Vaasan kaupunki - Vasa stad

2039 ungdomar sökte Vasa stads sommarjobb

Dela

De mest populära sommarjobben var uppgifter som parkarbetare och daghemsassistent. Sommarjobbsansökan pågick hela februari och slutade igår 28.2. I år fanns det cirka 43 olika arbetsuppgifter och totalt 430 sommarjobb kunde sökas. Därtill finns det för vårdare en egen separat ansökan som ännu fortsätter till 31.4.

Sommarjobben kunde sökas i fem olika grupper: 14–15-åringar, 16–17-åringar och 18–24-åringar, högskolestuderande samt ungdomar med funktionsnedsättning och särskilda behov. Målet med separata ansökningsprocesser är att hitta ett lämpligt sommarjobb till så många unga som möjligt.

- Av jobben är häften för åldersgrupperna 14-15 och 16-17, 47 procent för ungdomar över 18 år och resten för yrkesstuderande, säger arbetskraftsplanerare Anna Vesterback.

Vasa stad är den största sysselsättaren i regionen och erbjuder varje år hundratals unga och studerande sommarjobb, sommarvikariat, praktikmöjligheter och sommarjobbssedlar. Flest jobb finns inom social- och hälsosektorn, på daghem, inom grönområdesenheten, på bibliotek och museer. Till sommarjobb söktes bl.a. motionskompisar, digitala tutorer, en sommarbibliotekskompis och someambassadörer.

De populäraste sommarjobbens top 5:

  1. Assisterande parkarbetare (316 sökanden)
  2. Daghemsassistent (281 sökanden)
  3. Hjälpledare, idrottsläger (156 sökanden)
  4. Sommararbetare, underhåll av områden (139 sökanden)
  5. Hjälpledare, Helppari funktion (119 sökanden)

Ansökan för vårdare pågår ännu

Inom Vasa stads social- och hälsosektor erbjuds även mångsidiga sommarjobb för närvårdare, sjukskötare, socionomer, hälsovårdare och fysioterapeuter samt för studerande inom branschen. Sommarjobbsansökan för vårdare pågår ännu fram till 30.4.2021. Ansökan sker via Kuntarekry-sidorna på adressen www.kuntarekry.fi/se.

- Ännu hinner du bra söka sommarvikariat för vårdare. Vi kan ännu erbjuda flera vikariat till olika enheter. Vi skulle i synnerhet behöva fler sökande till hemvård och serviceboende, påminner Anne Lindell från stadens rekryteringsservice.

Därtill delar Vasa ut sysselsättningsstipendier för unga idrottslöften, Sommarjobb som 4H-företagare-stöd på 200 euro så att unga kan pröva på företagande och sommarjobbssedlar som ungdomarna kan ansöka om tillsammans med ett företag eller en förening.

Nyckelord

Kontakter

Mer information om sommarjobbsansökan för ungdomar och sommarjobbssedlar:
- Arbetskraftsplanerare Anna Vesterback , tfn 040 573 4964, anna.vesterback@vasa.fi

Mer information om ansökningsprocessen för vårdare:
- Rekryteringsansvarig Anne Lindell, tfn 040 153 4564, anne.lindell@vasa.fi

Mer information om idrottsstipendierna och 4H-företagarstödet:
- Sysselsättningsansvarig Helena Nurmikoski, tfn 040 173 0517, helena.nurmikoski@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum