Keskuskauppakamari

Johtajat tutustuttivat nuoria työpäiväänsä

Jaa

Viime viikolla noin 140 nuorta pääsi seuraamaan johtajien työpäivää kauppakamarien, nuorkauppakamarien ja YES-verkoston Tuhat nuorta johtajaa -kampanjassa. Marraskuussa jatkoa saavaa kampanjaa pilotoitiin nyt kymmenellä kauppakamarialueella eri puolilla Suomea.

Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto

“Päivä on nuorelle tilaisuus kokea, mitä johtajuus tänä päivänä on. Johtajat puolestaan saavat tilaisuuden tarkastella omaa työtänsä ja kehittymistään johtajana”, Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola kertoo.

Kampanjassa nuori osallistuu johtajan työpäivään ja pääsee seuraamaan johtajan arkea – päätöksentekoa, palavereita ja muita työelämän aitoja tilanteita. Nuorelle päivä on henkilökohtainen haaste ja mahdollisuus miettiä, mitä johtajuus tarkoittaa käytännössä ja millaisia taitoja työelämässä tarvitaan sekä saada eväitä oman työuransa rakentamiseen.

Myös Johanna Sipola osallistui kampanjaan ja sai vieraakseen työpäivänsä ajaksi Helsingin kielilukion kolmannen vuoden opiskelija Miro Kuhan.

“Teen työkseni edunvalvontaa, joten keskustelimme Kuhan kanssa paljon ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Oli kiinnostava peilata järjestömme tavoitteita ja työyhteisömme arvoja siihen, miltä maailma näyttää lukiolaisen silmin. Päivä oli opettavainen ja hauska”, Sipola sanoo.

Miro Kuhalle päivä selkeytti kuvaa siitä, mitä johtajan työnkuvaan oikeasti kuuluu. Hän oli ennestään tietoinen siitä, että johtajat ovat kiireisiä, mutta yllättyi silti siitä, kuinka hektistä ja hetkessä elävää työ on.

“Johtajalta vaaditaan stressinsietoa, päätöksentekokykyä ja kykyä toimia myös paineen alla. Yhtä tärkeitä kuin itse työn suorittamiseen liittyvät kyvyt, ovat kuitenkin yhteistyökykyisyys ja pidettävyys. Hyvä johtaja saa ihmiset puolelleen ja muut toimimaan toistensa kanssa yhteisen päämäärän eteen”, Kuha summaa.

Hanketta pilotoitiin nyt yhteensä noin 140 johtaja–opiskelijaparin voimin Etelä-Savossa, Helsingin seudulla, Hämeessä, Keski-Suomessa, Lapissa, Länsi-Uudellamaalla, Pohjanmaalla, Satakunnassa, Tampereella ja Turun seudulla. Tuhat paria on tarkoitus saada täyteen marraskuussa, jolloin hanke huipentuu täyteen toteutukseensa.

“Haastamme kaikki johto- ja esimiestehtävissä tai projektien vetovastuussa toimivat henkilöt mukaan tarjoamaan ainutkertaisen mahdollisuuden nuorille tutustua työelämään ja johtajan työhön! Marraskuun toteutusviikolle voi jo ilmoittautua”, Sipola kannustaa.

Lisätietoja sekä osallistujien kokemuksia kampanjan some-seinältä: http://1000nuortajohtajaa.fi/

Yhteyshenkilö:

Johanna Sipola
Johtaja, Keskuskauppakamari
p. 050 3521172
johanna.sipola@chamber.fi

Kuvat

Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Lataa
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Johanna Sipola / Kuva: Pasi Murto
Lataa
Johanna Sipola / Kuva: Karl Vilhjàlmsson
Johanna Sipola / Kuva: Karl Vilhjàlmsson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme