Keskuskauppakamari

Johtajat tutustuttivat nuoria työpäiväänsä

18.5.2017 03:00 | Keskuskauppakamari

Jaa

Viime viikolla noin 140 nuorta pääsi seuraamaan johtajien työpäivää kauppakamarien, nuorkauppakamarien ja YES-verkoston Tuhat nuorta johtajaa -kampanjassa. Marraskuussa jatkoa saavaa kampanjaa pilotoitiin nyt kymmenellä kauppakamarialueella eri puolilla Suomea.

Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto

“Päivä on nuorelle tilaisuus kokea, mitä johtajuus tänä päivänä on. Johtajat puolestaan saavat tilaisuuden tarkastella omaa työtänsä ja kehittymistään johtajana”, Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola kertoo.

Kampanjassa nuori osallistuu johtajan työpäivään ja pääsee seuraamaan johtajan arkea – päätöksentekoa, palavereita ja muita työelämän aitoja tilanteita. Nuorelle päivä on henkilökohtainen haaste ja mahdollisuus miettiä, mitä johtajuus tarkoittaa käytännössä ja millaisia taitoja työelämässä tarvitaan sekä saada eväitä oman työuransa rakentamiseen.

Myös Johanna Sipola osallistui kampanjaan ja sai vieraakseen työpäivänsä ajaksi Helsingin kielilukion kolmannen vuoden opiskelija Miro Kuhan.

“Teen työkseni edunvalvontaa, joten keskustelimme Kuhan kanssa paljon ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Oli kiinnostava peilata järjestömme tavoitteita ja työyhteisömme arvoja siihen, miltä maailma näyttää lukiolaisen silmin. Päivä oli opettavainen ja hauska”, Sipola sanoo.

Miro Kuhalle päivä selkeytti kuvaa siitä, mitä johtajan työnkuvaan oikeasti kuuluu. Hän oli ennestään tietoinen siitä, että johtajat ovat kiireisiä, mutta yllättyi silti siitä, kuinka hektistä ja hetkessä elävää työ on.

“Johtajalta vaaditaan stressinsietoa, päätöksentekokykyä ja kykyä toimia myös paineen alla. Yhtä tärkeitä kuin itse työn suorittamiseen liittyvät kyvyt, ovat kuitenkin yhteistyökykyisyys ja pidettävyys. Hyvä johtaja saa ihmiset puolelleen ja muut toimimaan toistensa kanssa yhteisen päämäärän eteen”, Kuha summaa.

Hanketta pilotoitiin nyt yhteensä noin 140 johtaja–opiskelijaparin voimin Etelä-Savossa, Helsingin seudulla, Hämeessä, Keski-Suomessa, Lapissa, Länsi-Uudellamaalla, Pohjanmaalla, Satakunnassa, Tampereella ja Turun seudulla. Tuhat paria on tarkoitus saada täyteen marraskuussa, jolloin hanke huipentuu täyteen toteutukseensa.

“Haastamme kaikki johto- ja esimiestehtävissä tai projektien vetovastuussa toimivat henkilöt mukaan tarjoamaan ainutkertaisen mahdollisuuden nuorille tutustua työelämään ja johtajan työhön! Marraskuun toteutusviikolle voi jo ilmoittautua”, Sipola kannustaa.

Lisätietoja sekä osallistujien kokemuksia kampanjan some-seinältä: http://1000nuortajohtajaa.fi/

Yhteyshenkilö:

Johanna Sipola
Johtaja, Keskuskauppakamari
p. 050 3521172
johanna.sipola@chamber.fi

Kuvat

Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Lataa
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Lataa
Johanna Sipola / Kuva: Karl Vilhjàlmsson
Johanna Sipola / Kuva: Karl Vilhjàlmsson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari vaikuttaa valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen, kaavoituksen, koulutuksen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Tuemme työntekoa, yrittäjyyttä ja tuottavuutta. Edistämme vastuullisuutta ja yritysten itsesääntelyä. Tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin, muun muassa yritysten riita-asioiden ratkaisuun, tavarantarkastukseen, kiinteistöarviointiin ja ulkomaankaupan asiakirjoihin. Edistämme naisjohtajuutta kansainvälisesti palkitulla naisjohtajaohjelmallamme. Kehitämme 19 alueellisen kauppakamarin toimintaa Suomessa, ja kansainvälinen FinnCham-verkostomme ulottuu ympäri maailmaa. Lisätietoja: kauppakamari.fi, twitter.com/K3Fin

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Välimiesmenettelyn kärkinimiä palkittiin ansiomerkeillä18.5.2017 22:15

Helsingissä järjestettävä kansainvälinen välimiesmenettelytapahtuma Helsinki International Arbitration Day 2017 keräsi tänä vuonna lähes 250 välimiesmenettelyyn ja riidanratkaisuun erikoistunutta ja niistä kiinnostunutta juristia noin 20 maasta. Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan puheenjohtaja Mika Savolalle luovutettiin tapahtuman yhteydessä kauppakamarin ansioristi. Keskuskauppakamari palkitsi lisäksi Suomi 100 -erikoisansiomerkillä Carita Wallgren-Lindholmin tunnustuksena hänen panoksestaan suomalaisen välimiesmenettelyn hyväksi.

Key Actors in Finnish Arbitration Awarded Medals of Merit18.5.2017 22:15

Helsinki International Arbitration Day 2017 attracted close to 250 legal practitioners specialised and interested in arbitration and dispute resolution from approximately 20 countries. The Chair of the Board of the Arbitration Institute of the Finland Chamber of Commerce (FAI), Mr Mika Savola, was awarded The Chamber of Commerce Cross during the event. The Finland Chamber of Commerce also awarded Ms Carita Wallgren-Lindholm the Finland 100 – Special Medal of Merit for her valuable work for the Finnish arbitration.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksissa vaikuttaa 660 henkilöä17.5.2017 09:15

Keskuskauppakamarin selvityksen mukaan pörssiyhtiöiden hallituspaikat jakautuvat laajalle joukolle. Myöskään toimitusjohtajat eivät kansoita hallituksia, sillä vain neljä prosenttia kaikista hallituspaikoista on pörssiyhtiöiden toimitusjohtajilla, ja yhä harvempi toimitusjohtaja istuu oman yhtiönsä hallituksessa. Yhtiöiden väliltä ei löytynyt yhtään ristiinvalvontasuhdetta eli tilannetta, jossa yhtiöiden johtoa istuisi päittäin toistensa hallituksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.Tutustu uutishuoneeseemme