Ministeri Orpo ja EU:n uusi luomuasetusehdotus nostattavat keskustelua Valtakunnallisilla Luomupäivillä Seinäjoella 25.–26.11.2014
Valtakunnallisten Luomupäivien ohjelmassa on lisäksi tuottajien ja luomusiemen- ja luomurehutuotannon, jatkojalostuksen asiantuntijoiden ja tutkijoiden esityksiä sekä työpajoja ja retkiä. Luomupäivien ohjelma, ks. www.luomu.fi/luomupaivat.
Luomupäivien tapahtumapaikka on Teknologia- ja innovaatiokeskus Frami, osoitteessa Kampusranta 9 B, Seinäjoki. Median edustajat ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan.
Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään vuosittain. Vuoden 2014 Luomupäivät -tapahtuman järjestävät Luomuinsituutti ja Luomuliitto yhteistyössä ProAgria Etelä-Pohjanmaan ja Ekoviljelijät ry:n kanssa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jukka Lassila, Luomuliitto, jukka.lassila@luomuliitto.fi, p. 050 529 0482
Pirjo Siiskonen, Luomuinstituutti, pirjo.siiskonen@helsinki.fi, p. 0440 752 755
Heli Peltola, Luomuinstituutti, heli.peltola@helsinki.fi, p. 044 590 6834
Erkki Vihonen, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, erkki.vihonen@proagria.fi, p. 040 678 7689
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Luomuinstituutti
Keskustelutilaisuus avaa näkökulmia ekologiseen ruoantuotantoon ja viherpesuun15.9.2025 14:29:08 EEST | Tiedote
Luomuinstituutti järjestää yhteistyössä BSAG:n kanssa 22.9. keskustelutilaisuuden, jossa tarkastellaan eri ruoantuotantomenetelmiä tutkimuksen näkökulmasta. Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä Tiedekulmassa tai verkossa.
Uusia luomutuotteita kehitetään Etelä-Savossa10.6.2015 15:42:12 EEST | Tiedote
Luomutuotevalikoiman laajentaminen on yksi luomun kysynnän ja kulutuksen kasvun edellytys Suomessa. Kaupan luomumyynnistä vain osa tulee kotimaisista, lähialueen luomutuotteista. Etelä-Savossa luomutuotevalikoimaa kehitetään ja lähiluomun saatavuutta parannetaan yritysten, julkisten ruokapalvelujen ja Luomuinstituutin tutkimus- ja asiantuntijaverkoston yhteisvoimin Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankkeessa.
Uudessa tutkimuksessa tavanomaisen ja luomuruoan välillä löytyi merkittäviä eroja15.7.2014 00:00:00 EEST | Tiedote
Newcastlen yliopiston johtama kansainvälinen tutkimusryhmä osoitti, että luomuruoassa on jopa 60 prosenttia enemmän monia tärkeitä antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotetussa ruoassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme