SDP EDUSKUNTA-logo

SDP EDUSKUNTA

SDP:n Helena Marttila: Kokoomuksen lastensuojeluavaukset pitkälti kannatettavia – pääministeripuolueen soisi kiinnostuvan myös leikkausten vaikutuksesta lapsiperheisiin12.6.2024 16:59:09 EEST | Tiedote

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi tänään keskusteluavauksen lastensuojelun kehittämisestä. Lastensuojelun sosiaalityössä aiemmin työskennellyt kansanedustaja Helena Marttila (sd.) pitää kokoomuksen ehdotuksia pääosin kannatettavina, mutta muistuttaa pääministeripuoluetta sen ajamien leikkausten vaikutuksista lasten hyvinvointiin.

SDP:n Perholehto: Metsien suojelukriteerit ovat märkä rätti vasten tutkijayhteisön kasvoja11.6.2024 14:54:35 EEST | Tiedote

– Hallitus julkaisi tänään ehdotuksensa vanhojen metsien suojelukriteereistä sekä valtion metsien suojelupäätöksen. Hallitus teki puhtaasti poliittisen päätöksen valitessaan tiukemmat kriteerit vanhojen metsien suojelun määrittelyyn. Sitoutuuko hallitus tarvittaessa muuttamaan kriteereitä lausuntokierroksella saatavan asiantuntijapalautteen mukaisesti, kysyy ympäristövaliokunnan jäsen, kansanedustaja Pinja Perholehto (sd).

SDP:n Eloranta: Hallitus lisää alkoholihaittoja lisäämällä alkoholin saatavuutta10.6.2024 09:54:20 EEST | Tiedote

Tänään 10.6. tulee voimaan Orpon hallituksen alkoholilain muutos, joka mahdollistaa enintään kahdeksanprosenttisten käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynnin ruokakaupoissa. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pelkää alkoholin saatavuutta lisäävän muutoksen lisäävän myös inhimillistä kärsimystä ja alkoholihaittojen yhteiskunnalle aiheuttamia kustannuksia.

SDP:n Johan Kvarnström: Ministeri Essayahin vastaus vesikysymykseen antaa toivoa, mutta herättää myös kysymyksiä8.6.2024 09:37:00 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) on tyytyväinen siitä, että lainsäädäntötyö kuntien omistamien vesihuoltotoimintojen turvaamiseksi ja yksityistämisen estämiseksi etenee. Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (KD) kirjoittaa vastauksessaan Kvarnströmin kirjalliseen kysymykseen, että asiaa käsitelleen työryhmän toimikausi päättyy kesäkuussa ja hallituksen esitys lähetetään lausuntokierrokselle. Kvarnströmin mukaan sisältö näyttää olevan askel oikeaan suuntaan, mutta hän pohtii, ovatko toimet riittäviä, ja lisää, että päättäjien on nyt oltava hyvin varovaisia.

SDP:n Werning: Kouvolan yöpäivystyksen lakkauttaminen ei tuota säästöjä ja hallituksen on arvioita päätöstään uudelleen8.6.2024 09:01:00 EEST | Tiedote

Kouvolan Ratamokeskuksen yöpäivystyksen lakkauttaminen on lyhytnäköinen päätös, joka ei saavuta hallituksen tavoitteita julkisten menojen tasapainottamisesta eikä vastaa terveydenhuollon henkilöstöpulaan. Hallituksen on arvioitava uudelleen päätöstään Kouvolan yöpäivystyksen lakkauttamisesta, vaatii SDP:n kansanedustaja Paula Werning.

SDP:n Paula Werning: Ylivelkaantumisen ehkäisemisestä tarvitaan kattavampaa keskustelua6.6.2024 13:12:18 EEST | Tiedote

– Ylivelkaantuminen vaikuttaa meihin kaikkiin Suomessa. On ensiarvoisen tärkeää lisätä tietoisuutta siitä, millaisia ongelmia velkaantuminen aiheuttaa esimerkiksi nuorten elämässä, millaisia haasteita ulosottoon joutuneet kohtaavat ja mikä on heidän asemansa yhteiskunnassamme, korostaa Ulosottoon joutuneiden tukijat Eduskunnassa -ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Werning (sd).

SDP:n Eloranta: Oppilaiden käsityötaitojen rapautuminen vaatii toimia5.6.2024 15:06:07 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen käsityön opetuksen aseman vahvistamisesta. Eloranta on huolestunut lasten ja nuorten käsityötaitojen tasosta sekä käsityön opetuksen eriarvoisuudesta kuntien välillä. Elorannan mielestä käsityön opetusta tulee lisätä ja painottaa nykyistä enemmän ylemmille vuosiluokille.

Onko Ruokavirasto täysin halvaantunut? - SDP:n kansanedustaja Paula Werning kyseenalaistaa Ruokaviraston toimintakyvyn: Nyt kaivataan johtajuutta5.6.2024 12:44:32 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Paula Werning kertoo, että Ruokaviraston toiminnasta tulee hänelle kansanedustajana ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenenä jatkuvasti huonoa palautetta. Virasto ei toimi kuten sen pitäisi. Maataloustuottajat saivat tukirahansa yli puoli vuotta myöhässä ja nyt turkistuottajien eläintautilain mukaiset korvaukset tuhotusta omaisuudesta on jo kahdeksan kuukautta myöhässä. Hyrrä-järjestelmä, jonka kautta hoidetaan hankerahoitusta, on jumissa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye