Admicom Oyj

Admicomin nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2024

1.2.2024 09:00:00 EET | Admicom Oyj | Yhtiötiedote

Admicomin nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2024

 

Nimitystoimikunta

Admicomin vuoden 2022 varsinaisen yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti Admicomin suurimmista omistajista on muodostettu nimitystoimikunta valmistelemaan ehdotuksia vuoden 2024 varsinaiselle yhtiökokoukselle.

Nimitystoimikunnan jäsenet ovat:

 • Jan Andersson, Swedbank Robur Fonderin valitsemana,             
 • Antti Katajisto, SEB Investment Managementin valitsema
 •  Ville Kivipelto, Danske Fonderin valitsemana ja
 •  Jonathan Schönbäck, ODIN Fonderin valitsema.

Nimitystoimikunnan työhön on lisäksi osallistunut Admicomin hallituksen puheenjohtaja Petri Niemi.

Nimitystoimikunta on pitänyt kolme kokousta valmistellakseen ehdotuksiaan vuoden 2024 varsinaiselle yhtiökokoukselle. Sen lisäksi, että nimitystoimikunta on keskustellut yhtiön strategiasta ja lähivuosien haasteista puheenjohtajan kanssa, se on haastatellut henkilökohtaisesti kaikkia hallituksen jäseniä ja todennut, että hallitustyöskentely on tehokasta ja hallituksen jäsenet tavoitteellisia ja motivoituneita.

Toimikunnan kokousten ja hallituksen jäsenten haastattelujen jälkeen nimitystoimikunta päätti olla ehdottamatta muutoksia hallituksen nykyiseen kokoonpanoon. Parin viime vuoden aikana tehtyjen muutosten jälkeen valiokunta katsoo, että nykyinen hallitus on linjassa yhtiön strategian kanssa niin osaamisen kuin jäsenmääränkin osalta.

Ehdotukset

Nimitystoimikunta ehdottaa yksimielisesti vuoden 2024 varsinaiselle yhtiökokoukselle, että

 1. Admicomin hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä vuoden 2025 varsinaiseen yhtiökokoukseen asti

 2. Hallituksen jäseninä jatkavat:
  - Pasi Aaltola,
  - Tomi Lod,
  - Henna Mäkinen,
  - Petri Niemi,
  - Olli Nokso- Koivisto,
  - Camilla Skoog ja
  - Marko Somerma

 3. Petri Niemi valitaan jatkamaan hallituksen puheenjohtajana.

 4. Hallituksen jäsenille, jotka eivät ole Admicomin palveluksessa, maksetaan palkkiona 28 000 euroa (viime vuonna 26 000 euroa) ja hallituksen puheenjohtajalle 60 000 euroa (58 000 euroa). Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalle maksetaan tarkastusvaliokunnan työskentelystä 5 000 euron ja muille tarkastusvaliokunnan jäsenille kullekin 2 500 euron lisäpalkkio (ei muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna).

 5. Vuoden 2022 varsinaisen yhtiökokouksen hyväksymä ohje nimitystoimikunnan muodostamisesta säilyy ennallaan.

   

  Lausunto

  Nimitystoimikunnan luottamustehtävänä on toimia yhtiön kaikkien osakkeenomistajien edun mukaisesti ja löytää optimaalinen hallitus, joka tasapainottaa nykyiset ja tulevat tarpeet. Admicom on kovaa vauhtia kasvava suomalainen ohjelmistoyhtiö, jonka on perustanut yrittäjä Matti Häll.

  Vuoden 2023 varsinaisessa yhtiökokouksessa valittu osittain uusi hallitus on tehnyt määrätietoista työtä Admicomin kannattavan kasvun strategian jatkamiseksi. Konsernin yhtiörakennetta on päivitetty nykyaikaisen hyvän hallintotavan noudattamiseksi ja johtoryhmää on uudistettu.

  Nimitystoimikunta toteaa, että on tärkeää, että ehdotettu hallitus voi jatkaa strategiansa toteuttamista ja luottaa siihen, että Admicomin tulevaa kasvua tuetaan hyvin.

  Jatkuvaa huomiota on kiinnitetty siihen, että hallituksella on kokoonpano, jolle on ominaista laaja pätevyys ja kokemus sekä sukupuolten tasapuolinen edustus. Ehdotettu hallitus koostuu viidestä miehestä ja kahdesta naisesta eli 29 prosenttia naisia ja 71 prosenttia miehiä. Nimitystoimikunta on sitoutunut jatkamaan ponnistelujaan sukupuolten tasapuolisen edustuksen parantamiseksi.

   

  Jyväskylä, Helmikuu 2024

  ADMICOM OYJ:N NIMITYSTOIMIKUNTA

   

  Lisätietoja antaa: 

  Petri Kairinen 
  Toimitusjohtaja 
  petri.kairinen@admicom.com 
  +358 50 303 4275 

  Satu Helamo 
  Talousjohtaja 
  satu.helamo@admicom.com
  +358 45 633 7710


  Hyväksytty neuvonantaja: 

  Oaklins Merasco Oy 
  +358 9 6129 670 

   

  Tietoja julkaisijasta Admicom Oyj

  Admicom Oyj

  Admicom on vuonna 2004 perustettu pk-yritysten järjestelmäkehityksen edelläkävijä ja kokonaisvaltainen ohjelmisto- ja tilitoimistokumppani.

  Palvelukokonaisuutemme ytimessä on Admicom Ultima -toiminnanohjausjärjestelmä (aiemmin Adminet), joka kattaa laajasti ratkaisut asiakasyritysten toimintojen hallintaan työmaan mobiilityökaluista aina reaaliaikaiseen talousseurantaan ja projektien hallintaan. Pitkälle automatisoitu SaaS-ratkaisu auttaa pk-yrityksiä parantamaan kilpailukykyään ja kannattavuuttaan sekä säästää merkittävästi aikaa työmaalla ja toimistossa. Tarjoamme asiakkaillemme myös koulutus-, konsultointi- ja tilitoimistopalveluita.

  Ohjelmistoperheeseemme kuuluvat myös pienyritysten kustannustehokas ohjelmisto- ja palvelupaketti Ultima Lite (aiemmin Adminet Lite), liikkuvan työn ohjauksen täsmäratkaisu Admicom Flex (aiemmin Hillava), nykyaikaisia ratkaisuja laadukkaampaan dokumentointiin tarjoava Admicom Vision (aiemmin Kotopro) sekä projektinhallintayksikkö, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat ratkaisut määrä- ja kustannuslaskentaan (Estima ja Estima Pro), kustannusraportointiin (Insite, aiemmin Tocoman Raportointi), aikataulutukseen (Tempo ja Planner, aiemmin Tocoman Aikataulu) sekä BIM3-ratkaisut tietomallien hyödyntämiseen.

  Työskentelemme jatkuvasti ohjelmistoperheemme toimintojen yhteensovittamiseksi, jotta voimme tarjota asiakkaillemme yhdenmukaisen käyttökokemuksen järjestelmien välillä ja poistaa ylimääräisiä työvaiheita mahdollistaen asiakkaillemme kannattavamman liiketoiminnan nykyaikaisia ohjelmistoratkaisuja hyödyntäen.

  Jatkuvasti kasvava Admicommunity työllistää yli 270 henkilöä Jyväskylässä, Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Seinäjoella ja Turussa sijaitsevissa toimipisteissään. Lisätietoa: www.admicom.com.

  Admicomin tiedotteet ja tulosraportit: https://sijoittajille.admicom.fi/tiedotteet-ja-julkaisut/

  JAKELU

  Nasdaq Helsinki Oy
  Keskeiset tiedotusvälineet

  Tilaa yhtiötiedotteemme

  Pysy ajan tasalla tilaamalla yhtiötiedotteemme sähköpostiisi.

  Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

  Uutishuone
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye