Vaasan kaupunki - Vasa stad

2019 års Lucia-mommokandidater blev ompysslade

Dela

Vasas Lucia-mommokandidater 2019 blev ompysslade och fotograferade 14.11 i Vamias skönhetssalong Studio Parcos. Frisör- och kosmetologstuderandena gjorde fina frisyrer och vacker makeup åt kandidaterna. Esa Siltaloppi Media Oy fotograferade kandidaterna inför omröstningen.

Vasas Lucia-mommo 2019 väljs bland åtta kandidater. I år kommer kandidaterna från Seniorcentrets kvartersklubbar. Kvartersklubbarna är avsedda för 65 år fyllda seniorer som bor hemma.

Ett upplyftande evenemang

En av kandidaterna är Kyllikki Kypärä, som tycker att det känns bra att bli ompysslad då man inte blir det så ofta.

– Pysslen och många diskussioner är riktigt trevliga i kvartersklubbarna, säger Kypärä.

Kypärä blir ompysslad av kosmetologstuderandena Salla Lillsund och Annika Vaksila. Lillsund säger att ompysslandet av Lucia-mommokandidaterna är trevlig omväxling i baskundservicen. Vaksila är väldigt glad över att sådan här ompyssling ordnas.

– Det här är trevligt för alla som är med här, säger Vaksila glatt.

Eila Ilola är också en av kandidaterna, och hon tycker att samvaron och diskussionerna är det bästa med kvartersklubbarna.

– Även ledarna är väldigt trevliga, tackar Ilola.

Frisörstuderandena Milli Pitkäranta och Aisha Touray gör en frisyr till Ilola. Även Pitkäranta tycker att det är trevligt och omväxlande att få kunder i olika åldrar.

– Det känns väldigt bra att en ompysslingsdag ordnas för Lucia-mommokandidaterna, ler Touray.

Rösta 20.11–5.12

Rösta på 2019 års Lucia-mommokandidater 20.11–5.12 senast kl. 16 på Facebook-sidan Vaasan Lucia-Mommo och på Vasa stads webbsidor www.vaasa.fi. Du kan även ge din röst på huvudbiblioteket, Bruksgården och Bergcentret.

Många tycker att det är svårt att bestämma vem de ska rösta på, eftersom alla kandidater är så härliga.

En Lucia-mommo väljs redan för sjätte gången

– De som ställer upp som kandidater är modiga kvinnor som vågar kasta sig ut i det okända och som aktivt tar hand som sitt välmående. Ompysslingsstunden för Lucia-mommokandidaterna tillför ljus i mörkret samt glädje och skönhet i seniorernas vardag. Det här evenemanget förenar gamla och unga, ler handledaren för rekreationsverksamhet Johanna Rapo.

Utöver ompyssling bjuds kandidaterna även på skjuts samt på lunch på Vamia.

– En av de mest underbara sakerna under Lucia-mommoevenemanget är det väldigt fina samarbetet mellan flera olika parter. Det är så trevligt att göra det här, berömmer Rapo.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum