Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

STOP TURHALLE BYROKRATIALLE - viljelijätilaisuus Seinäjoella 4.9.2014

Jaa
Byrokratia näännyttää viljelijän. Suunnitelmallisuudelle ja luovuudelle ei jää tilaa, kun suurin huoli on yhä tarkemmaksi käynyt valvonta. Nyt jos koskaan asialle on tehtävä jotain! Viljelijät ovat kutsuneet maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon ja viranomaisia 4.9. Seinäjoelle kuulemaan, mikä mättää eniten. Tavoitteena on suora vuoropuhelu, ongelmien esittely ja asioiden vieminen eteenpäin. Paikalle odotetaan viittäsataa viljelijää.

Ohjelma torstaina 4.9.2014, Koulutuskeskus Sedun Törnävä –sali, Törnäväntie 24, Seinäjoki

09.00
Tulokahvi, Törnävä –salin yläaula

10.00
Byrokratia tappaa intohimon yrittämiseen
Tommi Lunttila, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja

10.10
Hallituksen lupaukset byrokratian vähentämiseksi
Petteri Orpo, maa- ja metsätalousministeri

10.25
Viranomaisten esittely, juontaja Jarmo Hyytiäinen

Jaana Husu-Kallio, MMM, kansliapäällikkö
Hannele Pokka, YM, kansliapäällikkö
Heimo Hanhilahti, MMM, ruokaosaston päällikkö
Matti Aho, Evira, pääjohtaja
Leena Tenhola, Maaseutuvirasto, ylijohtaja
Jorma Pitkämäki, Länsi- ja Sisä-Suomen AVI, ylijohtaja
Aulis Rantala, ELY-keskus Etelä-Pohjanmaa, johtaja

10.45
Hidastaako byrokratia yritystoiminnan kehittämistä?

10.55
Yrittäjän kirjanpitovaatimukset ja byrokratia
Tiina Heinonen, maatalousyrittäjä

11.15
Innovaatiot ja byrokratia, tapaus Mantereen luomukukot
Niina Mayer, maaseutuyrittäjä

11.35
Eläinten hyvinvointituen valvonnan ongelmat
Maatalousyrittäjä

11.55
Kotieläin- ja pinta-alatukien byrokratia
Juha Lappalainen, MTK, tutkimuspäällikkö

12.10
Erään ympäristölupaprosessin tarina
Atso Ala-Kopsala, maatalousyrittäjä

12.30
Viljelijöille vaikeat asiat ympäristöluvissa
Airi Kulmala, MTK, asiantuntija

12.45
Yleiskeskustelu

13.30
Kotimaista ruokaa – stop turhalle byrokratialle
Juha Marttila, MTK:n puheenjohtaja

13.45
Lounas, opiskelijaruokasali/juhlasali
Tilaisuuden sosiaalinen seinä osoitteessa http://conexting.com/mtk_viljelijakuuleminen

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan keskustelua
MTK viestintä

Lisätietoja:
Matti Voutilainen, järjestöjohtaja, MTK, p. 0400 672 807, matti.voutilainen (at) mtk.fi
Kaija Stormbom, viestinnän suunnittelija, MTK, 040 8489 559, kaija.stormbom (at) mtk.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n ja SLC:n Kasvukausikysely: Sääolojen vaihtelun vuoksi satonäkymät keskivertoa heikommat – tilojen tulevaisuus huolettaa viljelijöitä7.7.2025 13:57:41 EEST | Tiedote

Sääolosuhteet vaihtelivat merkittävästi eri alueiden välillä, mutta alkukesän sateet heikensivät satonäkymiä lähes koko maassa. Yli puolet vastaajista arvioi satonäkymien olevan hieman tavanomaista heikommat. Lisäksi taloudellinen epävarmuus sekä huoli maatalouden kannattavuudesta varjostavat viljelijöiden tulevaisuudennäkymiä. Erityisesti pienillä tiloilla lopettamista harkitaan yhä useammin.

Komission tiukkaa ilmastotavoitetta ei voida saavuttaa maankäyttösektorilla2.7.2025 14:59:35 EEST | Tiedote

EU-komissio julkaisi tänään tavoitteensa vähentää unionin alueen kasvihuonekaasupäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja linjassa pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden kanssa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK pitää ilmastotyötä välttämättömänä, mutta korostaa, ettei tiukkaa yleistavoitetta voida saavuttaa nykyisillä, epärealistisilla odotuksilla maankäyttösektoriin liittyen.

Avomaankurkun satokausi on käynnissä – ennuste lupaa keskitasoista satoa25.6.2025 07:50:00 EEST | Tiedote

Avomaankurkku on nyt kotimaisimmillaan ja parhaimmillaan. Avomaankurkku on tutun kasvihuonekurkun topakka ja luonteikas serkku, mutta herkkä sellainen. Väärä kuljetuslämpötila, vetoisa tai kylmä säilytys kaupassa ja kotona voivat pilata kurkun matkan pellolta lautaselle. Kun viljely, kuljetus ja säilytys tehdään oikein, on lopputuloksena suomalaisten rakastama kesäherkku, joka maistuu sellaisenaan tai osana kesäruokia ja jatkaa ilahduttamista pitkälle syyskesään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye