Componenta Oyj

Componenta Oyj: Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

25.1.2024 16:20:00 EET | Componenta Oyj | Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot

Componenta Oyj, Pörssitiedote 25.1.2024 klo 16.20

Componenta Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta esittää 10.4.2024 pidettäväksi suunnitellulle varsinaiselle yhtiökokoukselle seuraavat ehdotukset. 

Hallituksen jäsenten lukumäärä

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että hallitukseen valitaan viisi (5) jäsentä varsinaisen yhtiökokouksen 2025 päättymiseen asti jatkuvalle toimikaudelle.

Hallituksen kokoonpano

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että yhtiön hallituksen jäseniksi valitaan uudelleen Tomas Hedenborg, Anne Koutonen, Harri Suutari ja Petteri Walldén ja että hallitukseen valitaan uutena jäsenenä Lars Wrebo. Kaikki hallitukseen ehdotetut henkilöt ovat antaneet suostumuksensa tehtävään.

Lars Wrebo (s. 1962, DI, konetekniikka), Ruotsin kansalainen, on urallaan toiminut ylimmän johdon tehtävissä muun muassa Volvo Cars:in ostoista ja tuotannosta vastaavana johtajana, MAN Truck & Bus -yhtiön tuotannosta ja logistiikasta vastaavana johtajana sekä johtajana Scania-konsernissa eri tehtävissä. Wrebo toimii hallituksen jäsenenä Thor Ahlgren AB:ssa, SMPP Holding AB:ssa, AQ Group:issa sekä LEAX Group:issa.

Kaikki yhtiön hallitukseen ehdotetut henkilöt ovat riippumattomia yhtiöstä ja sen merkittävistä osakkeenomistajista.

Ehdotettujen hallituksen jäsenten tiedot ovat nähtävissä Componenta Oyj:n verkkosivuilla osoitteessa: https://www.componenta.com/sijoittajat/hallinnointi/yhtiokokous-2024/.

Nimitystoimikunta on ehdotusta tehdessään ottanut huomioon yhtiön hallituksen monimuotoisuuspolitiikan ja siihen sisältyvän tavoitteen varmistaa jatkuvuus siten, että valittavilla henkilöillä on pitempiaikaista kokemusta yhtiön liiketoiminnasta.

Hallituksen palkkiot

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa muutoksia hallituksen palkkioihin.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenille, jotka valitaan vuoden 2025 varsinaiseen yhtiökokoukseen kestävälle toimikaudelle, maksetaan vuosipalkkiot seuraavasti:

Vuoden 2025 varsinaiseen yhtiökokoukseen kestävälle toimikaudelle valittaville hallituksen jäsenille maksetaan vuosipalkkiot seuraavasti: hallituksen puheenjohtajalle 50 000 euroa (aiemmin 50 000 euroa) ja hallituksen jäsenille 30 000 euroa (aiemmin 25 000 euroa). Mikäli hallitus päättää perustaa hallituksen alaisia valiokuntia, maksetaan valiokuntien jäsenille vuosipalkkiona 5 000 euroa.

Lisäksi maksetaan muualla kuin Suomessa asuvalle ja Suomeen kokoukseen matkustavalle hallituksen jäsenelle kokouskohtainen palkkio 1 000 euroa.

Hallituksen jäsenten matkakulut korvataan yhtiön matkustussäännön mukaisesti.

Nimitystoimikunnan kokoonpano

Componentan nimitystoimikunnan muodostavat toimitusjohtaja, kauppaneuvos Kyösti Kakkonen edustaen osakkeenomistajaa Joensuun Kauppa ja Kone Oy, Componenta Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Harri Suutari edustaen osakkeenomistajaa Etra Capital Oy sekä toimien toimikunnan asiantuntijajäsenenä ja nimitystoimikunnan puheenjohtajana, ja vanhempi salkunhoitaja Erkka Kohonen edustaen osakkeenomistajaa Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Nimitystoimikunnan ehdotukset tullaan sisällyttämään yhtiökokouskutsuun.
 

COMPONENTA OYJ

Sami Sivuranta
toimitusjohtaja
 

Lisätietoja:
Harri Suutari, Nimitystoimikunnan puheenjohtaja, puh. +358 40 038 4937

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.componenta.com

Componenta on kansainvälinen teknologiayhtiö, joka on Suomen johtava konepajateollisuuden sopimusvalmistaja. Vastuullisuus ja asiakkaiden tarpeet ovat yhtiön laajan teknologiaportfolion ytimessä. Componenta valmistaa korkealaatuisia komponentteja asiakkailleen, jotka ovat globaaleja kone- ja laitevalmistajia. Yhtiön osake listataan Nasdaq Helsingissä. www.componenta.com

Pörssitiedote muilla kielillä

Liitteet

Tilaa pörssitiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla pörssitiedotteemme sähköpostiisi.

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

Uutishuone
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye