AEL
AEL on Suomen johtava tekniikan koulutuspalveluja tarjoava yritys. Tarjoamme yrityksille lisäarvoa tuottavat kehittämis- ja koulutusratkaisut sekä opiskelijoillemme kilpailukykyisen osaamisen. AEL:ää ylläpitää Ammattienedistämislaitossäätiö AEL.
Tiedotteet
32
Valikko

AEL - Ammattiosaamisen Oxford28.10.2016 12:00 | Tiedote

Lehdistötiedote/julkaisuvapaa 28.10.2016 klo 12.00. Elinkeinoelämän koulutuspalveluyritys AEL julkisti tällä viikolla uuden brändilupauksensa - Ammattiosaamisen Oxford. Uudella värikkäällä sloganillaan AEL haluaa vahvistaa mielikuvaansa yhtenä Suomen arvostetuimmista koulutuslaitoksista ja halutuimpana ammattiosaamisen edistäjänä. Uusi brändilupaus on osa laajempaa brändiuudistusta, joka laajenee vaiheittain kaikkeen AEL:n viestintään ja markkinointiin.

AEL toteuttaa Metsä Fibren oppisopimuskoulutukset12.1.2016 09:25 | Tiedote

Mediatiedote 12.1.2016. Metsä Fibre rekrytoi uudet prosessiosaajat yhtiöön oppisopimuskoulutuksen kautta. Yhtiön koulutuskumppanina toimii elinkeinoelämän kouluttajana tunnettu AEL. Oppisopimuskoulutukset räätälöidään Metsä Fibren osaamisvaatimuksiin, millä varmistetaan yhtiön tarvitsemat oikeat osaajat oikeisiin tehtäviin. Prosessinhoitajan tutkintotavoitteisella koulutuksella yhtiö rekrytoi ammattiosaajia kaikille neljälle tehtaalleen - niin myös Äänekoskelle nousevalle uuden sukupolven biotuotetehtaalle. Monimutkaiset tehdasprosessit vaativat henkilöstöltä syvällistä erikoisosaamista ja laajaa kokonaisuuksien ymmärrystä. AEL:n Metsä Fibrelle toteuttama prosessinhoitajan tutkintotavoitteinen koulutus kestää 1,5 vuotta.

Elinkeinoelämän kouluttajat tiivistävät rivejään21.12.2015 09:24 | Tiedote

Elinkeinoelämän kouluttajat AEL ja POHTO ovat sopineet merkittävästä yhteistyöstä. POHTO Oy:n ammatillisen koulutuksen järjestämislupa sekäsiihen sisältyvä koulutustehtävä ja valtionosuudet siirtyvät Ammattienedistämislaitossäätiö AEL:lle 1.1.2016 alkaen. Toimintojen uudelleen järjestelyssä ei siirry henkilöstöä organisaatioiden välillä. AEL:n Oulun yksikkö siirtyy vuoden vaihteessa POHTOn tiloihin Oulun Hietasaareen.

Digitaalinen oppimisympäristö motivoi oppimista: case IWE/IWT15.12.2015 12:18 | Tiedote

AEL toteutti kansainvälisen hitsausinsinöörin IWE (International Welding Engineer) ja hitsausteknikon IWT (International Welding Technologist) -pätevöityskoulutuksen digitaalisessa oppimisympäristössä ensimmäisenä Suomessa. Modernissa koulutusmuodossa opiskelijan tärkeimmät työvälineet ovat tietokone tai tabletti ja verkko-oppimisympäristö. Oppimisen tukena käytetään muun muassa kolmiulotteista videotekniikkaa, animaatioita ja grafiikkaa sekä vuorovaikutteisuutta aktivoivia verkkotehtäviä. Digitaalisten menetelmien avulla vaikeatkin tekniset kysymykset pystytään kuvaamaan kiinnostavasti ja helposti omaksuttavasti. AEL:n IWE/IWT-koulutus ja oppimisympäristö on auditoitu ja hyväksytty vaihtoehtoiseksi koulutusmuodoksi perinteiselle koulutukselle.

Talotekniikka avasi tien AEL:n ja Stadin Aikuisopiston yhteistyölle5.10.2015 14:14 | Tiedote

Ammattienedistämislaitos AEL ja Stadin Aikuisopisto kehittävät yhdessä uusia yhteistyömuotoja ammatilliseen koulutukseen. Yhteistyö käynnistettiin Talotekniikan perustutkinnolla. Talotekniikka kehittyy, ja alan työmenetelmät automatisoituvat - talotekniikka on yksi tulevaisuuden ala. Alan ammattilaisia tarvitaan rakennusteollisuudessa, LVI-asennusliikkeissä, kiinteistöjen korjaus- ja huoltotöissä sekä kunnallistekniikkaa rakentavissa yrityksissä. Tällä hetkellä kiinteistöjen putkistosaneeraukset ja energiatehokkaiden lämmitysratkaisujen LVI-asennukset työllistävät alan ammattilaisia. Talotekniikan perustutkinto kouluttaa alan osaajia, ja tutkinto avaa tietä myös alan yrittäjiksi aikoville. "Paras suoja työelämän murroksen vaikutuksia vastaan on koulutus ja uudistuva osaaminen": Ammatissa 2015-2016, Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Henkilöstöjohtamisella kilpailukykyä3.9.2015 13:14 | Tiedote

Organisaatioilta vaaditaan yhä aktiivisempaa muutoskykyä. Suhdannenäkymät haastavat niin yritykset kuin julkishallinnonkin uudistamaan ja tehostamaan toimintatapojaan. Muutokset liiketoiminnan kilpailukyvyn turvaamiseksi ja toimintatapojen uudistamiseksi vaativat yleensä myös tehtävä- ja henkilöstömuutoksia. Henkilöstöjohtamisen ja esimiestyön rooli kasvaa muutostilanteissa sekä organisaation että yksilön näkökulmasta. Muutosta pohdittiin AEL:n järjestämässä HR Aamussa 26.8.2015, jossa teemaa tarkasteltiin uudistumisen ja organisaation jatkuvan kehittämisen näkökulmasta.

Tehokas toiminnanohjaus antaa jalansijaa asiakkaalle25.5.2015 08:51 | Tiedote

AEL on astunut tulevaisuuteen uudistaessaan toiminnanohjausjärjestelmänsä sekä toimintakulttuurinsa. Uudistamisen lähtökohtana oli tahto selättää elinkeino- ja työelämän rakennemuutoksen tuomat haasteet sekä vastata yhteiskunnan aikuiskoulutukseen kohdistamiin rakenteellisiin uudistuksiin. AEL:llä on nyt Suomen koulutusalan kehittynein toiminnanohjausjärjestelmä. Järjestelmäratkaisun ydin on innovatiivinen palveluväylä, joka takaa virtaviivaisen toiminnan sekä nopean ja joustavan tiedonsiirron järjestelmien välillä.

Autovalmistaja FCA ja AEL kumppanuusyhteistyöhön7.5.2015 09:56 | Tiedote

7.5.2015. Autovalmistaja FCA (Fiat Chrysler Automobiles) on perustanut Suomeen oman maahantuontiyhtiön. FCA Finland Oy aloitti toimintansa alkuvuodesta organisoimalla toimintansa, ja rakentamalla koko maan kattavan jälleenmyynti- ja jälkimarkkinointiverkostonsa. Yhtiön maahantuomat automerkit Suomessa ovat Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo ja Jeep. Yhtiön toimintaan kuuluu myös Chrysler- ja Dodge -merkkien jälkimarkkinointi Suomessa. Kouluttajakumppanikseen yhtiö valitsi AEL:n.

Mölnlycke - maailmanluokan osaamista26.1.2015 08:51 | Tiedote

26.1.2015. Mölnlycke Health Care on maailman johtavia kertakäyttöisten leikkaussali- ja haavanhoitotuotteiden valmistajia ja terveydenhuoltoalan palveluntarjoaja.  Mölnlycken Mikkelin tehdas on uudistanut toimintaansa, uusinut tuotantoteknologiaansa ja kaksinkertaistanut henkilöstömääränsä kahdeksassa vuodessa. Mikkelin tehdas työllistää tänä päivänä noin 400 henkilöä ja on Mikkelin toiseksi suurin teollinen työnantaja. Lääkinnällisiä laitteita valmistavan yrityksen tuotantoprosessit ovat tarkkaan säädeltyjä ja liiketoiminnan laatustandardit erittäin tiukat. Safetac-teknologiaan perustuvat haavanhoitotuotteet ovat Mikkelin tehtaan ylpeys.  Mikkelissä valmistetaan 85 % yhtiön haavanhoitotuotteista. Tuotanto on vahvasti vientivetoista, tuotannosta vajaa 1,5 %jää kotimaan markkinoille.

Kustannussäästöjä energiatehokkaalla toiminnalla12.1.2015 09:18 | Tiedote

Julkaisuvapaa 12.1.2015. Yritykset voivat saavuttaa huomattavia säästöjä energiatehokkuudessa. Lukuisat esimerkit ovat osoittaneet, että paraskaan tekniikka ei riitä, jos prosessien ja järjestelmien sekä säätötekniikan käytössä  on osaamispuutteita. Prosessien ja järjestelmien energiatehokas käyttö vaatii monipuolista erikoisosaamista kokonaisuuksien ymmärtämiseksi. Poistamalla energiahukkaa aiheuttavat tekijät, yritys voi saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä vuositasolla.

  • 1
  • 2
  • Viimeinen
  • >>
AEL on Suomen johtava tekniikan koulutuspalveluja tarjoava yritys. Tarjoamme yrityksille lisäarvoa tuottavat kehittämis- ja koulutusratkaisut sekä opiskelijoillemme kilpailukykyisen osaamisen. AEL:ää ylläpitää Ammattienedistämislaitossäätiö AEL.