä on patenttihakemus vireillä. Koen, että onnistunut rahoituskierroksemme viestii vahvasti yhteiskunnallista tarvetta parantaa työllistymistä uusien teknologisten innovaatioiden avustamana”, Valkama sanoo. 

“TalentAdoren ratkaisu on innovatiivinen HR-palvelu, joka yhdistää markkinointi- ja HR-teknologian. Yritys katsoo koko rekrytointia aivan uudelta kulmalta ja keskittyy olennaisimpaan eli työnhakijoihin. Koska työnhakijat ovat myös asiakkaita, tulee heidät asettaa keskiöön. TalentAdore tekee rekrytoinnista inhimillisempää. Yrityksen toiminnalla on vahva yhteiskunnallinen merkitys; työntekijät kohdentuvat tehokkaammin heille sopiviin tehtäviin ja ihmisten syrjäytyminen työelämästä vähenee. Kaikki hyötyvät – yhteiskunta, työnhakijat ja työnantajat”, Risto Siilasmaa kertoo.

Hakijakokemus on keskeinen osa työnantajamielikuvaa 

Yritykset vastaanottavat jopa yli kymmenkertaisen määrän työnhakijoita verrattuna yrityksen työntekijöiden määrään. Usein työnhakija on myös yrityksen asiakas. Hän on erittäin lämmin sellainen, kun on valmis astumaan yrityksen palvelukseen. Kertomalla kokemuksistaan sidosryhmilleen hänellä on aina mahdollisuus vaikuttaa yritysmielikuvaan. Asiakkaan tavoin työnhakija ansaitsee tulla kohdelluksi reilusti ja tasavertaisesti. 

Yhteen tehtävään voi olla jopa satoja hakijoita, joista yleensä vain muutamaa haastatellaan ja yksi valitaan. Loput, jopa sadat kandidaatit tulevat hylätyiksi. Usein hakija ei tiedä, miten rekrytointiprosessi etenee hänen osaltaan tai miksi hän ei tullut valituksi. Näin rekrytointiprosessista voi jäädä kielteinen mielikuva. 

Työnantajille henkilökohtaisen ja yksilöllisen viestin kirjoittaminen jokaiselle hakijalle on erittäin aikaa vievää ja usein jopa mahdotonta. TalentAdore on tekoälyä ja neuroverkkoteknologiaa hyödyntäen kehittänyt ratkaisun, jonka avulla hakijat saavat henkilökohtaisia viestejä rekrytointiprosessin etenemisestä. Työnhakija on koko ajan tietoinen, miten rekrytointiprosessi etenee juuri hänen kohdallaan. 

Mikäli hakijaa ei valita tehtävään, saa hän täysin henkilökohtaisen palautteen, jossa kerrotaan, mitä asioita rekrytoiva yritys piti positiivisina hänen kohdallaan ja mitä voisi vielä kehittää. Rekrytoija tekee arvioinnin, mutta tekoäly hoitaa varsinaisen kirjoittamisen hänen puolestaan. Tekoäly toimii ikään kuin rekrytoijan QWERTY-näppäimistön korvikkeena. 

Henkilökohtaisen palautteen avulla hakija voi kehittää osaamistaan ja työnhakuaan. Hänellä on myös suurempi todennäköisyys tulla valituksi tulevissa hauissa ja työllistyä nopeammin. Samanaikaisesti työnantajamielikuva paranee ja yritykset palkkaavat sitoutuneempia työntekijöitä. Kaikki voittavat. TalentAdoren ratkaisusta hyötyvät niin yhteiskunta, työllistävä yritys kuin työnhakija. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saku Valkama
Toimitusjohtaja
Talentadore Oy
saku.valkama@talentadore.com
+358 40 524 7447

Tietoja julkaisijasta

TalentAdore Oy tuo inhimillisyyden takaisin rekrytointiin. Yrityksen kehittämän teknologian ja tekoälyn avulla työnantajat pystyvät kommunikoimaan työnhakijoiden kanssa yksilöllisesti koko rekrytointiprosessin ajan. Positiivinen hakijakokemus parantaa työnantajamielikuvaa, ja yritys parantaa mahdollisuuksiaan löytää sopivimmat työntekijät vaivattomammin. Samanaikaisesti kaikki työnhakijat hyötyvät tietämällä koko ajan, mikä heidän tilanteensa on rekrytointiprosessissa. Prosessin päätteeksi jokainen työnhakija, joka ei tule valituksi, saa myös täysin henkilökohtaisen palautteen. Palaute mahdollistaa hakijan kehittymisen kohti unelmiensa työpaikkaa. 

TalentAdore on perustettu vuonna 2014 kahden yrittäjän Saku Valkaman ja Joni Latvalan toimesta. Kahdessa vuodessa yritys on kasvanut 12 henkilöä työllistäväksi yritykseksi, joka tähtää nyt maailmanlaajuiseen menestykseen. Yrityksen tuote toimii tällä hetkellä suomen- ja englanninkielillä, ja uusia kieliversiota kehitetään paraikaa. TalentAdoren ratkaisun avulla rekrytoivat yritykset voivat hoitaa koko rekrytointiprosessin yhdellä järjestelmällä ja samalla tarjota erinomaisen hakijakokemuksen jokaiselle hakijalle. 

www.talentadore.com 

LinkedIn

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta TalentAdore

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme