LP-Solar OyLP-Solar Oy

1KOMMA5° ostaa vahvasti kasvaneen aurinkoenergiayhtiön LP-Solarin − tavoitteena rakentaa Suomen suurin asennusorganisaatio

Jaa
Saksalainen puhtaan energian konserni 1KOMMA5° ostaa suomalaisen aurinkoenergiaratkaisujen asennusyrityksen LP-Solarin. Hankinnalla 1K5° vahvistaa asemaansa Suomen aurinkoenergiamarkkinoilla ja on askeleen lähempänä tavoitettaan Suomen markkinajohtajuudesta. Rakettimaisesta kasvusta tunnettu 1KOMMA5° on kerännyt sijoittajilta, mm. Porsche Venturesilta ja Norrsken VC:ltä yli 500 miljoonan euron rahoituksen tukeakseen maayhtiöiden kasvua. LP-Solarin osto on yhtiön 22. yritysosto reilussa vuodessa.
David Sätterman (vas), Lauri Paananen, Gunnar Jönsson
David Sätterman (vas), Lauri Paananen, Gunnar Jönsson

LP-Solar on kolmas pohjoismainen sijoitus, kun David Sätterman, 1KOMMA5°:n Pohjoismaiden liiketoiminnan operatiivinen johtaja, toteuttaa yrityksen kasvustrategiaa Pohjoismaiden markkinoilla. LP-Solar on aurinkoenergiaratkaisujen asentamiseen erikoistunut asiantuntija Suomessa ja työskennellyt aurinkovoiman, energian varastoinnin, sähköautojen latausasemien ja energianhallinnan automaation parissa vuodesta 2014.

”Kun 1KOMMA5° osti Solar Agen lokakuussa, meitä suositeltiin vahvaksi kumppaniksi Suomen markkinoilla. Hankinta antaa meille leveämmät hartiat ja pääomaa valmistautua ja nopeuttaa kasvustrategiaamme. Tavoitteemme on nyt vakiinnuttaa asemamme useammissa kaupungeissa ja tulla Suomen suurimmaksi ja laadukkaimmaksi aurinkosähköasentajaksi kuluttajapuolella. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on yksi maailman tärkeimmistä tavoitteista, joten visio, kokonaisvaltainen lähestymistapa ja intohimo, joka 1KOMMA5° perustajista ja työntekijöistä välittyy, tuntui heti oikealta”, sanoo Lauri Paananen, LP-Solar Oy:n toimitusjohtaja.

1KOMMA5° on rekrytoinut alan huippujohtajia sekä toteuttanut määrätietoista yrityskauppastrategiaa vahvistaakseen jalansijaansa Pohjoismaissa. Tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevaihto Pohjoismaissa vuonna 2023. LP-Solarista tulee 1KOMMA5°:n toinen Suomen yritysosto, joka on selkeä merkki markkinajohtajan aseman tavoittelusta.

”Laurin johtamalla LP-Solarilla on vahva asema Suomessa, ja kun kuulimme yrityksestä Solar Agelta, olimme luonnollisesti uteliaita. LP-Solar on juuri sellainen yritys, jota tarvitsemme luodaksemme arvoa ja rakentaaksemme Suomen suurimman asennusorganisaation nopeuttaaksemme energiasiirtymää ja tullaksemme markkinajohtajaksi Suomessa ja Pohjoismaissa. Me 1KOMMA5°:ssa olemme iloisia siitä, että LP-Solar on nyt osa kehityskulkuamme”, sanoo David Sätterman, 1KOMMA5°:n COO Pohjoismaissa.

1KOMMA5°:n hankintastrategia keskittyy yrityksiin, jotka ovat erikoistuneet aurinkosähköön, energian varastointiin ja sähköautojen lataukseen, ja jotka kaikki tarjoavat kodeille konkreettisen mahdollisuuden muuttua energiatehokkaammaksi. Tavoitteena on tarjota asunnonomistajille kokonaisratkaisu energiahuollon suhteen. Joulukuussa Ruotsin markkinoille lanseerattu Heartbeat IoT -alusta on konkreettinen esimerkki 1KOMMA5°:n etsimästä kokonaisvaltaisuudesta - kodin sydämestä, joka yhdistää aurinkosähköjärjestelmän, akun, sähköauton laturin ja lämpöpumpun yhdelle digitaaliselle alustalle.

”Tavoitteena on luoda ilmastoneutraalit asuntomarkkinat ja tulevaisuus, jonka voimme ylpeänä siirtää tuleville sukupolville. Aiemmin Suomessa vakiinnuttamamme asema Solar Agen oston myötä sekä LP-Solarin hankkiminen on antanut vauhtia laajentumisellemme. Se luo meille entistä vahvemmat mahdollisuudet kasvattaa nopeasti pohjoismaista liiketoimintaamme ja tavoitettamme saavuttaa 100 miljoonan euron myynti vuoden 2023 loppuun mennessä", sanoo Gunnar Jönsson, 1KOMMA5°:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauri Paananen
CEO, LP-Solar Oy
lauri.paananen@lp-solar.fi
+358 440961222

Gunnar Jönsson
CEO, 1KOMMA5° Sweden
+46 70 734 34 54
gunnar.jonsson@1komma5.se

Michaela Hemgren
CMO, 1KOMMA5° Sweden
michaela.hemgren@1komma5.se
+46 73 445 34 45

Kuvat

David Sätterman (vas), Lauri Paananen, Gunnar Jönsson
David Sätterman (vas), Lauri Paananen, Gunnar Jönsson
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

LP-Solar Oy
Yrittäjänkatu 16 A3
33710 Tampere

http://lp-solar.fi

LP-Solar Oy on aurinkoenergiaratkaisujen asennukseen erikoistunut asiantuntija Suomessa ja on työskennellyt aurinkovoiman, energian varastoinnin, sähköautojen latausasemien ja energianhallinta-automaation parissa vuodesta 2014. LP-Solar on toimittanut yli 1000 asennusta muun muassa Tampereelle, Vaasaan, Poriin, Turkuun, Saloon, Lahteen, Jyväskylään, Seinäjoelle ja pääkaupunkiseudulle.

1KOMMA5° työllistää tällä hetkellä noin 1000 työntekijää 44 kaupungissa eri puolilla maailmaa, ja se on asentanut yli 49 000 aurinkosähköjärjestelmää. Yhtiön tavoitteena on eliminoida kotitalouksien hiilidioksidipäästöt ja muuntaa 500 000 kotitaloutta vuodessa täyttämään visio ilmastoneutraaleista asuntomarkkinoista vuoteen 2030 mennessä. 1KOMMA5°:lla on kaksi liiketoimintahaaraa – toinen keskittyy asuntojen energiaratkaisuihin aurinkopaneeleiden, energian varastoinnin, sähköautojen latauksen ja lämpöpumppujen avulla. Toinen haara yhdistää laitteet yhdeksi älykkääksi kokonaisuudeksi Heartbeat -tuotteen avulla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.