Kansallisgalleria - Finlands Nationalgalleri

Kaikukortti käyttöön kaikissa Kansallisgallerian museoissa

21.4.2017 12:47 | Kansallisgalleria - Finlands Nationalgalleri

Jaa

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kansallisgalleria on päättänyt toimia Kaikukortti-pop up -kohteena Suomi100-juhlavuoden kunniaksi ja tarjoaa kaikukorttilaisille erikoisetuna koko vuoden ajaksi maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin museoihinsa. Huhtikuusta alkaen kaikukorttilaiset pääsevät korttia näyttämällä Ateneumin taidemuseoon, nykytaiteen museoon Kiasmaan sekä Sinebrychoffin taidemuseoon.

"Haluamme olla mukana rakentamassa Suomea, jossa jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on," toteaa Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen korttipäätöksen taustoista.

Kaikukortti on toistaiseksi Espoossa ja Kainuussa käytössä oleva kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Espoon ja Kainuun Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteisiin. Kohteita on hyvin monenlaisia, mm. taidemuseoita, festivaaleja, tanssiesityksiä ja teattereita. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään.

Kaikukorttia myöntävät tällä hetkellä espoolaiset ja kainuulaiset sosiaali- ja terveysalan toimijat. Kortin voi saada, jos on palveluja käyttävänä asiakkaana em. toimijoilla ja on tiukassa rahatilanteessa, eikä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.

Kaikukortin valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa Kulttuuria kaikille -palvelu. Tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille. Kehittämistä rahoittavat vuonna 2017 opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kulttuuria kaikille -palvelu.

Lisätietoja:

Risto Ruohonen, Kansallisgallerian pääjohtaja, p. 050 55 67 169

Aura Linnapuomi, hankejohtaja, Kulttuuria kaikille –palvelu, p. 040 93 10 576

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vivikka Richt
Viestintäpäällikkö / Kommunikationschef / Head of Communications
+358 40 16 36 046
vivikka.richt@kansallisgalleria.fi

Kuvat

Kaikukortti pop-up -logo
Kaikukortti pop-up -logo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria - Finlands Nationalgalleri
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo ovat Kansallisgalleria. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria - Finlands Nationalgalleri

Quattro Mikenti Group donerade 50 000 euro till Nationalgalleriets stiftelse7.3.2017 11:19

Husteknikkoncernen Quattro Mikenti Group har donerat 50 000 euro till Nationalgalleriets stiftelse. I och med motfinansieringen från staten blir donationen värd 175 000 euro. Donationen stärker det arbete som Ateneum, Kiasmas och Sinebrychoffs konstmuseum samt avdelningen för samlingsförvaltning gör för att stärka den finländska konsten och kulturen och bidra till dess tillväxt och internationalitet.

The Finnish National Gallery to release images of The Convalescent and Under the Yoke into the public domain8.2.2017 10:48

Two of the most famous Finnish paintings, Helene Schjerfbeck's The Convalescent (1888) and Eero Järnefelt's Under the Yoke (Burning the Brushwood) (1893), will be taken out of the Ateneum to go on tour to other Finnish art museums, starting on 14 February. The tour coincides with the Finnish National Gallery making images of these two paintings freely available for use without asking for permission. Classics on Tour 2017 is part of the Finland 100 centenary year programme.

Kansallisgalleria avaa Toipilaan ja Kasken teoskuvat vapaaseen käyttöön8.2.2017 10:40

Suomen tunnetuimpiin taideteoksiin kuuluvat Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) ja Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset / Kaski (1893) lähtevät Ateneumin taidemuseosta kiertueelle suomalaisiin taidemuseoihin: Toipilas 14. helmikuuta ja Kaski 2. toukokuuta. Samassa yhteydessä Kansallisgalleria avaa molempien maalausten teoskuvat vapaaseen käyttöön, jolloin niitä voi käyttää lupaa pyytämättä. Klassikot kiertueella 2017 on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.Tutustu uutishuoneeseemme