Espoon kaupunki - Esbo stad

12–15-vuotiaiden koronarokotukset alkavat

Jaa

Covid-19-rokotteita voidaan tarjota maanantaista 9.8. alkaen kaikille perusterveille 12–15-vuotiaille espoolaisille. Henkilön tulee olla täyttänyt 12 vuotta, jotta hän voi saada rokotuksen. Lapsille ja nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Tavoitteenamme on varmistaa, että kaikki halukkaat saavat rokotteen mahdollisimman nopeasti.

Espoossa 12–15-vuotiaat voivat saada rokotteen kouluterveydenhuollossa tai rokotuspisteellä

Rokotukset järjestetään kouluissa maanantaista 16.8. alkaen koulu ja luokka kerrallaan. Kouluissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse ajanvarausta. Vanhempia ja oppilaita tiedotetaan koulu- ja luokkakohtaisista rokotuksista vielä tarkemmin Wilman kautta. Rokotusviikkojen aikana kouluterveydenhuollossa on vain vähän muita vastaanottoja.

Mikäli huoltaja haluaa olla mukana nuoren rokotuksessa, pyydämme varaamaan rokotusajan rokotuspisteeltä, sillä emme pysty antamaan tarkkaa aikataulua tietyn koulun tai luokan rokotuksista.

Ajanvaraus rokotuspisteiden rokotuksiin aukeaa maanantaina 9.8. iltapäivällä. Ensimmäinen rokoteannos on myös mahdollista hakea Iso Omenan rokotuspisteeltä ilman ajanvarausta arkisin 9.30–11.30 ja 12.15–14.00. Tiistaina 10.8. walk-in-rokotuspiste palvelee klo 9.3011.30 ja 12.1519.00. Huomaathan, että rokotuspisteillä on rajattu määrä rokotteita päivässä.

Jos nuori saa ensimmäisen rokotuksen rokotuspisteellä, myös tehoste annetaan rokotuspisteellä. Jos taas ensimmäisen rokotuksen saa koulussa, myös toinen annos annetaan koulussa.

12-15-vuotiaiden rokottaminen tulee mahdolliseksi, kun hallitus muutti vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista annettua valtioneuvoston asetusta. Tähän asti covid-19-rokotuksia on ollut mahdollista antaa kaikille yli 16-vuotiaille sekä niille 1215-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle

Kouluissa tapahtuvissa rokotuksissa tullaa hyödyntämään huoltajien kirjallista suostumusta. Suostumuslomake löytyy koronarokotusaika-sivulta: https://www.koronarokotusaika.fi/uudenmaan-asukkaille/ Kouluterveydenhuolto antaa suostumuslomakkeesta tarkemmat ohjeet myöhemmin.

Alaikäinen voi kuitenkin itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista.

Rokotusajan varaaminen rokotuspisteeltä

Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä www.koronarokotusaika.fi. Tarvitset tunnistautumista varten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Huoltaja voi varata ajan alle 18-vuotiaan lapsensa puolesta.

Jos haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18).

Ensimmäinen rokotukset ilman ajanvarausta Iso Omenan rokotuspisteellä

Ensimmäisen koronarokoteannoksen voi saada Iso Omenan rokotuspisteeltä ilman ajanvarausta arkisin klo 9.30–11.30 ja 12.15–14.00. Tiistaina 10.8. walk-in-rokotuspiste palvelee klo 19 saakka.

Valtioneuvoston tiedote asiasta: https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/koronarokotukset-laajennetaan-koskemaan-kaikkia-12-15-vuotiaita

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme