Kustantamo S&S

20 kielialuetta vuodessa: Viime vuoden Finlandia-voittaja Radio Popov valloittaa maailmaa

Jaa

Anja Portinin lastenromaani Radio Popov sai viime vuonna lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Nyt se valloittaa maailmaa – kirjan oikeudet on myyty jo 20:een maahan.

Anja Portin. Kuva: Marko Karo.
Anja Portin. Kuva: Marko Karo.

"Olen aina ollut sitä mieltä, että hyvä lasten- tai nuortenkirja on sellainen, johon voi palata läpi elämän löytääkseen uusia ulottuvuuksia ja todetakseen, että tässä on oltu asioiden ytimessä koko ajan. Tämä on sellainen kirja", totesi näyttelijä Christoffer Strandberg viime vuonna Finlandia-valinnastaan.

Muissakin maissa on huomattu Radio Popovin ainutlaatuisuus. Helsinki Literary Agency on myynyt kirjan käännösoikeudet jo kahteenkymmeneen maahan, muun muassa Ranskaan, Tanskaan, Norjaan, Alankomaihin, Italiaan, Turkkiin, Venäjälle, Viroon ja Espanjaan.

Ranskalainen kustantaja Louison Couzy Éditions Milan -kustantamosta luonnehtii kirjaa näin: "Radio Popov vei sydämemme kauniilla yksityiskohdillaan, syvillä teemoillaan, ihastuttavilla henkilöhahmoillaan... Anja Portin loi kirjan joka pysyy lukijoiden mukana pitkän aikaa: siinä on klassikon ainekset."

Portinin seuraava teos nuoremmille lukijoille

Anja Portinin uusi lastenkirja Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana on juuri ilmestynyt. Sen on kuvittanut Sanna Pelliccioni. Kirja on haikean kaunis kertomus ihmisen uteliaisuudesta ja kaipuusta, ja se on saanut innoituksensa Portinin isoisoisän 1900-luvun alussa valmistamista tähtitieteellisistä taikalyhtykuvista.

Anja Portin (s. 1971) on helsinkiläinen kirjailija, joka kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Hänen lastenkirjoistaan on tehty myös näytelmäsovituksia. Portin on opiskellut Helsingin ja Turun yliopistoissa ja valmistunut filosofian ja oikeustieteen maisteriksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anja Portin. Kuva: Marko Karo.
Anja Portin. Kuva: Marko Karo.
Lataa
Lataa
Lataa
Anja Portin & Sanna Pelliccioni. Kuva: Anna Autio.
Anja Portin & Sanna Pelliccioni. Kuva: Anna Autio.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

"Millainen olisi realistinen utopia?" kysyi Piia Leino romaania kirjoittaessaan11.8.2022 12:56:46 EEST | Tiedote

Piian Leinon Aarteidesi aikakirjat sijoittuu tulevaisuuteen, jossa henkisesti kypsynyt ihmiskunta on onnistunut ratkaisemaan monet aikamme ongelmat. Kun päähenkilö Oula saa tilaisuuden tutkia 2020-luvulla kuolleen, syväjäädytetyn miljonäärin muistoja, entisaikojen maailma sekä järkyttää että kiehtoo häntä. Lopulta hän löytää jotain, mikä yllättää hänet täysin. Aarteidesi aikakirjat on Piia Leinon neljäs lähitulevaisuuteen sijoittuva teos. Se on vetävä lukuromaani, joka kasvaa uljaaksi ylistykseksi elämänilolle ja ihmismielen itseisarvoiselle kauneudelle.

Kesän lastenkirjoissa ajankohtaisia aiheita ja mielikuvituksen riemua16.6.2022 10:48:46 EEST | Tiedote

Annastiina Stormin Teräsmiespoika-kirjassa kesäloma onkin tavallista tapahtumarikkaampi – pitää opetella lentämään ja pelastaa kaupunki. Anu Kaajan ja Lee Lahikaisen Florian & Griselda on veikeä lorumuotoinen kerrostalosatu, joka muistuttaa hellittämisen ja hauskanpidon tärkeydestä. Eppu Nuotion ja Sanna Pelliccionin kirja Lappukaulatyttö kertoo näyttelijä Heidi Krohnin tarinan: hänet lähetettiin sotalapsena Ruotsiin. Harri Veistisen Revontuliefekti ja oranssit tiput on jännä seikkailutarina ahmimisikäisille. Reetta Niemelän ja Anne Vaskon Mummojen kirja! on mummouden ylistyslaulu ja kiva tuliainen mummolaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme