Norrhydro Group Oyj

Norrhydro aloittaa uuden toimitusjohtajan haun

17.3.2022 14:16:49 EET | Norrhydro Group Oyj | Johdon muutokset / Neuvonantajat

Älykkään liikkeenohjauksen edelläkävijä ja Pohjoismaiden johtava energiatehokkaiden hydraulisylinterien tarjoaja Norrhydro Group Oyj käynnistää uuden toimitusjohtajan avoimen hakuprosessin nykyisen toimitusjohtajan Yrjö Trögin siirtyessä yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Norrhydro tiedotti aiemmin tänään, että sen hallitus valitsi yhtiökokouksen jälkeisessä järjestäytymiskokouksessaan Yrjö Trögin (s. 1963) hallituksen puheenjohtajaksi 17.3.2022 alkaen. Trög jatkaa toimitusjohtajana, kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään. Norrhydron hallituksen puheenjohtajana toiminut Juhani Kangas (s. 1944) jatkaa hallituksen jäsenenä vielä tämän vuoden ajan.

Yrjö Trög on toiminut Norrhydron toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä vuodesta 2007. Hän on omistamansa Economica Yrityspalvelut Oy:n kautta Norrhydron suurin osakkeenomistaja noin 39 prosentin omistusosuudella. Juhani Kangas on toiminut yhtiön hallituksen jäsenenä vuodesta 2007, josta suurimman ajan hallituksen puheenjohtajana. Juhani Kangas omistaa omistamansa Helle-Kangas Consulting Oy:n kautta n. 15 % yhtiön osakkeista ja on toiseksi suurin osakkeenomistaja.

 

Tällä muutoksella haetaan lisäresursseja Norrhydron kasvustrategian toteuttamiseen. Yrjö Trögillä on jatkossa enemmän aikaa keskittyä yhtiön strategian kehittämiseen ja mahdollisten yritysjärjestelyiden suunnitteluun yhdessä hallituksen kanssa. Uusi toimitusjohtaja keskittyy yhtiön operatiivisen toimintaan,  kasvun johtamiseen ja yhdessä laaditun kasvustrategian toteuttamiseen.

 

Uudelta toimitusjohtajalta odotetaan kansainvälisen kasvuyrityksen johtamiskokemusta,  joka saa organisaation innostuneesti mukaan toteuttamaan laadittua kasvustrategiaa.

 

”Tulin Norrhydron toimitusjohtajaksi omistajanvaihdoksen yhteydessä 15 vuotta sitten ja olen ollut mukana liiketoiminnassa vieläkin pidempään omistajana. Tänään Norrhydro elää vahvaa kasvun ja kansainvälistymisen kautta. Haemme uusia maantieteellisiä markkinoita erityisesti digitaalisilla liikkeenohjausratkaisuillamme, ja kesällä Rovaniemelle valmistuva uusi tuotantolaitoksemme tukee kasvuamme. Viime aikojen suurimpia onnistumisiamme oli listautu­minen Nasdaq First North Growth Market Finland -markkina­paikalle joulukuussa 2021. Koen, että nyt on sopiva ajankohta siirtyä sivuun yhtiön operatiivisesta johtamisesta ja keskittyä Norrhydron kasvustrategian edistämiseen hallituksen puheenjohtajana”, sanoo Yrjö Trög.

 

 

Lisätietoja antavat:

Yrjö Trög, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja

Norrhydro Group Oyj

Puh. + 358 40 029 1229

Sähköposti: yrjo.trog@norrhydro.com

 

Hanne Sarajärvi, talousjohtaja

Norrhydro Group Oyj

Puh. +358 50 505 3747

Sähköposti: hanne.sarajarvi@norrhydro.com

 

Hyväksytty neuvonantaja:

Translink Corporate Finance Oy
Jari Lauriala, Managing Partner
Puh. +358 40 091 8855
Sähköposti: jari.lauriala@translinkcf.fi

Sami Miettinen, Partner
Puh. +358 400 735 835
Sähköposti: sami.miettinen@translinkcf.fi

 

Jakelu:

Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet 
https://www.norrhydro.com/fi

Norrhydro Group Oyj lyhyesti

Norrhydro on suomalainen älykkään liikkeenohjauksen edelläkävijä ja Pohjoismaiden johtava energiatehokkaiden hydraulisylinterien tarjoaja. Yhtiö kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä hydrauliikkaratkaisuja muun muassa metsä-, materiaalinkäsittely-, kaivos-, maarakennus- ja meriteollisuudelle. Norrhydron tekoälyä ja digitaalisuutta yhdistävä NorrDigi®-liikkeenohjausjärjestelmä edustaa globaalia, johtavaa huipputeknologiaa, joka vähentää päästöjä merkittävästi ja tulee mullistamaan koko toimialaa. https://www.norrhydro.com/fi/

Liitteet

Tilaa yhtiötiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla yhtiötiedotteemme sähköpostiisi.

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

Uutishuone