Sisilian aurinko saapuu maaliskuussa Pinellaan

Lämpöä ja välimerellistä tunnelmaa maaliskuun keskelle tuo sisilialainen viinien huipputuottaja Planeta, joka on tuottanut Pinellalle ikioman punaviinin sekä keväisen viinimenun. Molemmat lanseerataan Pinellassa 13. maaliskuuta.
Pinellan oma punaviini on valmistettu Nero d’Avola- ja Syrah-rypäleistä, joilla molemmilla on tärkeä rooli sekoituksessa. Nero d’Avola edustaa sisilialaisia perinteitä ja runsasta, lämmintä ja pehmeää hedelmäisyyttä viinissä, kun taas Syrah’n tehtävä on tuoda mukavaa mausteisuutta ja pientä särmää jälkimakuun. Hyvä hapokkuus tekee siitä miellyttävän ruokaviinin ja auttaa viiniä tulemaan esiin erilaistenkin ruoka-aineiden ja makujen kanssa.
Planeta-viinitalon historia on melko nuori, mutta sitäkin loistokkaampi. Se on kolmen serkuksen, Alessio, Francesca ja Santi Planetan johtama perheyritys, jonka ansioksi voidaan katsoa Sisilian nostaminen maailman viinikartalle bulkkiviinien tuottajasta kansainvälisesti arvostettujen laatuviinien tuottajaksi.
Maailman tietoisuuteen Planeta nousi 90-luvun lopulla erityisesti huippulaadukkailla Chardonnay- ja Merlot-viineillään. Myöhemmin Planeta on ollut edelläkävijä myös alkuperäisten sisilialaisten ja manneritalialaisten lajikkeiden laatutuottajana.
Planetan tarhat ja viininvalmistamot sijaitsevat Sisiliassa viidellä eri alueella Menfissä, Sambuca di Siciliassa, Vittoriassa, Notossa ja uusimpana tulokkaana Castiglione di Siciliassa Etnan juurella.
Planeta-menussa maistuu aito Sisilia
Kevään aikana Pinellassa pääsee nauttimaan myös sisilialaisia makuelämyksiä. Pinellassa on tarjolla 13. maaliskuuta - 5. huhtikuuta viiden ruokalajin Planeta-menu, jonka on suunnitellut Planetan sous-chef Salvatore Termine yhdessä Pinellan keittiömestareiden kanssa.
Termine saapuu itse menun lanseeraukseen ja vierailee Pinellan keittiössä 13.-15. maaliskuuta tuoden mukanaan palan aitoa Sisiliaa. Keväisen menun alkuruokina nautitaan “Sisilialainen Caponata” sekä merirapua. Pääruokina tarjoillaan Sedanipastaa ja karitsankaretta ”sous vide”. Menun kruunaa manteliparfait suklaakastikkeen kera.
Planeta-menuun on suunniteltu myös yhteensopivat viinit Planetan sommelierin Sandro Randazzon toimesta.
Pinella-viini saatavilla 13. maaliskuuta alkaen. Viiden ruokalajin Planeta-menu tarjolla 13.3-5.4.2014. Menun hinta 58 €, viinipaketti 27 €. Pöytävaraukset ja tiedustelut Pinellasta p. (02) 445 6500 tai info@pinella.fi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ravintola Pinella
Vanha Suurtori 2
20500 Turku
p. 044 756 7872 tai 044 756 7871
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Ravintola Pinella: perustettu 1848, päivitetty 2020.
Olohuoneesi Aurajoen liplatuksessa, historiallisen Turun sydämessä, vilkkaan kulttuurikaupungin sykkeellä. Kasvisten juhlaa, Aasian makuja ja hyvää fiilistä yhteisessä pöydässä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pinella
Ravintola Pinellan tilalle avataan Via Tribunali -ravintola20.9.2021 14:00:00 EEST | Uutinen
Turkulainen klassikkoravintola Pinella palvelee asiakkaita nykyisellä konseptilla viimeistä kertaa la 25.9.2021. Kulttuurihistoriallinen kiinteistö Aurajoen rannalla säilyy Sunborn-konsernin omistuksessa, ja ravintoloitsijana vetovastuun ottaa uusi toimija Son of a Punch. Suomen vanhimmaksikin tituleeratussa ravintolassa päästään ruokailemaan taas marraskuun alussa.
Turun Vanhalle Suurtorille uusi pop up -ravintola Ahi Ahi12.7.2021 12:29:36 EEST | Tiedote
Turun Vanha Suurtori sai uutta elämää, kun ravintola Pinellan yläterassille avautui pop up -ravintola Ahi Ahi. Pinellan pikkusisko, poke bowleja ja drinkkejä tarjoileva terassiravintola Ahi Ahi palvelee ti-la klo 11-18.
Turkulaisille tuttu ravintola Pinella avaa uudella fiiliksellä6.3.2020 07:00:00 EET | Uutinen
Turkulaisten rakas olohuone on ajateltu kokonaan uudelleen. Sekä makumaailmaltaan että interiööriltään uudistunut Pinella avataan jälleen 6.3. Entisestä on säilytetty toki parhaat palat - upea sijainti Aurajoen rannalla historiallisen Turun sydämessä sekä intohimo ruokaa ja elämyksellistä ateriointia kohtaan.
Ravintola Pinella uudistuu24.2.2020 11:11:47 EET | Uutinen
Turkulaisten rakas olohuone on ajateltu kokonaan uudelleen. Entisestä säilytettiin toki parhaat palat - upea sijainti sekä intohimo ruokaa ja elämyksellistä ateriointia kohtaan. Uuden Pinellan pääsee kokemaan 6.3. alkaen, kun ovet jälleen avataan vieraille lyhyen tauon jälkeen.
Kokeilunhaluisen kondiittorin maistelumenu Pinellassa15.4.2019 14:51:11 EEST | Kutsu
Kondiittori Pinja Paakkonen tuo maailmalla trendikkään maistelumenuidean Turkuun - toukokuussa Pinellassa herkutellaan kolmen ruokalajin jälkkärimenulla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme