• Lehdistötiedotteet
  • Pörssitiedotteet
  • Business Wire
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 28.9.202328.9.2023 19:03:44 EEST | Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 28.9.2023 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 12.10.2023.

Suuren valiokunnan sd-jäsenet: Tekoälyn sääntelyn täytyy ennaltaehkäistä riskejä ja turvata perusoikeudet28.9.2023 17:51:30 EEST | SDP EDUSKUNTA

Suuri valiokunta on saanut valmiiksi eduskunnan kannan EU-neuvotteluihin tekoälyn sääntelyä koskevaan asetusehdotukseen (Artificial Intelligence Act). Valmistelussa ovat olleet tiiviisti mukana suuren valiokunnan demariryhmän jäsenet: Elisa Gebhard, Maria Guzenina, Timo Harakka, Kimmo Kiljunen, Jani Kokko, Helena Marttila, Matias Mäkynen ja Ville Skinnari.

Kempowerin latausratkaisut otettiin käyttöön maailman suurimmalla sähkörekkojen ja työkoneiden pikalatausasemalla Alankomaissa28.9.2023 16:00:00 EEST | Kempower Oyj

Kempower on toimittanut pikalatausteknologiaa WattHub -latausasemalle, joka on avattu Geldermalsenin kaupungissa Hollannissa. TSG Netherlandsin suunnittelema ja rakentama WattHub on maailman suurin sähkörekkojen ja työkoneiden pikalatausasema. Alankomaiden kuningas Willem-Alexander osallistui latausaseman avajaisiin torstaina 28. syyskuuta 2023.

Kempower solutions now available at the world's largest fast-charging plaza for electric trucks and off-highway vehicles28.9.2023 16:00:00 EEST | Kempower Oyj

Kempower has supplied its fast-charging solutions for WattHub, which has officially opened in the Dutch town of Geldermalsen. The facility, the world’s largest fast-charging plaza for electric trucks and off-highway vehicles, was designed and built by TSG Netherlands. The King of the Netherlands, Willem-Alexander, attended the opening event of the charging plaza on Thursday, September 28, 2023.

Grilli kuumaksi ja Barry White soimaan! Keittiömestari Sylvester Soisalon The Grand Bar & Grill tuo Helsinkiin kotimaiseen lihaan fokusoivan pop-up ravintolan28.9.2023 15:46:32 EEST | SW-Restaurants Oy

Korkeavuorenkatu 21 kuumenee pikkujoulukautta kohden, kun keittiömestari Sylvester Soisalon luotsaaman Boulevard Bar & Seafood -ravintolan jengi avaa pop-up ravintolan entisen Ventunon tiloihin. The Grand Bar & Grill jatkaa Soisalon taattua näkemystä ruoasta ja ravintoloista. ”Boulevardissa olemme tehneet klassisia annoksia kestävästi pyydetyistä merenelävistä. Se on toiminut hyvin ja ollut tosi suosittu, joten mietimme yhdessä Matin kanssa, että on aika tehdä samat lihalle”, Soisalo kertoo. Boulevardin tavoin Soisalon partnerina The Grandissa on ravintoloitsija Matti Wikberg, jonka omistama nyt väistyvä Ventuno oli.
ELY-keskukset

Leväseurannan viimeisellä viikolla sinilevähavaintoja tehty edelleen niin sisävesillä kuin merialueellakin Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)28.9.2023 15:34:42 EEST | ELY-keskukset

Lämpimän sään myötä sinileviä on edelleen havaittu kuluvalla viikolla Lounais-Suomen vesistöissä, mutta havaintojen määrä ja esiintymien runsaus ovat vähentyneet viime viikkoon nähden. Vakioseurannassa sinilevää on havaittu tällä viikolla Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella kuudella vakiohavaintopaikalla ja havaitut sinilevämäärät ovat olleet pääasiassa vähäisiä.

Luonnontieteellisessä museossa näyttely maailman avainlajeista28.9.2023 14:52:08 EEST | Kustannusosakeyhtiö Siltala

Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä avautuu 4. lokakuuta näyttely Korvaamattomat – näkymiä maailman avainlajeihin. Se pohjautuu Juha Kauppisen ja Janne Torisevan tänä syksynä ilmestyneen Korvaamattomat – Kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan kuvitukseen ja tekstiin. Näyttely esittelee upein kuvin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.
Vihreät - De Gröna

Hallitus työntää ihmisiä pois työn syrjästä28.9.2023 14:31:32 EEST | Vihreät - De Gröna

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Riina Lumme kritisoivat hallituksen työllistämispolitiikkaa. Hallitus sanoo haluavansa kannustaa työn vastaanottamiseen ja työllistää enemmän osa- ja täsmätyökykyisiä henkilöitä. Sen politiikkatoimet sen sijaan tekevät työllistymisestä vaikeampaa. Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi työvoimapoliittisen avauksen kokouksessaan 24.9.2023.
KIRA-foorumi

MEDIAKUTSU ke 4.10. klo 14: Rakentaminen kriisiytyy, mitä linjaa hallitus?28.9.2023 14:15:20 EEST | KIRA-foorumi

Korkeat korot ja surkea suhdanne sysäävät rakentamista vakavaan kriisiin. Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen linjaa hallituksen vastauksen alan haasteisiin ja tulevaisuuteen kiinteistö- ja rakentamisalan suuressa KIRA-foorumissa keskiviikkona 4.10. Tilaisuudessa kuullaan myös uuden KIRA-barometrin tulokset, jotka kuvaavat alan toimijoiden odotuksia mm. työllisyysnäkymistä ja käsityksiä ongelmien syistä. Korkean profiilin KIRA-foorumi on vuoden tärkein tapahtuma alalla ja näköalapaikka tulevaisuuteen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>