Alvar Aalto -säätiö

15. Alvar Aalto Symposium avaa uusia näkökulmia teollisuuden tulevaisuuteen

Jaa
Millainen on teollisen rakentamisen tulevaisuus? Miten megatrendit, digitalisaatio, uudet teknologiat, ilmastonmuutos, kaupungistuminen, kiertotalous ja kestävän kehityksen vaatimukset muuttavat tulevaisuuden teollista rakentamista ja suunnittelua? Tehdasmiljööt ovat aina inspiroineet uutta kuvataidetta, kirjallisuutta ja elokuvaa. Kaupunkisuunnittelussa hyödynnetään käytöstä poistuvia teollisia rakennuksia galleriatiloina ja asuinkäyttöön. Miten korjausrakentamista tai uudisrakentamista toteutetaan kestävän kehityksen periaatteilla – unohtamatta arkkitehti Alvar Aallon tapaan inhimillistä mittakaavaa.

15. Alvar Aalto Symposium – Future of Industry / Teollisuuden tulevaisuus -juhlaseminaari kokoaa kansainväliset huippuesiintyjät ja yleisön keskustelemaan ajankohtaisista arkkitehtuurin teemoista 12.–13.8.2021 Jyväskylään. Kaksipäiväisen hybriditapahtuman päätapahtumapaikkana on Jyväskylän yliopiston päärakennus. Pääteemoja ovat Reliable partner – teollisuusrakennukset kaupunkimiljöössä, Responsible action – kestävän kehityksen teollinen rakentaminen ja Building identity – teollisen arkkitehtuurin rooli aluesuunnittelussa. Päivien ohjelmaan sisältyy myös urbaaneja taide-elämyksiä kesäisessä Jyväskylässä ja kiertokäyntejä tehdasmiljöissä.

Kaleidoskooppi teollisuusrakentamisen tulevaisuuteen 

Alvar Aalto Symposium 2021 -ohjelma ja ilmoittautuminen tapahtumaan ovat nyt avoinna verkossa. Teollisesta rakentamisesta, kaupunkisuunnittelusta ja tulevaisuusvisioista alustavat huippuesiintyjät: arkkitehti Xu Tiantian (DnA_ Architects, Beijing, Kiina), arkkitehti Thomas Bonde-Hansen (Gottlieb Paludan Architects, Tanska), arkkitehti, professori Ute Schneider (KCAP-arkkitehdit Hollanti / Sveitsi / Kiina) ja arkkitehti Tuomas Kivinen (Virkkunen & Co, Suomi). Pääsihteeri Beniamino de Liguori Carino Adriano Olivetti Foundation -säätiöstä ja arkkitehti Pippo Ciorra MAXXI -museosta tuovat näyttelyterveiset Italiasta.

Metsäteollisuuden tulevaisuuden näkymiä avaavat Sebastián Hernández Maetschl, konsepteista vastaava johtaja Stora Enson Wood Products -divisioonasta ja Ville Hietalahti, Senior Vice President, konsernin riskienhallintajohtaja ja Suomen kiinteistöjohtaja Stora Ensosta. Brittiläinen arkkitehti Charlotte Skene Catling (Skene Catling de la Peña) ja Columbian yliopiston professori Adam Lowe Factum Foundation -säätiöstä (Espanja) kertovat puolestaan AALTOSIILO-taideprojektista, jota toteutetaan Oulun Toppilan entiselle teollisuusalueelle Alvar Aallon 1931 suunnittelemaan siilorakennukseen. Moderaattoreina toimivat arkkitehti Antti Ahlava Aalto-yliopistosta ja Docomomo Suomi Finland ry:n puheenjohtaja, FT Petteri Kummala Arkkitehtuurimuseosta. Lisää tähtiesiintyjiä ja ohjelmaa tulossa kevään aikana.

Alvar Aalto Symposium on joka kolmas vuosi järjestettävä kansainvälinen arkkitehtuuriseminaari, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua modernin arkkitehtuurin taiteellisista, yhteiskunnallisista ja teknisistä haasteista sekä uusista innovaatioista. Kaksipäiväiseen tapahtumaan liittyy runsas oheisohjelmisto, näyttelyitä ja arkkitehtuurikierroksia. Englanninkielisessä tapahtumassa on mukana myös suomenkielistä oheisohjelmaa. Tapahtuman järjestää Alvar Aalto -akatemia yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Yhteyshenkilöt

Nina Heikkonen, ohjelmapäällikkö
Alvar Aalto -säätiö
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi


Aila Svenskberg, viestintä, PRESS
Alvar Aalto -säätiö
puh. 040 659 1930
aila.svenskberg@alvaraalto.fi

Kuvat

Lataa
Puurakenteinen Tofu-tehdas (2018), Caizhain kylä, Songyang, Zhejiangin provinssi, Kiina. Arkkitehti Xu Tiantian, DnA_Design and Architecture, Beijing, Kiina. Kuva Wang Ziling.
Puurakenteinen Tofu-tehdas (2018), Caizhain kylä, Songyang, Zhejiangin provinssi, Kiina. Arkkitehti Xu Tiantian, DnA_Design and Architecture, Beijing, Kiina. Kuva Wang Ziling.
Lataa
The Red Apple, rakennuskompleksi (asuntoja, toimistoja, myymälöitä, ravintoloita), Wijnhaveineland, Rotterdam, KCAP ©Michel Kievits.
The Red Apple, rakennuskompleksi (asuntoja, toimistoja, myymälöitä, ravintoloita), Wijnhaveineland, Rotterdam, KCAP ©Michel Kievits.
Lataa
Värtan Bioenergy CHP Plant-17, energialaitos, Tukholma, Gottlieb Paludan Architects, UD Urban Design AB. Kuva©Robin Hayes.
Värtan Bioenergy CHP Plant-17, energialaitos, Tukholma, Gottlieb Paludan Architects, UD Urban Design AB. Kuva©Robin Hayes.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto -säätiö

JYVÄSKYLÄ ja HELSINKI

040 135 6210https://www.alvaraalto.fi

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Alvar Aalto -museo, säätiön osana, pitää yllä ja kartuttaa kokoelmiaan ja arkistojaan sekä tuottaa monipuolisia yleisön- ja asiantuntijapalveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö

Tyyppitalojen kiehtovaa historiaa New Standards -näyttelyssä1.2.2024 11:42:17 EET | Tiedote

Aalto2:ssa avautuu 16. helmikuuta New Standards – Puutalo Oy 1940–55 -näyttely, joka tuo esiin ainutlaatuisen tarinan suomalaisten puuelementtitalojen maailmanvalloituksesta toisen maailmansodan jälkeen. Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen paviljongissa vuonna 2021 ensimmäistä kertaa nähty näyttelykokonaisuus on täydentynyt valokuvaaja Juuso Westerlundin uusilla valokuvilla Puutalo Oy:n taloista Oulussa ja Raahen Lampinsaaren kaivoskylässä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye