Aluehallintovirasto

// Korjattu otsikkoa // KUTSU: Tiedotustilaisuus Lounais-Suomen medialle 4.3.2021 klo 15-16

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää torstaina 4.3. klo 15 tiedotustilaisuuden päätöksistä, jotka se julkaisee lähiaikoina. Tiedotustilaisuus on suunnattu medialle ja kuntien viestinnälle. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua ennakkoon.

Koronatilanne on huonontunut nopeasti Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Lounais-Suomen aluehallintavirasto tekee tästä syystä pikaisella aikataululla seuraavat päätökset, joista se antaa lisätietoa tiedotustilaisuudessa:

 • Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 d
  • Koskee toimijoita Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kunnissa.
  • Toimijat velvoitetaan varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.
  • Astuu voimaan la 6.3. ja on voimassa kuukauden.
 • Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 g
  • Koskee toimijoita Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kunnissa.
  • Asiakastiloja määrätään suljettavaksi kahden viikon ajaksi. Tämä koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käyttävät samanaikaisesti yli 50 asiakasta tai osallistujaa.
  • Astuu voimaan ma 8.3. ja on voimassa kaksi viikkoa.

 • Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58
  • Koskee Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntia.
  • Rajoittaa peruskoulun oppilaitosten käyttöä.
  • Määräyksellä toimeenpannaan hallituksen 25.2. tekemää linjausta, jonka mukaisesti perusopetuksen yläluokat siirretään tilapäiseen etäopetukseen.
  • Astuu voimaan ma 8.3. ja on voimassa 28.3. asti.

Lisätietoa: Usein kysyttyä koronasta -osio (avi.fi), sisältää tietoa on myös 22.2.2021 voimaan astuneista tartuntatautilain väliaikaisista muutoksista. 

Ilmoittautuminen ennakkoon

Tilaisuus järjestetään Teamsin välityksellä torstaina 4.3. klo 15-16. Median ja kuntien edustajia pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen pirjo.ojanen(at)avi.fi. Kysymyksiä voi lähettää ilmoittautumisen yhteydessä. Myös tiedotustilaisuudessa on mahdollisuus pyytää puheenvuoroa chatin kautta.

Kysymyksiin vastaamassa on Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtoa ja asiantuntijoita sekä kuntien ja sairaanhoitopiirien edustajia molemmista maakunnista.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille klo 14.

Lisätietoa tiedotustilaisuudesta:

 • Mari Kaarnavaara-Puutio, viestintäpäällikkö, puh. 029 501 6410, mari.kaarnavaara-puutio(at)avi.fi
 • Pirjo Ojanen, suunnittelija, puh. 029 5018052, pirjo.ojanen(at)avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikille Vestas Oy:n tuulivoimatyömaiden työntekijöille pakollisen terveystarkastuksen Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla16.4.2021 16:21:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki tänään tartuntatautilain pykälien 15 ja 16 mukaisen päätöksen pakollisista terveystarkastuksista Vestas Oy:n tuulivoimatyömaihin kuuluvilla Saunamaan ja Suolakankaan työmailla Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla työskenteleville henkilöille koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Määräys on voimassa 16.-30.4.2021.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tarkastanut Ähtärin eläinpuistossa olevan Flowparkin vaijeriliukuradan vaikutukset eläinten hyvinvointiin16.4.2021 15:19:08 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti 7.4. Ähtärin eläinpuiston vaijeriliukuradan, joka kulkee osittain karhujen ulkotarhan ylitse. Karhut vaikuttavat hyvinvoivilta, mutta eläinpuisto on velvoitettu järjestämään tehostettua seurantaa, jotta mahdollisiin toimenpiteisiin voidaan tarvittaessa ryhtyä eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme