Messukeskus

Pelibisnes ja kuumimmat pelit DigiExpossa

Jaa
DigiExpo tarjoaa 31.10. – 2.11.2014 Messukeskuksessa rautaisannoksen tietoa suomalaisesta peliteollisuudesta. Peliala kasvaa huimaa vauhtia ja työntekijöistä on pulaa, uuden ajan sankarit tubettajat ja pelistriimaajat puskevat videoita tuhansille ja ammattipelaaminen eli eSports kasvaa huimaa vauhtia. DigiExpossa pelialan vaikuttajat keskustelevat päivittäin polttavista aiheista Pelilavan paneeleissa uutuuspelien lanseerauksien välissä.

Peliala kasvaa huimaa vauhtia ja työntekijöistä on pulaa. Kotimaisten pelistudioiden ja teknologiayritysten edustajat kertovat perjantaina 31.10.  klo 16.30  Kuinka päästä töihin videopelialalle -paneelissa kuinka he ovat itse saapuneet alalle ja mitä alalle haluavien kannattaa pitää mielessä. Keskustelemassa Sampo Lappalainen Umbra Softwaresta, Mikael Haveri Housemarquesta, Miika Huttunen Pelaaja-lehdestä ja Mirella Keto RedLynxistä.

Uuden ajan seuratuimmat sankarit, tubettajat ja pelistriimaajat, puskevat videoita joka päivä sadoille tuhansille ellei miljoonille tilaajilleen. Miten asema saavutetaan ja millainen on tubevideoiden bisnespuoli? Paneelissa lauantaina 1.11. klo 13.30 keskustelemassa LaeppaVika (Justus ”Rauski” Jokinen), Herbalisti (Juuso Karikuusi), Biisonimafia (Kai Rinkinen) ja Joona Haatainen Duudsoneiden Töttöröö Networkista. 

Ammattipelaaminen eli eSports on huimaa vauhtia kasvava pelaamisen osa-alue, jossa liikkuu nykyisin miljoonien dollareiden palkkioita. Suomen kokeneimmat kisapelaajat ja peliselostajat kertovat sunnuntain 2.11. klo 13.30 paneelissa mistä on kyse ja millaista ammattipelaaminen oikeasti on. Keskustelemassa Suomen tunnetuin eSports-selostaja, Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL:n hallituksen varajäsen Teemu Hiilinen,  Helsingin yliopistossa väitöskirjaa pelikasvatuksesta tekevä, EHYT ry:n lasten ja nuorten pelihaittoja ehkäisevässä Pelitaito-projektissa työskentelevä Mikko Meriläinen, Team Menacessa pelaava, Counter-Strike Global Offensivessa parhaiden pelaajien joukossa oleva Jussi ”Gstus”Perälä, entinen pitkän linjan ammattipelaaja Juha ”angeldust” Kurppa sekä RCTIC eSports –peliryhmän edustaja Jere Alanen ja RCTIC-kapteeni, Counter-Strike Global Offensive -pelaaja Mikko ”elmiQuel” Kontturi.

Odotettuja uutuuksia pelitaivaassa

PlayStation tarjoaa kattauksen pelejä, joista seuraavia ei ole voinut ennen Suomessa pelata:  SingStar: SuomiBileet, Lego Batman 3: Beyond Gotham, Bloodborne, Until Dawn ja The Order 1886. Pelattavissa ovat myös LittleBigPlanet 3, Driveclub, Minecraft PS4, inFamous First Light, Disney Infinity 2.0, Skylanders Trapteam, Destiny, Farcry 4, Shadow Of Mordor, Fifa15 ja NHL15.

Xbox One -rekkakiertue päättyy DigiExpoon, jossa Xboxilla pelataan mm. Call of Duty: Advanced Warfarea, Halo: The Master Chief Collectionia, Sunset Overdrivea ja Forza Horizon 2:sta. Esillä on odotettu Quantum Break demo Remedyltä. Xboxeilla pelataan messujen Pelilavalla myös  NHL 15 SM-kisojen ja FIFA 15 Only Manual -turnauksen finaalit.

Nintendo tuo DigiExpoon Mercedes-Benz x Mario Kart 8 -rekan. Messuilla voi pelata Mario Kart 8:n lisäksi Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ja Super Smash Bros. for Wii U -pelejä. DigiExpossa voi myös bongata ensimmäistä kertaa Suomessa loppuvuonna julkaistavia amiibo-figuureja.

EA:n K18-osastolla pelataan mm. Dragon Age: Inquisitionia ja vasta ensi vuonna ilmestyvää Battlefield Hardlinea.

Pelilavalla mm. pe klo 13 ja la klo 12 Legend of Grimrock -suomipelin ihmeellinen tarina ja pe klo 15, la klo 16.30 ja su klo 14.30 Remedyn Quantum Break esittely.

Voihan peijoonit, indiepeli-alue, Rctic-s eSports Lounge

Indiepeli-alueella esitellään sitoutumattomien yksityisten henkilöiden tai pienien ryhmien kehittämiä indiepelejä. Esillä ovat seuraavat pelit:  Avenging Angel, Boom Ball, Myhos, The Awakening, Parcel, Planetary Guard: Defender, Starward, SlowMo ja Trivasion.

Rctic´s eSport’s Loungessa esitellään ammattipelaamista. Rctic on vuonna 2008 perustettu suomalaisen elektronisen urheilun organisaatio, joka tukee nuoria suomalaisia pelaajia ja tuo esille elektronista urheilua viihteellisesti. Alueella voi seurata näytösotteluita tai haastaa isäntiä pelaamaan. Alueella mukana myös Pelitaito, Kukkahattu eSports ja Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL.

Kaiken uuden pelaamisen keskelle Pelikonepeijoonit ovat tuoneet vanhoja keräilyaarteita suoraan takavuosien pelihalleista.

Videogame Blast -pelimusakonsertti lauantaina klo 16

Nyt ensimmäistä kertaa DigiExpossa pääsee kuulemaan tuttua pelimusaa. Esiintymässä pelilavalla on  kuusihenkinen vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano Quinsonitus sekä pianisti Saana Iljin. Odotettavissa tuttua musiikkia mm. Halosta ja Assassin’s Creedistä ja Street Fighterista.

Pelaamisen lisäksi DigiExpossa on Kamera-alue, 4K-alue ja 3D-alue. Digilavalla valokuvaajat antavat kuvaamisvinkkejä  ja siellä esitellään mm. 3D-tulostusta ja  4K-teräväpiirtotekniikkaa. Keynote-puheenvuoron pitää pe 31.10. klo 17.30 Mikko Hyppönen Netin Tulevaisuudesta.

DigiExpo järjestetään 31.10. – 2.11.2014 Messukeskuksessa samanaikaisesti HifiExpon, Skiexpon, BoardExpon ja Lätkä & Säbä -messujen kanssa. Kaikkiin tapahtumiin pääsee samalla pääsylipulla. Pääsyliput edullisemmin verkkokaupasta: http://shop.messukeskus.com  DigiExpo on avoinna ammattilaisille ja toimittajille pe 31.10. klo 10-12. Yleisölle pe 31.10. klo 12-20, la 1.11. klo 9-19 ja su 2.11. klo 10-17.
www.digiexpo.fi
#digiexpo

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Vuoden herkullisin tapahtuma Viini & Ruoka rantautuu Helsingin Messukeskukseen26.9.2023 10:12:24 EEST | Tiedote

Viini & Ruoka kokoaa ruoasta ja viinistä kiinnostuneet Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.2023. Suosittu ja odotettu tapahtuma tarjoaa kävijöille runsaasti monipuolista koettavaa, kuten mielenkiintoisia näytteilleasettajia, suosittuja viinitastingeja, inspiroivia kirjailijavieraita sekä muita makunystyröitä hiveleviä kokemuksia. Tapahtumassa kilpaillaan myös Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit. Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma entistä laajempi, teemakeskusteluissa esillä valta26.9.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut 2023 tarjoaa jälleen monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Tänä vuonna järjestetään yli 900 keskustelua ja kirjailijahaastattelua, joihin osallistuu yli 1000 kirjailijaa, vaikuttajaa, tutkijaa, taiteilijaa ja poliitikkoa. Paikalla on kotimaisten huippukirjailijoiden lisäksi noin 30 kansainvälisiä kirjailijavieraista kymmenestä maasta. Teemakeskustelujen aiheena on valta kirjallisuudessa. Uutta kirjamessujen ohjelmassa ovat keskustelut kirjailijoiden tuotannoista ja kirjasomen entistä vahvempi läsnäolo. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt 23. kerran.

Seikkailija Ruffe tuo Vene 24 Båt -messuille uusia tuulia21.9.2023 12:59:01 EEST | Tiedote

Kari ”Ruffe” Nurmi on tunnettu meriseikkailija sekä veneilyn puolestapuhuja ja ympäristöstä huolehtija. Hänen erikoisia veneilytempauksia on vuosien varrella saatu seurata eri yhteyksissä. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt tarjoaa nyt paikan messualueen ohjelmapisteestä, Purjehdussatamasta, jonka ohjelman Ruffe kokoaa ja tuottaa. Odotettavissa on idearikasta ohjelmaa Vene 24 Båt -messuilla 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme