Ammattiliitto Pro
Tiedotteet
695
Valikko

Budjettiriihestä tukea kasvun positiiviselle kierteelle30.8.2017 11:15 | Tiedote

Hallituksen on keskityttävä budjettiriihessään siihen, että talouden positiivinen kehitys saadaan käännettyä työpaikoiksi ja että yritykset investoisivat rohkeammin tuottavuuden kasvuun. Ammattiliitto Pro kehottaa hallitusta ottamaan tavoitteikseen erityisesti positiivisen talouskehityksen vahvistamisen, yksityisen sektorin investointien vauhdittamisen, työllisyysasteen nostamisen sekä kotimaisen ostovoiman tukemisen.

Kutsu medialle: Teollisuuden Comeback – Tervanpoltosta teknologian huipulle -keskustelutilaisuus SuomiAreenalla 13.7. kello 13.3012.7.2017 09:00 | Kutsu

Virtaako teollinen tuotanto takaisin Suomeen? Mikä on työpaikkojen kohtalo? Mitä mieltä alojensa asiantuntijat ovat suomalaisen teollisuuden tulevaisuudesta – mitkä ovat uhat ja mahdollisuudet perinteisessä prosessiteollisuudessa, mutta myös robotiikassa 20 vuoden päästä? Voiko Suomen koulutusjärjestelmä ja valtio edistää teollisen tuotannon paluuta?

Veikkaus vähentää henkilöstöään rajusti8.6.2017 17:31 | Tiedote

Veikkaus vähentää 129 työntekijää yt-neuvotteluiden lopputuloksena. Veikkauksen edelliset yt-neuvottelut päättyivät vuoden 2017 alussa. Ammattiliitto Pron näkemyksen mukaan Veikkaus ei ole toiminut yhteistoimintalain mukaisesti nyt päättyneiden neuvotteluiden osalta. Pron mukaan työnantaja oli tehnyt päätökset henkilöstön vähentämisestä jo ennen neuvotteluiden alkua. Yhtiö on toiminnallaan laiminlyönyt työntekijöidensä hyvinvointia ja lain noudattamista ylimitoitettujen tulostavoitteiden vuoksi.

Veikkauksen toimihenkilöt marssivat ulos, syynä työnantajan käsittämätön irtisanomispeli ja laittomat yt:t6.6.2017 12:00 | Tiedote

Veikkauksen toimihenkilöt ovat tänään tiistaina 6. kesäkuuta kello 12 marssineet ulos työpaikoiltaan vastalauseena työnantajan ylimitoitetuille irtisanomisille sekä laittomille yhteistoimintaneuvotteluille. Työnantaja on ilmoittanut suunnittelevansa 140 toimihenkilön irtisanomista vedoten työtehtävien päällekkäisyyksiin ja toimintatapojen uudistamiseen. Työpaikoille palataan kello 18.

Ammattiliitto Pron edustajisto: Nollalinja loppuu syksyllä19.5.2017 15:35 | Tiedote

Ammattiliitto Pron edustajiston mukaan nollalinja ei käy tulevissa sopimusneuvotteluissa. Prossa on parhaillaan käynnissä tulevan syksyn työehtosopimusneuvotteluiden valmistelu. Sopimusten teksteihin liittyviä tavoitteita käsitellään parhaillaan ja yleisiä neuvottelutavoitteita esitellään jäsentilaisuuksissa. Pron neuvottelukunnat määrittelevät toimialakohtaiset palkankorotustavoitteet syksyn neuvottelukierrokseen mennessä.

Pron Malinen: Orjatyöhön ei pidä Suomessa suostua18.5.2017 20:17 | Tiedote

Suomen hallitus on tarttunut vanhaan ideaan ”palkat valtion maksettaviksi” ja ehdottaa pitkäaikaistyöttömiä töihin yrityksiin työttömyystuella. – Tämä menee liian pitkälle. Hallitus haluaa nöyryyttää työttömiä ja pakottaa ihmiset ilmaiseksi työvoimaksi, tätä ei tule missään nimessä hyväksyä, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta. Pro kutsuu kaikki ammattiliitot mukaan vastustamaan hallituksen edesvastuutonta työllisyyspolitiikkaa.

Pelkkä puhe reiluudesta ei riitä nollatuntisopimusten osalta4.5.2017 09:57 | Tiedote

Ammattiliitto Pro esittää selkeitä muutoksia lainsäädäntöön nollatuntisopimuksien pelisääntöjen pohjaksi. - Hallituksen päätös nollatuntisopimusten pelisääntöjen luomisesta on askel oikeaan suuntaan. Ellei lakeja muuteta vastaamaan pelisääntöjen henkeä vastaaviksi, jäävät hallituksen puheet reiluista pelisäännöistä kuitenkin pelkiksi korulauseiksi, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa.

Ammattiliitto Pro: Orastavan talouskasvun tukeminen hallituksen päätavoitteeksi20.4.2017 13:30 | Tiedote

Ammattiliitto Pron viesti puoliväliriiheen valmistautuvalle Sipilän hallitukselle on selvä: talouden positiivisen kehityksen tukeminen on oltava hallituksen kärkitavoitteena loppukauden ajan. Hallituksen tavoitteena tulee olla yli vaalikausien ulottuva työllistävä elinkeinopolitiikka, strateginen teollisuuspolitiikka sekä osaamisen ja koulutuksen merkityksen painottaminen päätöksenteossa.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>