Allergia- ja Astmaliitto, Hengitysliitto ja Iholiitto

  • Allergia- ja Astmaliitto, Hengitysliitto ja Iholiitto
  • Oltermannintie 8
  • 00621 Helsinki

Suomalaiset allergiset uuteen aikaan: www.allergiaterveys.fi12.9.2011 14:38 | Tiedote

12.9.2011. Kansallisen allergiaohjelman 2008-2018 keskeinen sanoma on allergiaterveys. Sen saavuttaminen vaatii suomalaisilta uutta asennetta ja motivoitumista sietokyvyn vahvistamisessa. - Olemme kouluttaneet terveydenhuollon väkeä jo kolme vuotta allergian uusista hoitosuosituksista. Nyt on väestön vuoro! Tieto leviää parhaiten väestölle suunnatun sivuston kautta, lastentautien ja lasten allergisten sairauksien erikoislääkäri, dosentti Erkka Valovirta painottaa.

Kutsu tiedotustilaisuuteen26.8.2011 11:12 | Tiedote

Hyvä toimittaja, Tervetuloa Kansallisen allergiaohjelman väestöviestintähankkeen tiedotustilaisuuteen maanantaina 12.9. klo 10-12 Allergia-ja Astmaliittoon (Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki, Sali 208). Tilaisuudessa dosentti, lastentautien ja lasten allergisten sairauksien erikoislääkäri Erkka Valovirta kertoo, miksi väestölle viestitään nyt allergian hoidon uusista suosituksista ja -muodoista. Samana päivänä avataan allergiasivusto, joka ohjaa suomalaiset uuden allergiatiedon lähteille. Sivusto esitellään infossa. Tilaisuudessa on buffet-tarjoilu. Tervetuloa! Allergiaohjelma pähkinänkuoressa Kansallinen allergiaohjelma 2008 - 2018 keskittyy väestön sietokyvyn vahvistamiseen ja tätä kautta allergioiden ehkäisyyn. Keskeisiä Allergiaohjelman kohderyhmiä ovat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä. Allergiaohjelman väestöviestintähanke 2011 - 2013 on Allergia- ja Astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton yhteinen hanke. Sen kautta tiedotetaan suomalaisille perheille Allergiaohje

Koululaisten allergiaruokavaliot tarkastettava - ja tarvittaessa purettava12.8.2011 10:31 | Tiedote

Allergia- ja Astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton tiedote 12.8.2011. Koulujen alkaessa on aika tarkastaa, onko peruskoululaisten allergiaruokavalioita jäänyt turhaan päälle. - Jos lapsi pystyy syömään ruoka-ainetta, jolle hän on aiemmin ollut allerginen, allergiaruokavalion voi lopettaa. Mutta vakavissa ruoka-allergioissa allergiaruokavalioita on jatkossakin noudatettava, lastentautien ja lasten allergisten sairauksien erikoislääkäri, dosentti Erkka Valovirta painottaa.

Asennemuutosta tarvitaan: Allergisten ruoka-ainerajoitukset turhan yleisiä17.5.2011 11:35 | Tiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan jo vähintään puolet allergisista välttää joitakin ruoka-aineita ja joka neljäs joutuu ottamaan allergian huomioon ympärivuotisesti, erityisesti ulkoilussa ja liikkumisesta, syömisessä ja ruuanhankinnassa sekä lemmikkieläinten pidossa. Allergiaepidemian syntipukiksi vastaajat epäilivät yleensä ympäristön saastumista ja kemikalisoitumista. Oikea vastaus löytyy kuitenkin ihmisten rapautuneesta luontoyhteydestä ja sen myötä luontaisen vastustuskyvyn heikkenemisestä.

  • Allergia- ja Astmaliitto, Hengitysliitto ja Iholiitto
  • Oltermannintie 8
  • 00621 Helsinki