NYAB Oyj

NYABille kaksi uutta sopimusta Svenska kraftnätin kanssa

26.5.2023 12:45:00 EEST | NYAB Oyj | Sijoittajauutiset

NYAB Oyj
SIJOITTAJAUUTINEN
26.05.2023 kello 12:45

NYABille kaksi uutta sopimusta Svenska kraftnätin kanssa

NYAB ja Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska kraftnät allekirjoittivat joulukuussa 2022 sopimuksen, jolla valmistaudutaan rakentamaan Aurora Linea, Ruotsin ja Suomen välistä uutta sähkönsiirtoyhteyttä. Aurora Line lisää sähkönsiirtokapasiteettia, parantaa toimitusvarmuutta ja mahdollistaa uusiutuvan sähköntuotannon lisäämisen Pohjoismaissa ja laajemmin Itämeren alueella. NYAB ja Svenska kraftnät ovat nyt tehneet tärkeän lisäsopimuksen, jonka arvioidun taloudellisen arvon osapuolet ovat sopineet jätettävän julkistamatta.

Aiempaa sopimusta täydentävä sopimus koskee siirtoyhteyden ensimmäistä vaihetta Dockasbergin ja Risuddenin välillä. Ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvat suunnittelutyöt ja se on ollut käynnissä vuoden 2023 alusta alkaen. Täydentävä sopimus sisältää valmistavia töitä ja mm. tulevan toisen vaiheen kannalta kriittisiä hankintoja.

NYAB ja Svenska kraftnät ovat hiljattain tehneet myös toisen pienemmän sopimuksen, joka koskee infrastruktuurin rakentamista Messauressa, jonne rakennetaan uusi 400 kV sähköasema.

Aurora Line mahdollistaa vihreää siirtymää

Aurora Line on uusi 400 kV voimajohto, jota Svenska kraftnät rakentaa yhdessä Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n kanssa. Siirtoyhteys rakennetaan Muhoksen Pyhänselästä Keminmaan kautta Ruotsin puolelle Messaureen. Aurora Linen on tarkoitus valmistua vuonna 2025 ja se lisää sähkönsiirtokapasiteettia Ruotsin ja Suomen välillä valmistuessaan noin 700 MW.

NYAB kykenee tarjoamaan projektille koko energia-alan osaamisensa.

”Energiarakentajina suhtaudumme suurella kunnioituksella siihen luottamukseen, jota Svenska kraftnät on näillä kahdella tuoreella sopimuksella meitä kohtaan osoittanut”, sanoo Magnus Granljung, NYABin Ruotsin maajohtaja.

Lisääntynyt toimitusvarmuus

Uudesta Ruotsin ja Suomen välisestä linjasta on suuri hyöty koko pohjoismaisille sähkömarkkinoille. Se lisää Suomen toimitusvarmuutta ja integroi maan edelleen osaksi pohjoismaista sähköjärjestelmää. Se mahdollistaa myös säätövoiman ja sähkövarastojen tehokkaamman hyödyntämisen sekä Ruotsissa että Suomessa.

Yhteyshenkilöt

Magnus Granljung

Maajohtaja, Ruotsi

NYAB Oyj

magnus.granljung@nyabab.se

Tietoja julkaisijasta NYAB Oyj

NYAB on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista rakennushankkeista. Olemme mahdollistamassa Pohjoismaiden vihreää siirtymää tarjoamalla uusiutuvaa energiaa ja kestävää infrastruktuuria koskevia suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon palveluita julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille. NYABin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on yli 350 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa.

NYAB Oyj:n Hyväksyttynä Neuvonantajana toimii Augment Partners AB, info@augment.se, puh. +46 8 604 22 55

Yhtiötiedote muilla kielillä

Liitteet

Tilaa yhtiötiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla yhtiötiedotteemme sähköpostiisi.

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

Uutishuone