Setlementtiasunnot Oy

Uudistunut Setlementtiasunnot rakentaa yhteisöjä

Jaa
S-Asunnot Oy on nyt Setlementtiasunnot Oy. Myös tytäryhtiö Senioriasumisoikeus Oy on nyt Setlementtiasumisoikeus Oy. Syyskuun alusta käyttöön otetuilla nimenmuutoksilla vahvistetaan lähes 100 vuotta Suomessa toiminutta setlementtiverkostoa. Yritysten omistajina ovat Suomen Setlementtiliitto ja Kalliolan setlementti.

Olemme paikallisesti vaikuttava asuntorakennuttaja. Tuotamme ARA-rahoitteisia vuokra- ja senioriasumisoikeusasuntoja. Pidämme vuokrat mahdollisimman alhaisina. Toimintamme on avointa ja läpinäkyvää sekä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa. 

Setlementtiasunnot Oy ja taloissa työskentelevät yhteisökoordinaattorit tuovat asumiseen uudenlaista ihmiskeskeisyyttä, asukkaiden taitojen ja osaamisen tunnistamista sekä erilaisuuden hyväksymistä. Olemme yhteisöjen rakentaja, asumisen palvelujen moniosaaja ja yhteiskunnallisesti kestävän asumisen tuottaja. Yhteisökoordinaattorit työskentelevät yhtiön vuokra- ja asumisoikeustaloissa, joissa kaikissa on viihtyisät asukastilat. Yhteisökoordinaattori tukee, kannustaa ja tuuppaa asukkaiden yhteistä toimintaa ja ohjaa asukkaita tarvittavien palveluiden piiriin.

Lanseeraamme uudet yritysten nimet ja esittelemme uudistetun palvelukonseptimme Kuntamarkkinoilla 10.–11.9.2014. Kerromme Kuntamarkkinoilla vieraileville päättäjille, kuinka yhteisöllisyys säästää kustannuksia ja parantaa asukkaiden hyvinvointia. Toimitusjohtaja Kimmo Rönkä kertoo asiasta lisää tietoiskussa torstaina klo 10.30–10.50, osoitteessa Linja 2, toinen kerros. Tietoiskun otsikko on: S-Asunnot Oy on nyt Setlementtiasunnot Oy – uudenlainen yhteisöjen rakentaja Suomessa. Sisäänkäynti Kuntamarkkinoille osoitteessa Alppikatu 1, 00530 Helsinki.

Korttelivalmentaja kehittää alueen asuinyhteisöä 

Tänä syksynä alkaneen Korttelivalmentaja-hankkeen avulla tuetaan uudenlaisen kaupunkikulttuurin kasvua. Korttelivalmentaja tunnistaa erilaisten ihmisten erityisosaamisen ja lahjakkuuden ja luo ylisukupolvista vuorovaikutusta. Asukkaat voivat korttelivalmentajan tuella ja kannustuksella vaikuttaa omaan asuinyhteisöönsä, kokea tasavertaisuutta ja osallisuutta. Asuinyhteisöstä, korttelista, tulee asukkaalle merkityksellinen henkinen koti ja voimavara.

Hankkeen toimintamuotoina ovat mm. erilaiset korttelitapahtumat, kaupunkiviljelyn edistäminen ja sosiaalisen median hyödyntäminen lähiyhteisön luomisessa. Yhteistä toimintaa voivat olla esimerkiksi pihakirppikset, muskarit, naapuripäivä-tempaukset, jumppatuokiot, puutyökerhot, ystävätoiminta ja paljon muuta. Eri naapurustoissa toimintamuodot voivat vaihdella yhteisön tarpeiden ja odotusten mukaan. 

Korttelivalmentaja-hankkeessa tavoitteena on olemassa olevan yhteisökoordinaattorin työn kehittäminen ja laajentaminen oman talon lisäksi palvelemaan paikallisesti koko korttelin ja naapuruston asukkaita. Korttelivalmentajan työtapojen avulla kehitetään myös yhteistyötä kaupungin ja muiden paikallistoimijoiden kanssa. Hanke toteutetaan vuosina 2014–2016 ja sitä rahoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Vuonna 2000 perustetulla Setlementtiasunnot Oy:llä (entinen S-Asunnot Oy) on 11 vuokrataloa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Tampereella. Lähivuosina uusia taloja valmistuu Helsingin Jätkäsaareen ja Kalasatamaan sekä Turun Kupittaalle. 2008 perustetulla tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy:llä (entinen Senioriasumisoikeus Oy) on 8 senioriasumisoikeustaloa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Kuopiossa. Näissä yhteensä 1400 vuokra- ja asumisoikeuskodissa asuu yli 2000 asukasta.

Lisätiedot:

Kimmo Rönkä

toimitusjohtaja

050 339 7550

kimmo.ronka@s-asunnot.fi

Susanna Raunio

markkinointi- ja viestintäpäällikkö

050 592 7490

susanna.raunio@s-asunnot.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Setlementtiasunnot Oy
Setlementtiasunnot Oy
Sturenkatu 11 B
00510 HELSINKI

010 837 5300

Setlementtiasunnot on vuonna 2000 perustettu yhteisöllinen asuntorakennuttaja. Sen toiminta perustuu yhteisöllisyyteen, ekologisuuteen ja taloudellisuuteen sekä asukkaiden ja yhteiskunnan tarpeisiin. Setlementtiasunnoilla on 21 vuokrataloa.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Setlementtiasunnot Oy

Helsingin suurin asuinkerrostaloon tehty aurinkosähköjärjestelmä otettu käyttöön Malmilla6.4.2016 13:29:27 EEST | Tiedote

Setlementtiasuntojen 149 asunnon vuokrataloon Helsingin Malmilla asennettiin viime talven aikana 160 aurinkopaneelin 40 kW järjestelmä, joka tuottaa vuodessa 36 000 kWh. Aurinkopaneelit on asennettu kahdelle katon lappeelle, jolloin kiinteistön käyttöön syntyy sähköä aamusta iltaan. Syntyvä sähkö käytetään kiinteistön omassa sähkökulutuksessa kuten ilmanvaihdossa, valaistuksessa, hisseissä, pesulassa, saunoissa ja asukastilassa. Järjestelmän avulla talon vuosittaiset hiilidioksipäästöt (CO2) vähenevät noin 8300 kg (8,3 tonnia).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye