Podit Oy

10-osainen ”Myyntistudio” podcast -sarja opettaa myynnin perusperiaatteet

Jaa
Mika D. Rubanovitschin uusi, tänään ilmestynyt Podit® Originals -sarja ”Myyntistudio” on 10-osainen näppärä myyntikoulutus podcast-muodossa. Jokainen jakso on noin 10 minuutin pituinen tehopaketti myynnin eri osa-alueista.

Myyntistudio podcast -sarjassa käydään läpi myynnin perusperiaatteita ja psykologiaa. Kuuntelija saa käytännönläheistä ohjeistusta myyntiin ja tavoitteena on ymmärtää, mistä osatekijöistä myynti ja sen psykologia muodostuvat ja miten myyjä hallitsee omaa tekemistään.

Sarja on tarkoitettu kaikille myynnin ja asiakaspalvelun parissa työskenteleville sekä esihenkilönä toimiville.

Ensimmäisessä Myyntistudio-jaksossa käydään läpi asiakasluokituksen perusteet eli mihin asiakkaisiin kannattaa ensisijaisesti panostaa ja miksi asiakasluokitusta ylipäätään tehdään. 

Podcastin aikana Rubanovitsch haastaa kuulijaa erityisesti miettimään, miten hyvin kuulija itse tuntee asiakkaansa ja kuinka uusasiakashankinta hoidetaan. Jakso vastaa kysymykseen, mitä on psykologisesti asiakasluokituksen takana.

Asiakasluokituksessa yleensä luokitellaan asiakkaat esimerkiksi A, B ja C -asiakkuuksiin. Uusasiakashankinta luokitellaan D ja E -asiakkuuksiin. 

A-asiakkuudet ovat niitä, joita pitää suojella. B-asiakkuudet ovat niitä, joiden nykyarvo on hyvä, mutta niistä ei odoteta kasvupotentiaalia. B-asiakkuudet jakautuvat vielä esimerkiksi B1-asiakkuuksiksi, joihin kannattaa panostaa, koska niissä on kasvupotentiaalia. C-asiakkuudet ovat useasti ns. aikavarkaita ja heitä pitäisi pystyä tehokkaasti palvelemaan ensisijaisesti täysin digitaalisesti. Monesti myyjät kuitenkin käyttävät paljon aikaansa näihin, mikä on pois kannattavista ja kasvavista A sekä B -asiakkuuksista.

Rubanovitschin Myyntistudio-podcastissa haastetaan kuuntelijat miettimään, ei niinkään teknistä asiakkuusluokittelua, vaan mitä tapahtuu, kun luokitus on tehty.

Rubanovitsch on havainnut, että luokituksen jälkeen ei ole monesti mietitty, mitä luokittelun jälkeen tapahtuu tai millä hoitomallilla asiakkuuksia hoidetaan siten, että hyödynnettäisiin asiakkuuksien kasvupotentiaali.

Hoitomallit täytyy laatia operatiivisella, taktisella ja strategisella tasolla. Monesti operatiivinen taso on hyvin määritelty ja kuvattu. Taktisen tai strategisen tason hoitomalli taas on huonommalla tolalla. Ne voivat olla esimerkiksi sitä, että on määritelty, montako kertaa vuodessa kohdataan, ketkä osallistuvat asiakaspalavereihin ja millä agendalla tavataan. 

No mistä asiakastapaamisissa puhutaan? Asiakas monesti odottaa, että myyjä ymmärtää asiakkaan toimialaa, asiakkaan asiakkaita ja miten myyjäorganisaatio voi auttaa asiakasta olemaan entistä kilpailukykyisempi, sekä mitkä ovat toimialan trendit. Näin toimien asiakas näkee myyjäorganisaation strategisena kumppanina. 

Lopuksi Rubanovitsch vielä painottaa, että myyjän täytyy tuntea asiakkaansa ja käyttää oma aikaresurssi tehokkaasti. 

Rubaa mahan täydeltä eli Mika D. Rubanovitschin podcastit ja äänikirjat Poditissa: 

  • UUSI: ”Myyntistudio” Podit Originals -sarja, 10 jaksoa (1. jakso julkaistu 14.4.2022)
  • ”Bisnekset Kasvuun” Podit Originals -sarja, 8 jaksoa
  • ”Kukkulan Kuningas: 10 askelta itsensä johtamiseen” -äänikirja 

Kokeile 14 vuorokautta ilmaiseksi Suomen parasta business-podcastien ja -äänikirjojen palvelua. Tarjolla on tuhansia kirjoja ja podcasteja. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Podit Oy
Podit Oy
Mannerheimintie 109
00280 HELSINKI

http://www.podit.fi

Podit® on yrityksen avainhenkilöiden ja suomalaisten yksityisten sijoittajien 100 prosenttisesti omistama start-up yritys, jonka päämaja on Helsingissä.

Podit® -applikaatio ladattavissa Google Playssa ja AppStoressa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Podit Oy

Bo Haraldin uusin podcastsarja: Faktalompakko tulee - oletko valmis?8.6.2022 07:30:00 EEST | Tiedote

Pankkien ja myöhemmin koko yhteiskunnan digitalisaatiohankkeissa mukana ollut Bo Harald hyppää uuden äärelle juontaessaan ensimmäistä podcastsarjaansa - tunnetaanhan Harald edelläkävijänä monessa asiassa, niin myös tässä. “Faktalompakko tulee - oletko valmis?” on uusi Podit® Originals -sarja, jonka tavoitteena on mahdollisimman kansantajuisesti kertoa edessä olevasta valtavasta muutoksesta datan ja digin maailmassa. Tavoitteena on, että ihmiset kotona, työtehtävissä, yrittäjinä ja politiikassa ymmärtävät, miten faktalompakot ja niitä yhdistävä infrastruktuuri parantavat oman datan hallintaa, palveluita ja tuottavuutta, sekä vähentävät kitkaa, riskejä, harmaata taloutta ja rikollisuutta. Ja että osaamme laajemmin olla ylpeitä siitä, että Suomi on tälläkin digisaralla edelläkävijä.

Inhimillinen johtaminen -podcast avaa modernia johtamista modernien johtajien suulla1.6.2022 07:30:00 EEST | Tiedote

Uudessa, tänään julkaistussa Podit® Originals -sarjassa ”Inhimillinen johtaminen” keskitytään kokeneiden johtajien tarinoihin ja kokemuksiin ihmisten johtamisesta. Sarjassa on kahdeksan reilun puolen tunnin osaa ja sarjan juontaa modernin työelämän ja johtajuuden kehittäjä, Timanttia Consulting toimitusjohtaja Ulla Vilkman. Sarja tarjoaa kuuntelijalle mahdollisuuden peilata omaa johtamistaan, kuulla kokemuksia, sekä mahdollisuuden oppia vieraiden kokemista onnistumisista ja jopa virheistä.

Juuri 45 miljoonan euron rahoituksen saaneen suomalaisen fintech-yhtiö Enfucen perustaja Monika Liikamaa on rohkea yrittäjä - myös mielipiteissään ja laukookin totuuksia podcast-sarjassa ”Kasvupääoma”15.12.2021 07:30:00 EET | Tiedote

Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Pia Santavirran uudessa Podit® Originals podcast -sarjan ”Kasvupääoma” kuudennessa jaksossa vieraana on finanssiteknologiayritys Enfucen toimitusjohtaja ja perustaja Monika Liikamaa. Viime viikolla julkaistiin suomalaisen fintech-yhtiö Enfucen saama 45 miljoonan euron rahoitus. Pääsijoittajina tällä rahoituskierroksella oli eurooppalainen pääomasijoitusrahasto Vitruvian Partners, kiinalainen teknologiayhtiö Tencent, suomalainen Maki.vc sekä yhtiön aikaisempia sijoittajia.