STT

STT-Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari voitti Vuoden Uutiskuva -palkinnon

Jaa
STT-Lehtikuvan valokuvaaja Jussi Nukari voitti Vuoden Uutiskuva -palkinnon Vuoden Lehtikuvat 2013 -kilpailussa. Vuoden Uutiskuvassa Greenpeace-aktivisti Sini Saarela on kuvattuna oikeudenistunnossa Pietarissa. Kuvanottohetkellä marraskuussa 2013 Saarela istui tutkintavankeudessa Venäjällä. Tuomaristo perusteli kuvaa konstailemattomaksi, suoraksi uutiskuvaksi, joka ei huuda visuaalisuudellaan. Sisältö riittää, kun sitä on.
Kuvassa Jussi Nukari ja palkittu Vuoden Uutiskuva. Kuva: Markku Ulander/ Lehtikuva
Kuvassa Jussi Nukari ja palkittu Vuoden Uutiskuva. Kuva: Markku Ulander/ Lehtikuva

Jussi Nukari palkittiin lisäksi kunniamaininnalla toisesta kuvastaan. Kunniamaininnan saaneessa kuvassa Kansallisoopperan kuoro ja baletti esiintyvät kansanedustajille ennen täysistuntoa eduskunnassa. Tuomaristo perusteli kunniamaininnan saanutta kuvaa positiiviseksi kuvaksi lobbauksesta, jota eduskunnassa tapahtuu päivittäin.

”Olen iloinen, että suoraa, konstailematonta uutiskuvaa arvostetaan, sillä katson olevani puhdasverinen kuvajournalisti. Rehellisyys ja luotettavuus ovat kuvajournalismissa yhtä olennaiset lähtökohdat kuin uutistuotannossakin”, Jussi Nukari kommentoi saamaansa palkintoa.

STT-Lehtikuvan toimitusjohtaja Mika Pettersson iloitsee Vuoden Uutiskuva -palkinnosta: ”Jussi Nukari on uutiskuvauksen ammattilainen ja ansaitsee tämän tunnustuksen. Palkinto tuli STT-Lehtikuvalle merkityksellisestä kategoriasta, uutistoiminnasta.”

Vuoden Lehtikuvat on Suomen Lehtikuvaajat ry:n vuosittain järjestämä kilpailu.

STT-Lehtikuva on media- ja viestintäkonserni, jonka tarjontaan kuuluvat uutispalvelut, kuvamyynti sekä viestinnän palvelut kuten tiedotejakelu ja mediaseuranta.

 

Lisätietoja:

Mika Pettersson, toimitusjohtaja, vastaava päätoimittaja, puh. (09) 6958 1201

Kuvalinkki: Vuoden Uutiskuva ja kunniamaininnan saanut kuva: http://kuvakauppa.lehtikuva.fi/edoris?tem=gallery_f&id=7aa7db2462224264ea70154a085a759f

Jussi Nukarin portfolio: http://kuvakauppa.lehtikuva.fi/edoris?tem=gallery_f&id=7aa7d2256a2a4264d8536d64b9e2fe98

Jussi Nukari Twitterissä: @jnukari

www.stt-lehtikuva.fi, www.lehtikuva.fi

Liite: kuva: Markku Ulander/ Lehtikuva 

Kuvat

Kuvassa Jussi Nukari ja palkittu Vuoden Uutiskuva. Kuva: Markku Ulander/ Lehtikuva
Kuvassa Jussi Nukari ja palkittu Vuoden Uutiskuva. Kuva: Markku Ulander/ Lehtikuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Tekoäly tietotoimistossa: STT ei tingi uutisten aitoudesta22.6.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen Tietotoimisto (STT) on linjannut tekoälyn käyttöä eri palveluissaan. Periaatteena on, että yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa tietotoimiston tuottamaan ja välittämään tekstiin ja kuvaan. Siksi tekoäly ei STT:ssä tee tiedonhankintaa, vaan uutiset ja uutiskuvat ovat aina aitoja. Sen sijaan tekoälyä ja automaatiota hyödynnetään muilla tavoin työn tehostamiseksi. Aitouden lisäksi toinen tärkeä periaate on läpinäkyvyys. Tavoitteena on, että yleisö tietää, jos tekoälyä on hyödynnetty esimerkiksi STT Info -tiedotepalvelun välittämien tiedotteiden tai Lehtikuvan kuvakaupan tarjonnassa olevien kuvituskuvien tuottamisessa. STT seuraa aktiivisesti uusien työkalujen kehitystä ja ottaa sovelluksia käyttöönsä, kun voi olla varma, että niiden tuottamat sisällöt vastaavat tietotoimiston laatuvaatimuksia. STT on monipuolinen media- ja viestintätalo, jolla on kolme keskeistä liiketoiminta-alaa. Mediapalvelut palvelee uutismediaa ja muita asiakkaita, jotka julkaisevat STT:n uutis- ja

STT vahvistaa uutistyötä, kolmanneksi toimituspäälliköksi Janne Huuskonen15.11.2022 10:28:33 EET | Tiedote

Suomen Tietotoimistoon on nimitetty kolmas toimituspäällikkö, vastuualueenaan journalistinen laatu ja kehitys. Uudessa tehtävässä aloittaa 1. elokuuta 2023 Janne Huuskonen, jolla on pitkä kokemus STT:stä aiemmalta työuraltaan. Viime vuodet Huuskonen on työskennellyt teknologiayrityksessä markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä sen ohessa kirjoittanut ja toimittanut kirjoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme