VR-Yhtymä Oyj

VR nimittää Markku Pirskasen talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

29.11.2023 12:00:00 EET | VR-Yhtymä Oyj | Muutokset hallitus/johto/tilintarkastus

VR-Yhtymä Oyj, pörssitiedote, 29.11.2023 klo 12.00

VR nimittää Markku Pirskasen talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

VR Group nimittää Markku Pirskasen (KTM) talousjohtajaksi (Chief Financial Officer, CFO) ja johtoryhmän jäseneksi. Pirskanen aloittaa tehtävässä 1.1.2024 ja raportoi toimitusjohtaja Elisa Markulalle.

Pirskanen tulee vastaamaan yhtiön taloustoiminnosta, mukaan lukien sisäinen ja ulkoinen raportointi, liiketoiminnan tuloksellisuuden hallinta ja investoinnit. Pirskasen vastuulla ovat myös rahoitus, IT sekä kiinteistöt.

Markku Pirskasella on monipuolinen ja pitkä kokemus talousjohdon ja taloushallinnon tehtävistä vähittäiskaupan alalla ja ohjelmistoteollisuudessa. Pirskanen siirtyy VR:lle Manna & Co:n talousjohtajan roolista, aiemmin hän on työskennellyt CFOna myös Woodlylla, Tokmannilla, Hartela-Yhtiöissä, Martelassa, Finlaysonilla sekä IT-alalla muun muassa Comptelissa sekä F-Securella.

”Markku tuo vankan kokemuksensa talouden johtamisesta ja prosessien kehittämisestä tukemaan VR:n tavoitteita ja uudistumista. Olen iloinen, että saamme hänet mukaan johtoryhmäämme ja ohjaamaan taloustiimiämme. Toivotan Markun lämpimästi tervetulleeksi yhteiselle matkallemme kestävän liikkumisen ja logistiikan palveluyhtiöksi, ” sanoo toimitusjohtaja Elisa Markula.

”VR on kaikkien tuntema perinteikäs yhtiö muuttuvalla toimialalla. Yhtiö on nyt mielenkiintoisessa vaiheessa omalla uudistumismatkallaan.  Tavoitteeni on tukea yhtiön kehitystä ja suorituskyvyn parantamista edelleen ja näin luoda arvoa kaikille sidosryhmille. On ilo hypätä mukaan tähän junaan,” sanoo Markku Pirskanen.

VR-Yhtymä Oyj

Lisätietoja: 
VR Group mediadesk
viestinta(a)vr.fi
puh. 029 434 7123

Tietoja julkaisijasta VR-Yhtymä Oyj

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/ 

Pörssitiedote muilla kielillä

Liitteet

Tilaa pörssitiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla pörssitiedotteemme sähköpostiisi.

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

Uutishuone
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye