HY:// Kutsu: Globaalia oikeudenmukaisuutta ja demokratiaa ruisleivän ääressä 14.11. klo 9 Tiedekulmassa
Aamukahvitilaisuudessa oikeudenmukaisuudesta ja demokratiasta keskustelevat kanssanne:
1. Dosentti, akatemiatutkija ja sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtori Johanna Kantola. Hänen aiheenaan on ”Tasa-arvo toisin nähtynä” ja taustana kysymys Suomesta tasa-arvon mallimaana.
2. Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen aiheenaan ”Muhammed-videot, Pussy Riot ja globaalin demokratian mahdollisuus”.
3. Rikos- ja prosessioikeuden professori Jukka Kekkonen, joka puhuu demokratian toteuttamisen ja säilyttämisen sietämättömästä vaikeudesta.
4. Sosiaalipsykologian professori Anna-Maija Pirttilä-Backman, joka pohtii sitä miten ihmiset saataisiin tulemaan toimeen keskenään.
Ilmoittautumiset 12.11. mennessä maria.peltonen@helsinki.fi
Aamukahvitilaisuus on osa Helsingin yliopiston Tiedekulman Globaali oikeudenmukaisuus ja demokratia –teemaviikkoa (12.-17.11.), jonka koko ohjelman löydätte osoitteesta:
http://blogs.helsinki.fi/wdc-2012/globaali_oikeudenmukaisuus_ja_demokratia/
Joka päivälle on oma teemansa: maanantaina maailmanpolitiikan demokraattisuudesta, tiistaina tasa-arvosta, keskiviikkona ruisleivästä ja leivän riittävyydestä kaikille, torstaina sosiaalipsykologiaa monesta kulmasta, perjantaina demokratian toteutuksesta ja ylläpidosta ja lauantaina englannin kielellä global justice and democracy. Lisäksi maanantaista perjantaihin on joka päivä Ajattelun tunti, joka on osa Kansallista Ajattelun viikkoa.
Tervetuloa aamiaiselle ja kiinnostaviin tilaisuuksiimme!
Lisätietoja:
Anneli Portman, puh. 09 191 24875, s-posti anneli.portman@helsinki.fi
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Itämerennorppien määrästä uusi tarkempi arvio – metsästys jarruttaa kannankasvua16.7.2025 09:02:24 EEST | Tiedote
Itämerennorppakanta on kasvanut viisinkertaiseksi 1970-luvulta, jolloin pitkään jatkunut liikametsästys ja ympäristömyrkyt uhkasivat lajin tulevaisuutta. Uusi tilastollinen malli tarkentaa nyt norpan kanta-arviota.
Liito-orava on taigametsien tulevaisuuden avainlaji9.7.2025 11:26:52 EEST | Tiedote
Tuore geneettinen tutkimus paljastaa yllättäviä piirteitä liito-oravan evoluutiosta sekä vakavia huolia lajin suojelun kannalta. Kaukoidässä saattaa asustaa oma alalaji.
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme