Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

16–24-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Jaa

Koronarokotuksen saavat seuraavaksi 16–24-vuotiaat helsinkiläiset. 20–24-vuotiaiden eli vuosina 1997–2001 syntyneiden rokotusajanvaraus aukeaa maanantaina 21. kesäkuuta. 16–19-vuotiaiden eli 2002–2005 syntyneiden ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 23. kesäkuuta. Aikaa varatessa tulee olla täyttänyt 16 vuotta.

Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8-18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi-sivuilta.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä sitä mukaa kun niitä saadaan. Noin 350 000 helsinkiläistä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa.

70-vuotiaista ja tätä vanhemmista ensimmäisen rokotuksen on saanut jo yli 90 prosenttia. 55–69-vuotiailla rokotuskattavuus on 83 prosenttia tai enemmän. 45–54-vuotiaista rokotuksen on hakenut noin 79 prosenttia. 40–44-vuotiaiden rokotuskattavuus on 74 prosenttia. 35-39-vuotiaiden rokotuskattavuus on 65 prosenttia. 30–34-vuotiaiden rokotuskattavuus on tällä hetkellä 52 prosenttia. 25–29-vuotiaiden rokotukset alkoivat tämän viikon alussa.

”On erittäin tärkeätä, että pääsemme nyt rokottamaan myös nuorempia ikäryhmiä. Tämä on tärkeätä epidemian ja mahdollisten rajojen takaa tulevien virusmuutosten leviämisen ehkäisyssä”, johtava ylilääkäri Timo Carpén kertoo.

”Kannustan lämpimästi kaikkia varaamaan ajan rokotukseen kesästä ja mahdollisesta lomasta huolimatta, kun oma vuoro tulee. Kun saavutamme riittävän korkean korotuskattavuuden, reilut 80 prosenttia kaikissa rokotettavissa ikäryhmissä, niin pääsemme vähitellen palaamaan normaaliin elämään. Kyllä me kaikki olemmekin odottaneet, että pystyisimme esimerkiksi matkustamaan ja vihdoin nauttimaan erilaisista kulttuuri- ja musiikkitapahtumista, Carpén jatkaa.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Pfizerilla rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. AstraZenecan annosvälin voi lyhentää 8 viikkoon. Annosvälin lyhentäminen ei koske Pfizerin rokotetta. Koronarokote on maksuton ja
vapaaehtoinen.

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lisätietoja:
Johtava ylilääkäri Timo Carpén, p. 09 310 50075, timo.carpen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen8.7.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS aloittavat yhdessä nuorille ja nuorille aikuisille kohdennetun kampanjan koronavirusrokotuksista. Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa julkaistavina videoina. Kampanjassa on mukana nuorille tuttuja some-vaikuttajia. Kanavina on Snapchat, Jodel, Instagram ja Facebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme