Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry

Suomen Kiinteistönvälittäjien markkinaennuste lomakaudelle 20177.6.2017 06:00 | Tiedote

Suomen Kiinteistönvälittäjät (SKVL) ovat koonneet yli 1200 välittäjänsä joukosta neljännesvuosittaisen ennusteensa. Markkinoilla on nyt tasaisen positiivinen vire ja talousennusteiden yhä kohoava luottamus tukee asuntokauppaa. Asunnon vaihtoa suunnittelevan on nyt hyvä olla ajoissa liikkeellä, sillä kiinnostavimmat kohteet myydään nopeasti, kun hinta on kohdallaan. ”Jo vuoden 2016 kesä osoitti, että lomaa käytetään nykyään asunnon etsintään ja kauppamäärät eivät laske merkittävästi kesän aikana”, kertoo Suomen kiinteistönvälittäjien toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.

Kiinteistönvälittäjät odottavat parempaa loppukesää ja alkusyksyä22.6.2016 09:45 | Tiedote

LEHDISTÖTIEDOTE 22.6.2016. Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n (SKVL) kesäkuussa toteuttama jäsenkysely osoittaa, että kiinteistönvälittäjät odottavat loppukesää ja alkusyksyä varovaisen optimistisina. Kyselystä kuitenkin ilmenee, että asuntomarkkinat ovat edelleen alueittain hyvin erilaisia. Aiemmin uutisoitu pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden piristyminen ei vielä ole levinnyt muualle Suomeen. Uutisointi sen sijaan on levinnyt, mikä on aiheuttanut myyjille ylisuuria hintaodotuksia. ”Pää on nyt parempi pitää kylmänä, sillä välittäjien kokemuksen mukaan liian suuri pyyntihinta pidentää myyntiaikaa. Ylisuuri hintapyyntö johtaa usein myös siihen, että lopullinen kauppahinta jää pienemmäksi kuin jos myynti olisi aloitettu realistisemmalla hintapyynnöllä”, kuvaa SKVL:n toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas.

Varainsiirtoveron poistaminen lisäisi liikkuvuutta työmarkkinoilla11.5.2015 07:00 | Tiedote

LEHDISTÖTIEDOTE 11.5.2015, julkaisuvapaa 11.5.2015 klo 7.00. Ympäristöministeriön asumisen tuki- ja verojärjestelmien vaikuttavuutta arvioinut hanketyöryhmä on esittänyt asunto- ja kiinteistökaupan verokannan yhtenäistämistä. SKVL vaatii varainsiirtoveron poistamista tai vähintään asunto- ja kiinteistökaupan verokannan yhtenäistämistä 2 prosenttiin. Varainsiirtoveron yhtenäistäminen elvyttäisi kiinteistö- ja asuntokauppaa ja sitä kautta myös korjaamista ja saneerausta. Muutos tulisi toteuttaa viipymättä vähintään määräajaksi.

Paraskaan tilasto ei kerro koko totuutta17.3.2015 16:09 | Tiedote

Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:ssä (SKVL) ollaan samaa mieltä Nordean Jussi Mekkosen kanssa omakotitalojen tilastojen epäluotettavuudesta. ”Alueilla, joissa kauppamäärät ovat luonnostaankin pienet, voi asiaa tuntemattomalle syntyä erittäin vääristynyt kuva alueen hintatasosta ja sen muutoksista”, toteaa SKVL:n toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas. Pienillä markkina-alueilla tämä ongelma on ollut olemassa jo ennen tämän hetkistä markkinatilannetta.

Tolkkua asuntojen hintatilastojen vertailuun12.2.2015 09:00 | Tiedote

”Tämän hetkinen tilastointi- ja uutisointitapa paloittelee asuntojen hinnoissa tapahtuvat muutokset niin lyhyisiin aikajaksoihin, että niiden perusteella ei saa oikeaa kuvaa, mitä muutokset tarkoittavat käytännössä asunnon myyjien ja ostajien kannalta”, toteaa Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n (SKVL) toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas ja painottaa pitkäjänteisyyden merkitystä asuntojen hintojen vertailussa.

SUOMEN KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄLIITTO PALKITSI ANSIOITUNEITA KIINTEISTÖNVÄLITYSALAN AMMATTILAISIA17.11.2014 07:00 | Tiedote

KunniamerkitSuomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry on myöntänyt Turussa 14.11.2014 pitämässään liittokokouksessa kunniamerkin seuraaville ansioituneille kiinteistönvälitysalan ammattilaisille: Raija Järvi Raija Järvi Oy LKV Helsinki Ilkka Vuoksenturja Kiinteistötoimisto Ilkka Vuoksenturja Oy Helsinki Eija Lempinen Kouvolan Kotikeskus Oy Kouvola Maarit Lähteenmäki Kiinteistömeklarit Vaasa Oy LKV Vaasa Ingemar Tåg Förmedlingsbyrå - Välitystoimisto Ingemar Tåg Ab/Oy Vaasa Ilkka Luukkala Turun Kiinteistöpointti Turku Kunniamerkin myöntämisen kriteerinä on ansiokas ja vähintään 15 vuotta jatkunut toiminta alalla. Edellytyksenä on myös se, että henkilö on arvostettu kiinteistönvälitysalalla ja hän on hoitanut liiketoimintaansa ja välitystehtäviä kunniakkaasti sekä ansioitunut oman alueen lisäksi myös valtakunnallisesti. Lisäksi ansiomerkin myöntämisen kriteerinä on Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n jäsenyys.Ansiomerkit Suomen Kiinteistön

Pankit asuntokaupan hidasteena – vaikutukset heijastuvat kansantalouteen26.6.2014 12:00 | Tiedote

Pankeilla on keskeinen tehtävä rahoituksen välityksessä niin rahoitusmarkkinoilla kuin koko kansantaloudessa. Niiden tehtävänä on myöntää luottoja ja vastaanottaa talletuksia, sekä huolehtia asiakkaiden sijoituksista ja varallisuuden hoitamisesta. SKVL:n jäsenyritykset ovat kautta maan ilmaisseet huolensa pankkien toimintakyvystä. Pankeilla on senlaatuisia ongelmia, etteivät ne pysty enää hoitamaan niille kuuluvia tehtäviä. ”Joillakin pankeilla on suoranaisia taloudellisia ongelmia rahoittaa asuntokauppoja tai ylipäätään mitään”, SKVL:n toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas toteaa.

  • 1
  • 2
  • Viimeinen
  • >>