Kiviteollisuusliitto ry

Kiviteollisuusliitto ry / The Finnish Natural Stone Association

Tiedotteet
26
Valikko

Luonnonkivihankinnoissa pitäisi huomioida muutakin kuin halvin hinta27.3.2017 09:31:48 EEST | Tiedote

Lehdistötiedote/Helsinki 27.3.2017. Kiviteollisuusliiton tekemä suhdannekysely valaa uskoa kotimaisen kivituotekysynnän myönteiseen kehitykseen lähivuosina. Erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Tampereella rakennetaan paljon ja nimenomaan kohteita, joissa luonnonkiven käyttö on luontevaa ja järkevää. Rakenteilla tai suunnitteilla on mittavia kauppakeskuksia, hotelleja ja kaupunkimiljöön kohennushankkeita. Kovan kulutuksen kohteeksi joutuvat rakennukset ja kulkuväylät ovat ominta graniitin käyttöaluetta.

Luonnonkiven vienti lähes viisinkertaista tuontiin verrattuna - yritysten kasvuodotukset epävarmat20.3.2015 15:53:44 EET | Tiedote

Luonnonkiven kokonaisviennin arvo oli vuonna 2014 noin 63 miljoonaa euroa kun se edellisenä vuonna oli 73 miljoonaa euroa. Kivituot­teita tuotiin viime vuonna 13,5 miljoonan euron arvosta, joka on noin 4 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Viennin supistuminen johtui graniitin viennin vähenemisestä. Vuolukivituotteiden vienti pysyi jokseenkin vuoden 2013 tasolla.

Hautakivitutkimus: Seurakuntalaiset kaipaavat vuoropuhelua9.12.2011 14:15:45 EET | Tiedote

Helsinki 9.12.2011. Kiviteollisuusliiton teettämän kuluttajatutkimuksen perusteella seurakuntien viranhaltijoiden ja seurakuntalaisten hautausmaasuunnitteluun ja muistomerkkeihin liittyvä vuoropuhelua olisi lisättävä. Ainoastaan viitisen prosenttia vastaajista kertoi keskustelua käytävän riittävästi ja 45 % ilmoitti, ettei keskustelua ole lainkaan. Vastaajista peräti 98,8 % ilmoitti, ettei seurakunta ole koskaan lähestynyt heitä ja kysynyt mielipidettä hautausmaista.

Kiviteollisuusliiton tutkimus: Hautakiviin kaivataan yksilöllisyyttä - seurakunnissa tarvetta vuoropuheluun seurakuntalaisten ja viranhaltijoiden kesken30.11.2010 09:39:06 EET | Tiedote

Lehdistötiedote 30.11.2010. Kiviteollisuusliiton hautauskulttuuria ja hautamuistomerkkejä koskeva tutkimus osoittaa muistomerkkeihin kaivattavan enemmän yksilöllisyyttä. Erityisesti vainajan ammattiin tai harrastuksiin liittyvä symboliikka olisi tervetullutta eikä vainajan kasvokuvan kiveen kaiverrustakaan täysin tyrmätä. Hautausmaiden yleisilmettä sinänsä pidetään varsin hyvänä.

Julkinen hankkija saa valita haluamansa kivimateriaalin19.8.2010 13:06:39 EEST | Tiedote

Lehdistötiedote, Helsinki 19.8.2010. Julkisiin luonnonkivihankintoihin on liittynyt epäselvyyttä siitä miten luonnonkivimateriaali on tarjouspyynnöissä yksilöitävä. Julkiset hankintayksiköt, etupäässä kunnat, ovat tulkinneet hankintalainsäädäntöä toisistaan poikkeavasti. Monet hankintayksiköt ovat tulkinneet lakia siten, että kivimateriaalia ei voida tarkoin yksilöidä vaan tarjouspyynnöissä sallitaan tarjottavan myös arkkitehdin valitsemaa kiveä vastaavan materiaalin tarjonta. Toki näin saa tehdä mutta ei aina tarvitse.
  • 1
  • 2
  • Viimeinen
  • >>

Kiviteollisuusliitto ry / The Finnish Natural Stone Association