VR-Yhtymä Oyj

VR-Yhtymä Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen 2024 päätökset

16.4.2024 15:30:00 EEST | VR-Yhtymä Oyj | Yhtiökokouksen päätökset

VR-Yhtymä Oyj, pörssitiedote 16.4.2024 klo 15.30

VR-Yhtymä Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen 2024 päätökset

Varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

VR-Yhtymä Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 16. huhtikuuta 2024 Helsingissä. Yhtiökokous vahvisti vuoden 2023 tilinpäätöksen. Yhtiökokous myönsi vastuuvapauden hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenille sekä toimitusjohtajalle tilikaudelta 2023. Lisäksi yhtiökokous päätti seuraavista asioista:

Hallituksen ja hallintoneuvoston kokoonpano

Yhtiökokous vahvisti hallituksen jäsenmääräksi kuusi (6). VR-Yhtymä Oyj:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa Esa Rautalinko ja varapuheenjohtajana Sari Pohjonen. Hallituksen jäseninä jatkavat Markus Holm, Nermin Hairedin ja Pekka Hurtola. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin ruotsalainen Torborg Chetkovich. Virve Laitinen ja Jaakko Kiander jäävät pois hallituksesta.

Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa Markku Eestilä ja varapuheenjohtajana Vilhelm Junnila. Kaisa Garedew, Hanna Holopainen, Tuomas Kettunen, Teemu Kinnari, Arto Luukkanen, Lauri Lyly, Niina Malm, Anna Mäkipää, Aura Salla ja Juha Viitala jatkavat hallintoneuvoston jäseninä.

Hallituksen ja hallintoneuvoston palkkiot

Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 54 750 euroa vuodessa, varapuheenjohtajalle 25 800 euroa vuodessa ja jäsenille 22 800 euroa vuodessa. Jos hallituksen jäsen, joka ei ole hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, toimii tarkastusvaliokunnan puheenjohtajana, hänelle maksetaan palkkiota 25 800 euroa vuodessa. Lisäksi hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kokouspalkkiona 600 euroa kokoukselta. Suomen ulkopuolella asuvalle hallituksen jäsenelle kokouspalkkio maksetaan kaksinkertaisena silloin kun hän matkustaa kokoukseen. Hallintoneuvoston puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 800 euroa kokoukselta, varapuheenjohtajalle 600 euroa kokoukselta ja jäsenille 500 euroa kokoukselta. Hallintoneuvoston palkkioihin ei tehty muutoksia edellisestä vuodesta. Matkakustannukset korvataan yhtiön matkustussäännön mukaisesti.

Osingonmaksu

Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että VR-Yhtymä Oyj jakaa pääomanpalautusta 57.002.000 euroa eli 25,91 euroa osakkeelta.

Tilintarkastajan valinta ja tilintarkastajan palkkiosta päättäminen

Tilintarkastajaksi valittiin KPMG Oy Ab, joka nimennyt päävastuulliseksi tilintarkastajaksi KHT Ari Eskelisen. Tilintarkastajalle maksetaan palkkio kohtuullisen laskun mukaan.

Valtuutus Rautatiemuseota tukevan säätiön perustamiseen

Yhtiökokous valtuutti yhtiön toimivan johdon perustamaan Rautatiemuseon Tukisäätiö -nimisen säätiön vuoden 2024 aikana.

Lahjoitukset

Yhtiökokous päätti lahjoittaa 5.000.000 euroa perustettavalle Rautatiemuseon Tukisäätiölle edellyttäen, että Suomen Rautatiemuseo ottaa vastaan VR:n omistaman museokaluston ja esinekokoelman lahjoituksen vuoden 2024 loppuun mennessä.

Yhtiökokous päätti myös valtuuttaa yhtiön hallituksen päättämään enintään 200 000 euron lahjoituksista yleishyödyllisiin tai niihin rinnastettaviin tarkoituksiin.

 

VR-Yhtymä Oyj

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta VR-Yhtymä Oyj

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikennettä. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2023 kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 224,1 miljoonaa euroa ja työllistimme yli 9 100 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Pörssitiedote muilla kielillä

Tilaa pörssitiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla pörssitiedotteemme sähköpostiisi.

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

Uutishuone
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye