Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola Turun Kirkkopäivillä: Yhteiskuntavastuu kärsii maineen menetyksestä

19.5.2017 12:00 | Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry.

Jaa

Turussa tänään alkaneilla Kirkkopäivillä STTK:n tilaisuudessa keskusteltiin rahan vallasta ja vastuusta. Puheenjohtaja Antti Palolan mielestä yritysten yhteiskuntavastuu on kokenut mainekolauksia ja näyttäytyy bisneksessä joskus vain sanahelinänä.

- Kun yhtiöt takovat hurjaa tulosta ja sen jälkeen ilmoittavat henkilöstövähennyksistä ja johdolle maksettavista bonuksista, se ylittää kansalaisten oikeudentajun. On myös vaikea ymmärtää yrityksiä, jotka laativat vastuullisuusraportteja, mutta jäävät kiinni ympäristönäkökohdat laiminlyövistä teoista tai omaa kilpailuasemaa vahvistavista huijauksista. Ympäristökysymyksissä yritysten vastuu on erityisen kova, sillä tänään tehtävät ratkaisut määrittävät tulevien sukupolvien hyvinvointia, Palola korostaa.

Palolan kanssa Kirkkopäivien keskustelutilaisuuteen osallistuivat hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta ja toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä. Keskustelua johdatteli piispa Kaarlo Kalliala.

Palola muistutti, että Suomi ja pohjoismaat ovat hyvinvointiyhteiskuntia, joissa tuloerot ovat perinteisesti olleet pienet. Verovaroin tuotetut hyvinvointipalvelut ja koulutus kuuluvat kaikille varallisuudesta riippumatta ja ovat perusta ihmisten yhdenvertaisuudelle.

- Pitkään jatkunut talouskriisi on koventanut asenteita. Se on luonut vastakkainasettelua menestyjien ja huono-osaisten kuten työttömien ja terveytensä menettäneiden välille. Kuitenkin kaikkien elämässä on hetkiä, jotka voivat suistaa elämän raiteiltaan. Olisi lyhytnäköistä hylätä yhteisvastuu, sulkea silmät huono-osaisuudelta ja uskoa vahvemman tai rikkaamman oikeuteen. Tämä olisi tuhoisaa yksilöille ja aiheuttaisi yhteiskunnallista levottomuutta, Palola arvioi.

Talouskriisi ja työttömyys ovat vähentäneet poliittisen päätöksenteon ennustettavuutta, voimistaneet populismia, lisänneet vastakkainasettelua ja vahvistaneet ääriliikkeitä.

- Suomikaan ei ole tältä välttynyt, vaikka meillä tilanne on muuta Eurooppaa ja pohjoismaita valoisampi. Aiemmin työllään menestyneet ihmiset kokevat, että talouskriisissä hedelmät eivät ole jakautuneet oikeudenmukaisesti vaan rikkaat ja menestyjät ovat korjanneet potin. Kuilun syveneminen – tai edes kuvitelma siitä – ei ole eduksi yhteiskunnan tasapainoiselle kehittämiselle.

STTK:n mielestä eriarvoistumiselle ei pidä antaa periksi vaan vaalittava suomalaisen yhteiskunnan parhaita perinteitä.

- Tarvitsemme vastuullisempaa markkinataloutta. Yhteinen haasteemme on jättää hyvinvointiyhteiskunta lapsillemme parempana kuin sen itse saimme omilta vanhemmiltamme. Kaikista on pidettävä huolta, vahvistettava nuorten tulevaisuususkoa ja puolustettava kansalaisille tärkeitä arvoja kuten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä huolenpitoa lähimmäisistämme ja ympäristöstämme, puheenjohtaja Antti Palola totesi.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 17 jäsenliittoa ja noin 520 000 jäsentä. Visiomme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Olemme työssämme avoimia, oikeudenmukaisia, uudistusmielisiä ja rohkeita.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry.
Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry.
Mikonkatu 8 A, 6. krs
00100 HELSINKI

09 131 521 (vaihde)http://www.sttk.fi

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 17 jäsenliittoa ja noin 520 000 jäsentä. Visiomme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Olemme työssämme avoimia, oikeudenmukaisia, uudistusmielisiä ja rohkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry.

STTK: Hallitus unohti tasa-arvon11.5.2017 11:31

Tiedote, vapaa julkaistavaksi STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kritisoi maan hallitusta, joka puoliväliriihessä unohti tärkeimmän työelämän tasa-arvoa edistävän asian eli perhevapaauudistuksen. - Ilma on ollut sakeana uusia ja uusvanhoja malleja uudistuksen pohjaksi. Hallitus ei kuitenkaan taipunut edes selvitykseen, jonka pohjalta perhevapaauudistus olisi voinut edetä. Tämä oli ikävä viesti suomalaisille, maailman koulutetuimmille, laajasti työmarkkinoille osallistuville nuorille naisille. Perhevapaauudistusta on pidetty tärkeimpänä asiana sukupuolten välisen tasa-arvon ja naisten työmarkkina-aseman vahvistamisessa. Nyt se jäi hamaan tulevaisuuteen. Palola on huolissaan työmarkkinoiden tasa-arvosta ja varsinkin palkkatasa-arvon edistymisestä nyt, kun keskitetyistä palkkaratkaisuista on luovuttu. - Palkkatasa-arvo on edennyt ennen kaikkea tupoissa. STTK:lle tasa-arvokysymykset ovat edunvalvonnan kivijalka. Toivon, että tasa-arvon edistäminen ei ota takapakkia, kun asioista neuvotellaa

Antti Palolaa pyydettiin jatkamaan STTK:n puheenjohtajana11.5.2017 10:39

Antti Palolaa on pyydetty jatkamaan STTK:n puheenjohtajana. Pyynnön esitti kaikkien STTK:n jäsenliittojen puolesta Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tänään STTK:n edustajiston kokouksen yhteydessä. Antti Palola on toiminut STTK:n puheenjohtajana joulukuusta 2013 alkaen. Puheenjohtaja valitaan STTK:n edustajiston kokouksessa 12. joulukuuta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. - Palola on STTK:n tavoitteiden ajajana tiukka, mutta yhteistyökykyinen ja ratkaisuhakuinen. Hänen johdollaan STTK on saanut tavoitteitaan edistettyä vaikeissa työmarkkinaneuvotteluissa kuten eläkeuudistuksessa ja kilpailukykysopimuksessa, Maija Pihlajamäki totesi. - Hän on samanaikaisesti uudistanut STTK:ta moderniksi, rohkeita avauksia tekeväksi ketteräksi keskusjärjestöksi. Luotamme siihen, että hän uudistaa keskusjärjestöä jatkossakin STTK:n uuden strategian pohjalta. Palola kiitti liittojaan luottamuksesta ja totesi toivovansa jatkaa STTK:n johdossa. 58-vuotias Palola

LEHDISTÖKUTSU: STTK ja SY: Kuinka kehitämme paikallista sopimista ja yhteistoimintaa työpaikoilla?8.5.2017 09:54

Tervetuloa perjantaina 12.5. klo 10–12.15 Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n ja Suomen Yrittäjien keskustelutilaisuuteen ”Kuinka kehitämme paikallista sopimista ja yhteistoimintaa työpaikoilla?” Tilaisuuden avaa ministeri Jari Lindström.   Ohjelma: klo 9.30 Aamukahvitarjoilu klo 10 Tilaisuuden avaus, ministeri Jari Lindström Kokemuksia paikallisesta sopimisesta Saksan malli, juristi Markus Majer, Saksalais-Suomalainen Kauppakamari Kokemuksia työpaikalta, pääluottamusmies Eva-Marie Penttilä, TeliaSoneraFinland ja yrittäjä Tommi Valtonen, Takuusähkö Oy Työpaikkasopiminen numeroina – jääkö viivan alle enemmän? pääekonomisti Ralf Sund, STTK ja pääekonomisti Mika Kuismanen, Suomen Yrittäjät Mitä sanoo laki? johtaja Katarina Murto, STTK ja työmarkkinajohtaja Janne Makkula, Suomen Yrittäjät Miten tästä eteenpäin?  puheenjohtaja Antti Palola, STTK ja toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, SY Keskustelua moderoi asiakkuusjohtaja Elina Yrjölä, Opteam Luova Ilmoittautuminen: to 11.5.2017 mennessä:

STTK: Työnhakuun tarvitaan lisää tukea, ei tarpeetonta valvontaa5.5.2017 12:17

Työ- ja elinkeinoministeriö lähettää tänään lausuntokierrokselle hallituksen esitysluonnoksen työttömyysturvajärjestelmän toimeenpanoa ja seuraamusjärjestelmää koskevista uudistuksista. STTK:n mielestä jo nyt on nähtävissä, että työttömyysturvan velvoitteiden ja seuraamusten kokonaisuudesta on muodostumassa hyvin pirstaleinen ja byrokraattinen järjestelmä. - Palvelujen ensisijainen tavoite pitäisi olla työllistyminen, ei byrokratian lisääminen ja sanktiot, lakimies Samppa Koskela sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.Tutustu uutishuoneeseemme