Oppian

12 vuotta orjana -kirja ilmestynyt suomeksi

Jaa

Orjuuden arjesta kertova klassikkoteos 12 vuotta orjana on ilmestynyt ensi kertaa suomeksi. Kirjassa Solomon Northup kertoo, kuinka hänet siepattiin ja myytiin orjaksi 1840-luvulla. Kahdentoista orjuudessa viettämänsä vuoden jälkeen Northup onnistui kuitenkin palaamaan vapauteen ja perheensä pariin.

Elokuvanakin tunnettu tositarina on väkevä dokumentti orjuuden arjesta sekä yhteiskunnasta, joka perustuu värillisten ihmisten järjestelmälliseen alistamiseen.

Northupin muistelmat ovat olennaista luettavaa kaikille tasa-arvosta ja Yhdysvaltojen historiasta kiinnostuneille. Kirja auttaa myös ymmärtämään USA:n nykyhetkeä ja tulevaisuutta, sillä orjuuden vaikutukset ovat yhä läsnä amerikkalaisessa yhteiskunnassa.

Kirjan on julkaissut Oppian, vuonna 2018 perustettu uusi kotimainen yleiskustantamo. Oppian on julkaissut ensimmäisen toimintavuotensa aikana mm. Nikola Teslan muistelmat sekä Virginia Woolfin ja James Joycen aiemmin suomentamatonta tuotantoa.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt:
media@oppian.fi
puh. 041 470 4381

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oppian
Oppian
PL 44
02241 Espoo

http://oppian.fi

Oppian on korkealaatuista kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppimateriaaleja julkaiseva kustantamo, joka on perustettu vuonna 2018.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oppian