Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

12–15-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Jaa

Koronarokotuksen saavat seuraavaksi 12–15-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin altistava sairaus tai tila (riskiryhmät 1 ja 2). Rokotusajanvaraus aukeaa huomenna torstaina 1. heinäkuuta.

Nopeimmin rokotusajan voi varata verkosta osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 09 310 46300 (arkisin klo 8-18). Alaikäinen voi varata ajan itse. Aikaa varatessa tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Huoltaja voi myös varata ajan alaikäisen puolesta.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Tilanne arvioidaan rokotuspisteellä. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan rokottamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus. Suostumus tehdään tällä lomakkeella.

Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet ja tilat (riskiryhmä 1)

Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet ja tilat (riskiryhmä 2)

Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi-sivuilta.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä sitä mukaa kun niitä saadaan. Noin 390 000 helsinkiläistä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa.

70-vuotiaista ja tätä vanhemmista ensimmäisen rokotuksen on saanut jo yli 90 prosenttia. 45–69-vuotiailla rokotuskattavuus on 80 prosenttia tai enemmän. 40–44-vuotiaiden rokotuskattavuus on 76 prosenttia. 35-39-vuotiaiden rokotuskattavuus on 69 prosenttia. 30–34-vuotiaiden rokotuskattavuus on tällä hetkellä 63 prosenttia ja 25–29-vuotiaiden 56 prosenttia. 16-24-vuotiaiden rokotukset alkoivat viime viikolla.

”Suuri osa helsinkiläisistä on nyt rokotusvuorossa. Kannustamme kaikkia varaamaan rokotusajan, sillä rokotteen ottaminen on tärkeätä muun muassa rajojen takaa tulevien tartuntojen leviämisen ehkäisyssä”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

”Rokotteita riittää hyvin Helsingissä myös kesällä, ja rokotusaikoja on tarjolla kaikilla rokotuspisteillä”, Lukkarinen jatkaa.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Pfizerin rokotteiden annosväli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikkoa. AstraZenecan rokotteiden annosvälin voi lyhentää 8 viikkoon. Annosvälin lyhentäminen ei koske Pfizerin rokotetta. Koronarokote on
maksuton ja vapaaehtoinen.

Koronavirustaudin sairastanut saa nyt rokotteen kaksi kuukautta sairastamisen jälkeen

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan jatkossa rokotusta siinä
vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Koronavirustaudin sairastaneita tiedotetaan asiasta tekstiviestillä.

Lisätietoja:
Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen8.7.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS aloittavat yhdessä nuorille ja nuorille aikuisille kohdennetun kampanjan koronavirusrokotuksista. Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa julkaistavina videoina. Kampanjassa on mukana nuorille tuttuja some-vaikuttajia. Kanavina on Snapchat, Jodel, Instagram ja Facebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme