Suomen Punainen Risti SPR

/// KORJATTU TIEDOTE///Nuorten Turvatalot pitävät ovensa auki pääsiäisenä

Jaa

KORJATTU TURVATALOJEN AUKIOLOAJAT! Yhteiskunnan poikkeuksellinen tilanne näkyy nuorten ja perheiden arjessa. Punaisen Ristin Nuorten turvataloilla halutaan vastata avuntarpeeseen tilanteessa, missä moni on joutunut sulkemaan toimintansa.Tilapäismajoitus on avoinna pääsiäisenä nuorille, jotka tarvitsevat turvallista yösijaa.

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

- Ristiriidat perheissä saattavat kärjistyä, kun kotioloissa vietetään rajoitusten vuoksi paljon aikaa. Myös asunnottomien nuorten asema on koronatilanteessa haastava. On tärkeää, että nuoret ja perheet saavat nopeasti ja helposti apua erityisen vaikeassa tilanteessa, sanoo Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää

Tilapäistä majoitusta tarvitsevat nuoret ovat tervetulleita turvataloille, jos heillä ei ole flunssaa tai muita koronavirukseen viittaavia oireita. Turvatalot sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Turun turvatalo päivystää ympäri vuorokauden koko pääsiäisen ajan ja muut turvatalot normaalien aukioloaikojen mukaan.

Nuorille ja perheille joustavaa digitaalista tukea

Tilapäismajoituksen lisäksi Nuorten turvatalot tarjoavat nuorille ja heidän perheilleen keskusteluapua sekä tukea nuorten itsenäistymiseen. Toimintaa on jatkettu puhelin- ja verkkoyhteyksin.

- Olemme kiitollisia siitä, että yhteys nuoriin ja perheisiin on säilynyt. Viime viikkoina olemme saaneet rohkaisevia kokemuksia uusista tavoista auttaa nuoria ja heidän läheisiään. Auttamisen oivalluksia on syntynyt, kun olemme tehneet etäkotikäyntejä tai kohdanneet perheitä digineuvotteluissa, kertoo Suurpää. 

Digitaalinen tuki on otettu pääosin hyvin vastaan.

- Videotapaamiset eivät toki korvaa elävää kohtaamista, mutta digiaika on tätä päivää ja poikkeustilanteiden järjestelyistä on tärkeää ottaa opiksi myös jatkossa, kommentoi itsenäistymistä tukevalla etäkotikäynnillä kotiaan esitellyt nuori.  

Nuorten huoli näkyy Sekasin-chatissä

Keskusteluapua tarjoava Sekasin-chat saa tällä hetkellä päivittäin noin 150 yhteydenottoa. Punaisen Ristin ja MIELI Suomen Mielenterveys ry:n yhdessä toteuttamaan chattiin koulutetaan uusia verkkovapaaehtoisia vastaamaan nuorten lisääntyneisiin huolenaiheisiin. Maaliskuun lopussa jopa 600 nuorta päivässä jäi keskustelujen ulkopuolelle jonottamaan vuoroaan ja tilanteeseen on reagoitu.

- Poikkeusoloissa korostunut auttamishalu näkyy Sekasin-chatissä ja parin viikon aikana on saatu kymmeniä uusia tahoja mukaan Sekasin-verkostoon, kertoo Suurpää.

Kaikilta turvataloilta saa tukea ja apua pääsiäisen aikaan normaalien aukioloaikojen mukaisesti: arkipäivinä vuorokauden ympäri ja viikonloppuisin ilta- ja yöaikaan. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17-10.

Turussa turvatalo päivystää koko pääsiäisen perjantaista maanantaihin ympäri vuorokauden ja majoittaa klo 17-10.

Turvatalojen yhteystiedot ja aukioajat 

Sekasin-chat: www.sekasin.fi

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja perheitä arjen kriiseissä ja pulmissa. Turvataloilta saa keskusteluapua ja nuori voi tarvittaessa yöpyä turvatalolla. Maksutonta apua saa ilman lähetettä tai ajanvarausta. Lisäksi turvatalot auttavat nuoria valtakunnallisesti verkossa: www.sekasin247.fi

Lisätietoja:

Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää, p. 050 543 8251

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

This Christmas, young people’s families will need special support – youth shelters will provide help both online and in person21.12.2020 13:15:00 EETTiedote

The coronavirus pandemic has widened the well-being gap amongst young people and families. While some people enjoy spending more time together, others experience conflicts. As the pandemic continues over the holidays, it is important for families to receive support quickly and effortlessly. The Red Cross youth shelters will be on call throughout Christmas, and help will be available both online and face-to-face.

Denna jul behöver ungas familjer speciellt stöd – De ungas skyddhus hjälper till på nätet och ansikte mot ansikte21.12.2020 13:15:00 EETTiedote

Coronatiden har ökat välfärdsskillnader hos ungdomar och familjer. Andra njuter av att ha mer tid med familjen, hos andra har den spänt relationerna. Då coronasituationen fortsätter över helgdagarna är det viktigt att familjerna får stöd snabbt och lätt. Röda korsets De ungas skyddshus dejourerar hela julen och man kan söka hjälp både personligen och på nätet.

Tänä jouluna nuorten perheet tarvitsevat erityistä tukea – Nuorten turvatalot auttavat verkossa ja kasvokkain21.12.2020 13:15:00 EETTiedote

Korona-aika on kasvattanut nuorten ja perheiden hyvinvointieroja. Toiset nauttivat lisääntyneestä perheajasta, toisilla se on kiristänyt välejä. Koronatilanteen jatkuessa yli juhlapyhien on tärkeää, että perheet saavat tukea nopeasti ja helposti. Punaisen Ristin Nuorten turvatalot päivystävät läpi joulun, ja apua voi hakea sekä kasvokkain että verkosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme