Kustantamo S&S

20 kielialuetta vuodessa: Viime vuoden Finlandia-voittaja Radio Popov valloittaa maailmaa

Jaa

Anja Portinin lastenromaani Radio Popov sai viime vuonna lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Nyt se valloittaa maailmaa – kirjan oikeudet on myyty jo 20:een maahan.

Anja Portin. Kuva: Marko Karo.
Anja Portin. Kuva: Marko Karo.

"Olen aina ollut sitä mieltä, että hyvä lasten- tai nuortenkirja on sellainen, johon voi palata läpi elämän löytääkseen uusia ulottuvuuksia ja todetakseen, että tässä on oltu asioiden ytimessä koko ajan. Tämä on sellainen kirja", totesi näyttelijä Christoffer Strandberg viime vuonna Finlandia-valinnastaan.

Muissakin maissa on huomattu Radio Popovin ainutlaatuisuus. Helsinki Literary Agency on myynyt kirjan käännösoikeudet jo kahteenkymmeneen maahan, muun muassa Ranskaan, Tanskaan, Norjaan, Alankomaihin, Italiaan, Turkkiin, Venäjälle, Viroon ja Espanjaan.

Ranskalainen kustantaja Louison Couzy Éditions Milan -kustantamosta luonnehtii kirjaa näin: "Radio Popov vei sydämemme kauniilla yksityiskohdillaan, syvillä teemoillaan, ihastuttavilla henkilöhahmoillaan... Anja Portin loi kirjan joka pysyy lukijoiden mukana pitkän aikaa: siinä on klassikon ainekset."

Portinin seuraava teos nuoremmille lukijoille

Anja Portinin uusi lastenkirja Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana on juuri ilmestynyt. Sen on kuvittanut Sanna Pelliccioni. Kirja on haikean kaunis kertomus ihmisen uteliaisuudesta ja kaipuusta, ja se on saanut innoituksensa Portinin isoisoisän 1900-luvun alussa valmistamista tähtitieteellisistä taikalyhtykuvista.

Anja Portin (s. 1971) on helsinkiläinen kirjailija, joka kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Hänen lastenkirjoistaan on tehty myös näytelmäsovituksia. Portin on opiskellut Helsingin ja Turun yliopistoissa ja valmistunut filosofian ja oikeustieteen maisteriksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anja Portin. Kuva: Marko Karo.
Anja Portin. Kuva: Marko Karo.
Lataa
Lataa
Lataa
Anja Portin & Sanna Pelliccioni. Kuva: Anna Autio.
Anja Portin & Sanna Pelliccioni. Kuva: Anna Autio.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Millaista on vapaus työelämässä – pitääkö palkkatyöstä luopua oman hyvinvoinnin takia?10.12.2021 11:14:25 EET | Tiedote

Aurora Airaskorven Vapauden tavoittelijat – Miksi haluamme irti palkkatyöstä on kirja irtiotoista, yrittäjyydestä ja rakenteista, jotka määrittävät, kuinka työntekijät voivat toteuttaa itseään ja elää tasapainoista elämää. Airaskorpi itse luopui nousujohtoisesta urastaan toisten palveluksessa selvittääkseen, onko työelämä parempaa ja hyvinvoivempaa, jos ei ole työsuhteessa.

Uusi kirja: Kaksi surevaa äitiä puolustaa hyvän surun kulttuuria4.11.2021 08:35:00 EET | Tiedote

Katriina Huttusen ja Mari Pulkkisen Suremisen taito – kirjoituksia kuolemansurusta on vuoropuhelukirja surusta, sen välttämättömyydestä, sen ruumillisuudesta, siinä elämisestä. Kirjoittajat peräänkuuluttavat tapaa kohdata ja kokea suru niin, ettei sitä tarvitse siivota pois, eikä siitä tarvitse selviytyä. Kirjassa tarkastellaan vanhoja ja uusia surunäkemyksiä, teorioita, suremisen sanastoa ja kohtaamisten käytännön ongelmia.

Lapsettomuushoidoista on tullut tavallinen tie vanhemmuuteen, mutta miltä ne tuntuvat?7.10.2021 12:56:29 EEST | Tiedote

Vaula Helinin ja Paula Ojasen koskettava kirja Jatulintarha – Lisääntymisemme oudot polut kertoo kahden naisen tiestä äidiksi. Kumpikaan polku ei ollut yksinkertainen, itsestään selvä tai vapaa omista epäilyksistä tai ympäristön asenteellisuudesta. Kirjallisesti taitavassa ja herkässä tekstissä ratkotaan todellisia elämän ja kuoleman kysymyksiä ja mietitään, mitä todella valitaan, kun valitaan haluta äidiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme