NYAB Oyj

NYAB Oyj: Yhteisyrityksen perustaminen CapManin hallinnoiman rahaston kanssa on toteutettu onnistuneesti

23.12.2022 14:15:00 EET | NYAB Oyj | Yhtiötiedote

NYAB Oyj
YHTIÖTIEDOTE
23.12.2022 kello 14:15

NYAB Oyj: Yhteisyrityksen perustaminen CapManin hallinnoiman rahaston kanssa on toteutettu onnistuneesti

NYAB tiedotti 12.12.2022 perustavansa CapMan Nordic Infrastructure II -rahaston kanssa yhteisyrityksen rakentaakseen yli 500 MW:n edestä uusiutuvan energian tuotantoa. Yritysjärjestelyn täytäntöönpano on tänään 23.12.2022 saatu onnistuneesti viimeisteltyä, ja konserniin aiemmin kuulunut Skarta Energy Oy on siirtynyt yhteisyrityksen omistukseen. CapManin rahasto omistaa 60 % ja NYAB 40 % yhteisyrityksen osakkeista.

Yritysjärjestelyn yhteydessä on myös toteutettu merkittävä puitesopimus, jonka mukaisesti NYAB toimii yhteisyrityksen ensisijaisena suunnittelun, hankinnan ja rakentamisen sopimuskumppanina.

Yritysjärjestelyn arvo oli 21,6 miljoonaa euroa, josta 4,8 miljoonaa euroa on maksettu käteisellä. Loppuosa kauppahinnasta maksetaan osake- ja velkajärjestelyillä, joihin sisältyy tiettyjä tavanomaisia ennakkoehtoja.

NYAB toistaa aiemmin antamansa arvion yritysjärjestelyn noin 20 miljoonan euron positiivisesta tulosvaikutuksesta. Lopullinen tulosvaikutus määräytyy myöhemmin mm. täytäntöönpanohetken taseaseman perusteella. Yritysjärjestelyn arvioitu tulosvaikutus on huomioitu NYABin 12.12.2022 antamassa päivitetyssä taloudellisessa ohjeistuksessa.

Yhteyshenkilöt

Johan Larsson

toimitusjohtaja

NYAB Oyj

johan.larsson@nyabab.se

Tietoja julkaisijasta NYAB Oyj

NYAB on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista rakennushankkeista. Olemme mahdollistamassa Pohjoismaiden vihreää siirtymää tarjoamalla uusiutuvaa energiaa ja kestävää infrastruktuuria koskevia suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon palveluita julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille. NYABin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on noin 350 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa.

NYAB Oyj:n Hyväksyttynä Neuvonantajana toimii Augment Partners AB, info@augment.se, puh. +46 8 604 22 55

Yhtiötiedote muilla kielillä

Liitteet

Tilaa yhtiötiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla yhtiötiedotteemme sähköpostiisi.

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

Uutishuone
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye