Jyväskylän yliopisto

10-vuotias EduCluster Finland on uudistuva ja entistäkin kansainvälisempi

Jaa

Vuonna 2010 perustetusta jyväskyläläisestä koulutusosaajien keskuksesta on kasvanut maailmanlaajuisesti operoiva koulutusviennin pioneeri. Tärkeitä kriittisiä menestystekijöitä ovat alusta asti olleet vahva taustatuki, innovatiivisuus, rautaiset alansa ammattilaiset sekä uudistusmieliset yhteistyötahot.

Koulutusviennin pioneerina tunnetun EduCluster Finlandin tarina alkoi käytännössä 10 vuotta sitten, kun Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia yhdistivät voimansa menestyneen suomalaisen koulutuksen tunnetuksi tekemiseksi maailmalla. Syntyi EduCluster Finland (ECF), koulutusviennin osaamiskeskus.

Uunituoreen yhtiön maailmanvalloitus alkoi vuonna 2010, kun Arabiemiirikuntien opetusministeriö solmi kaupallisen sopimuksen ECF:n kanssa maan koulutusreformin vauhdittamiseksi ja kahden suomalaisittain toimivan koulun operoimiseksi Abu Dhabissa ja Al Ainissa. Paikallisten opettajien pedagogisesta koulutuksesta ja maisteriopinnoista vastasi Jyväskylän yliopisto.

Toinen merkittävä virstanpylväs saavutettiin vuonna 2014, jolloin Qatarin valtio kutsui ECF:n operoimaan suomalaista koulua pääkaupunkiin, Dohaan. Qatar-Finland International School aloitti toimintansa alle 100 alkuopetusikäisen oppilaan kouluna, mutta on reilun kuuden toimintavuotensa aikana kasvanut yhdeksi kaupungin arvostetuimmaksi K-12 kouluksi, joka palvelee niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin perheitä.

Jyväskylän yliopiston vahva opettajankoulutusosaaminen ja monialainen tutkimustyö ovat olleet tärkeässä roolissa kansainvälisten koulujen henkilöstökoulutuksissa. Aasiassa ja erityisesti Kiinassa toteutettavien koulutusten määrä on ollut noususuhdanteinen koko ECF:n elinkaaren ajan.

Suomen ensimmäinen ammatillisen koulutuksen tutkintovienti toteutettiin yhdessä Gradian kanssa vuonna 2018, kun Qatar-Finland International Schoolin ohjaajat suorittivat koulunkäynninohjaajan ammattitutkinnon. Qatarin koulun kansainvälisten opettajien pedagoginen pätevöittämiskoulutus aloitettiin yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK:n kanssa vuonna 2019.

Taitojen oppimista korostavalle koulutukselle on maailmalla kysyntää ja ECF toimiikin nykyisin maailmanlaajuisesti. Projekteja, hankkeita ja yhteistyökumppaneita on yli 200 maassa, ja laaja asiantuntijaverkosto kattaa erityisosaajia koko koulutuksen alalta. Edes pandemia ei ole saanut EduClusteria polvilleen, vaan se jatkaa uudistuneena uuden toimitusjohtajansa Kati Loposen luotsaamana ja omistajien vankalla tuella luottavaisena kohti seuraavaa vuosikymmentä.

Lisätietoja

Kati Loponen

toimitusjohtaja, EduCluster

kati.loponen@educluster.fi

050 440 7989

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Osuuskauppa KPO tukee kauppatieteellistä koulutusta merkittävällä 100 000 euron lahjoituksella Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiölle27.10.2020 09:11:52 EETUutinen

Osuuskauppa KPO on tehnyt yhteensä 100 000 euron arvoisen lahjoituksen Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiölle. Lahjoituksen taustalla on Osuuskauppa KPO:n ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen jakamat yhteiset tavoitteet kohottaa alueen osaamista, tukea yritystoimintaa sekä vahvistaa maakunnan kilpailukykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme