Helsingfors Segelsällskap r.f.

Suursatsaus junioritoimintaan onnistui - Helsingfors Segelsällskap r.f. vuoden pursiseura 2013

Jaa

Lehdistötiedote 23.11.2013. Vahva ja pitkä-aikainen satsaus junioripurjehdukseen antoi Helsingfors Segelsällskap r.f:lle Vuoden Seura-tittelin. HSS palkittiin 22.11. Suomen Purjehdus- ja Veneily r.y.:n vuosikokouksessa. Tänä vuonna ensimmäiset HSS:n junioritoiminnan piirissä kasvaneet on valittu Suomen nuorisomaajoukkueeseen. Viimeisten kymmenen vuoden aikana kehitetty junioritoiminta on nyt Suomen laajinta ja HSS:n optimistipurjehtijat ovat hyvin esillä Suomen ranking-kärjessä.

”Junioripurjehduksen nousu muodostaa perustan HSS:n muutosohjelmassa jossa seuraa on nostettu johtavien urheiluseurojen joukkoon”, kommentoi seuran kommodori Harri Tanhuanpää. HSS:llä on tällä kaudella valmennettavana noin 120 junioria. ”Erityisen iloisia olemme maajoukkuepurjehtijoista ja Elias Odrischinskyn kakkossijasta Suomen rankinglistalla”, sanoo junioripäällikkö Johan Ehrnrooth. Seuran 6-7 -vuotiaina aloittaneet kasvateista vanhimmat siirtyvät nyt 29er ja Zoom8 nuorisoveneluokkiin. ”HSS:n 29er purjehtijat ovat tänä vuonna pärjänneet hyvin kansainvälisesti ja viime kädessä tähtäämme siihen, että saamme omia kasvattejamme olympialaisiin 2020.” sanoo Ehrnrooth.

Satsaus elämyksiin ja tapahtumiin

Junioritoiminnan lisäksi seura on satsannut paljon valmennettuun aikuispurjehdukseen. HSS:n AUDI HSS Sailing Center tarjoaa valmennusta ja purjehdusta ilman oman veneen omistusta. Seuran keskuksessa purjehtii n. 150 aikuista seuran omistamilla 26:lla veneellä.

Kommodori Tanhuanpään mukaan Suomen purjehduksen haasteena on ikääntyvä harrastajakunta ja kapea nuorten harrastajien pohja. ”HSS:llä huomattiin että nuoret tulevat innolla lajin pariin jos seura rakentaa puitteet”. Tanhuanpään mukaan seuran jäsenet haluavat elämyksiä ja tapahtumia joihin HSS nyt panostaa. Täydellinen sijainti ja purjehdusalue heti saaren edessä velvoittaa Tanhuanpään mukaan seuraa toimimaan kärkipaikkana purjehdustapahtumille Suomessa.

Palkittu Helsingfors Segelsällskap r.f. on perustettu 1893. Seura valittiin vuonna 2012 vuoden junioriseuraksi ja sai samalla ainoana helsinkiläisenä Nuoren Suomen Sinetti-seuran aseman. Pitkät kilpapurjehdusperinteet omaava seura sijaitsee Liuskasaarella Helsingin merisatamassa. Seuralla on runsas 1400 jäsentä ja on myös tunnettu laajasta klassisten veneiden laivueesta.

Lisätietoja: Harri Tanhuanpää harri.tanhuanpää@hss-segel.fi 040 5050680

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingfors Segelsällskap r.f.
Helsingfors Segelsällskap r.f.
Liuskasaari
00140 HELSINKI

09-633 637 (Ma-to klo 15.00-18.00)http://www.hss-segel.fi